ЗБОГ ОВОГА ЈЕ ДРХТАО ЗАПАД! РУСИЈА РАСПОРЕДИЛА ТРУПЕ НА ГРАНИЦИ – Очекују украјински напад или спремају нову офанзиву на северу?

ZBOG OVOGA JE DRHTAO ZAPAD! RUSIJA RASPOREDILA TRUPE NA GRANICI – Očekuju ukrajinski napad ili spremaju novu ofanzivu na severu?

31 januara 2023

Rusija je rasporedila dodatne vojne snage i opremu u Kursku oblast na granici sa Ukrajinom, s ciljem da zaštititi bezbednost granice, izjavio je danas guverner ove oblasti Roman Starovojt

U izveštaju agencije Interfaks se podseća da je ova oblast od početka sukoba u februaru prošle godine u više navrata bila na nišanu ukrajinske artiljerije.Zvanični Kijev je više puta upozoravao da bi Rusija mogla ponovo da pokuša da zauzme delove severoistočne Ukrajine, ukazujući na povećane zajedničke vojne aktivnosti ruskih i beloruskih oružanih snaga na oko 200 kilometara zapadno od Kurske oblasti.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov izjavio je danas da će Ukrajina u ovoj godini izdvojiti skoro 550 miliona dolara za nabavku dronova i potvrdio da je potpisano 16 ugovora o snabdevanju sa ukrajinskim proizvođačima, preneo je Rojters.

Ukrajina je već dobila značajan broj bespilotnih letelica od svojih partnera, od turskih Bairaktara ​​TB2 opremljenih raketnim projektilima do superlakih izviđačkih dronova Blek Hornet norveške proizvodnje koji su teški oko 33 grama.

Zvanični Kijev sada nastoji da podstakne domaću proizvodnju kako bi osposobio ono što su ukrajinski zvaničnici nazvali „vojskom dronova“, a Reznikov je posebno naglasio da je nezavisnost vojno-industrijskog kompleksa jedan od faktora odbrambene sposobnosti zemlje.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *