ЗБОГ ПРИТИСАКА И ПРЕТЊИ: Прекинуто истраживање препарата за лечење канцера!

ЗБОГ ПРИТИСАКА И ПРЕТЊИ: Прекинуто истраживање препарата за лечење канцера!

7 септембра 2015

dru-8_620x0 (1)65487j78k8kПРОЈЕКАТ назван као „Метак који убија рак“, пре неколико година најављиван као револуционарно истраживање, по свему судећи је – ћорак! Испитивања, бар што се тиче дела овог пројекта који је пре више од пет година био поверен стручњацима са Медицинског факултета у Крагујевцу су, како „Новости“ сазнају, прекинута такорећи у почетној фази.

Један од водећих учесника тог пројекта, када је реч о лабораторијским испитивањима, др Дејан Баскић, професор крагујевачког Медицинског факултета, потврдио нам је ову информацију, наводећи да није било даљег интересовања од иницијатора овог истраживачког пројекта, али ни новца.

– Наш задатак је био да у лабораторијским условима урадимо истраживања, односно какве ефекте дају препарати на бази меда и биља на неке врсте тумора – каже професор Баскић.

Испитивања су почела на иницијативу приватне болнице „Нова вита“ из Београда. За екипу стручњака са Медицинског факултета, како је појашњавао сада већ бивши декан те високошколске установе др Небојша Арсенијевић, био је то пре свега – стручни изазов. Потписан је уговор, уз услов да наручиоци сносе трошкове за хемикалије и друге „материјале“ за потребе овог истраживања.

– Почетни резултати су били добри. Нажалост, истраживања су, бар што се нас тиче, прекинута пре. Ми смо само били део тог пројекта и радили смо лабораторијска испитивања деловања тих препарата као додатак исхрани. Једноставно, тај пројекат није настављен и ту више немам шта да кажем – изјавио нам је др Баскић.

А баш ти почетни, готово револуционарни резултати, како је тада најављивано, давали су наду многима који су боловали од неке врсте малигнитета. Тада је појашњавано да се испитују две природне супстанце – „наквонит“ и „корбазол“, које садрже мед, полен и екстракте одабраног биља. Ти препарати делују као „паметни“ цитостатици, уништавају само малигне ћелије у организму, за разлику од класичних цитостатика који оштећују и здраве ћелије.

Иначе, терапија јачања имунитета код оболелих од рака примењивана је у поменутој болници у престоници, а онда су са стручњацима из Крагујевца започели истраживања како би се научно потврдила делотворност „комбинације“ препарата.

ПРЕТИЛИ СУ МИ, МОРАО САМ ДА ОДЕМ

ЈЕДИНИ разлог што је истраживање које је за „Нову виту“ радио Медицински факултет у Крагујевцу прекинуто су невероватни притисци које сам трпео од 2006. године да бих по жељи тадашњих моћника продао и пројекат и читаву болницу – каже за „Новости“ Миломир Кандић, власник „Нове вите“.

Кандић тренутно ради у Турској, такође на пројектима нових терапија на бази биља за лечење карцинома, али и неких других болести.

– Као што обично бива, оно што су у Србији неки користећи свој политички утицај оспоравали, Турци су били спремни добро да плате – прича Кандић.

– Сад радим у једном институту за испитивање нових терапија од природних супстанци, и буквално одавде дотирам рад болнице, коју ни после свега што сам доживео не желим да продам.

Кандић каже да је Медицинском факултету у Крагујевцу за истраживање о ефектима природне терапије против карцинома плаћао само трошкове за део реагенаса.

– Био сам спреман да финансирам комплетно истраживање – каже Кандић.

– Први резултати били су охрабрујући, много странаца је почело да долази на лечење у „Нову виту“, али притисци су, нажалост, постали неиздрживи. Испитивање тог препарата смо обавили, под другим именом, овде у Турској, где сам заиста дибио изузетне услове за рад, доказан је добар ефекат препарата и код неких других болести, конкретно аутоимуних, и ова терапија се примењује у болницама у Турској.

(Вечерње новости)

KOMENTARI7 коментара

 1. mija says:

  Ne da farmaceutska mafija monopol. Mnogo biljaka leči rak. Narod je to znao i primenjivao ne pitajući nikog. Ne kažem da je to narodno lečenje bilo uvek uspešno, nego da ako je narod pre hiljadu-dve znao nešto o tome i bez mikroskopa, laboratorijskih analiza, skenera, tableta, infuzija i drugih med. pomagala uspevao ponekad da izleči ovu bolest, onda to ne može biti toliko komplikovano da ga armije izvanredno plaćenih i obrazovanih stručnjaka ne mogu rešiti već najmanje pola veka. Oni rak ne žele da izleče, nego da ga još više rašire, sve radi svog profita.

 2. marko says:

  STA JE OVDE CUDNO FARMACEUTSKI MAFIJASI S POLITICARIMA SRBIJE VUCICEM I KOMPANIJOM DACICEM PROVODE OVAJ ZLOCIN S ZAPADNIM BANDITIMA NIJE PRVI PUT U ISTORIJI PREKINUT PRO0JEKT BILO IH JE JOS.

 3. marko says:

  nARaVNO mIJA PROFIT FARAMacija od vakcina i umjetnih lekova godisnje svetska digne 500 000 000 000 $ i vise koje su to cifre koga brige za ljude odavno u kapitalizmu DAVNO POZNATO

 4. Ziko-Zupski says:

  E tako petokolonasi svojeg naroda unistava svoj narod iz zavisti i grozotu ludaka iskrivljenim i umno bolesnih. Boze moj gde to idemo i ko tome moze na kraj da stane? A pametni silom napustaju svoju zemlju zbog debila i primitivaca....

 5. Lajla says:

  NA ZALOST TO JE NASA REALNOST,NI HITLER IM NIJE RAVAN I DALJE SE SPROVODI JOS GORI GENOCID NAD NARODOM SRPSKIM. Najpe nes BOMBARDUJU OSIROMASENIM URANIJUMOM ONDA NAS LECE DA IM PLACAMO STO SU NAS I KROZ VAKCINE RAZBOLILI. Posle Tesle nema 70 generacija elektroinzinjera koji bi mu bio bar do klena i to na celoj planeti,zasto? Rak i sijaset bolesti, isto nema lekara i naucnika DA AMA BAS NI JEDNU BOLEST IZLECE,OSIM HIRURGIJE SVE JE DRUGO PRDACINA. OJ!!!! LOGIKO GDE SI POBEGLA?

 6. Dragorad Duknic says:

  Slazem SE da je sve,samo Interesse novac nikoga neinteresuje ljudski zuvor,samo novac i novac i sve same prevare i lazi?Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u