ЗБОГ ОВИХ 7 разлога није могуће срушити Лукашенка и Путина

ZBOG OVIH 7 razloga nije moguće srušiti Lukašenka i Putina

30 marta 2017

vladimir-putin-and-alexander-lukashenko 456

Oružani puč, ili “Majdan“ u Moskvi ili Minsku nije moguć. Da budemo konkretniji, njegova pobeda je nemoguća, na način kako se to desilo u Kijevu. Postoji više razloga za to.

1) Majdan nije moguć u gradovima u kojima je opozicija u manjini, a za razliku od Kijeva, oni su u manjini u Moskvi i Minsku.

2) Da bi pro-Majdan grupe bile uspešne, zemlja mora imati ozbiljne i autonomne političke snage, kao deo svog parlamenta. Ni Moskva ni Minsk nemaju takve frakcije, za razliku od Kijeva.

3) Ne postoje autonomne grupe oligarha koje bi bile spremne da finansijski podrže demonstrante; ljudi moraju da jedu svaki dan, treba da prehrane svoje porodice.

4) Potrebna je jaka i autoritativna podrška Zapada, koja bi stala na put vladi onog dana kada bi pokušala da umiri opoziciju. Zapad ne igra ulogu “velikog tate“ ni Putinu ni Lukašenku, za razliku od Janukoviča.

5) Ne postoji alternativni lider dovoljno visoko rangiran koji je u stanju da zameni sadašnjeg predsednika, u slučaju pobedničkog Majdana. Navalni nije ozbiljna konkurencija Putinu, a alternativa za Lukašenka je potpuni promašaj.

6) Iskustvo Kijeva je pokazalo, da bi Majdan bio uspešan, moraju postojati borbene jedinice spremne da brane svrhu. Takve grupe ne postoje ni u Rusiji ni u Belorusiji. Naprotiv, postoje provladine snage kao što je Savez Donbas volontera koji broji preko 10.000 osoba.

7) Psihološki razlog; treba da postoji nesigrunost u vlasti u zemlji, kao što je bilo u Kijevu. Za razliku od Janukoviča, Putin i Lukašenko imaju veliko poverenje javnosti.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ojde se says:

    Da ne ughe crv i tartar,,, pa se ce se polomiti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *