ЗБОГ ПРИТИСАКА И ПРЕТЊИ: Прекинуто истраживање препарата за лечење канцера!

ZBOG PRITISAKA I PRETNJI: Prekinuto istraživanje preparata za lečenje kancera!

7 septembra 2015

dru-8_620x0 (1)65487j78k8kPROJEKAT nazvan kao „Metak koji ubija rak“, pre nekoliko godina najavljivan kao revolucionarno istraživanje, po svemu sudeći je – ćorak! Ispitivanja, bar što se tiče dela ovog projekta koji je pre više od pet godina bio poveren stručnjacima sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu su, kako „Novosti“ saznaju, prekinuta takoreći u početnoj fazi.

Jedan od vodećih učesnika tog projekta, kada je reč o laboratorijskim ispitivanjima, dr Dejan Baskić, profesor kragujevačkog Medicinskog fakulteta, potvrdio nam je ovu informaciju, navodeći da nije bilo daljeg interesovanja od inicijatora ovog istraživačkog projekta, ali ni novca.

– Naš zadatak je bio da u laboratorijskim uslovima uradimo istraživanja, odnosno kakve efekte daju preparati na bazi meda i bilja na neke vrste tumora – kaže profesor Baskić.

Ispitivanja su počela na inicijativu privatne bolnice „Nova vita“ iz Beograda. Za ekipu stručnjaka sa Medicinskog fakulteta, kako je pojašnjavao sada već bivši dekan te visokoškolske ustanove dr Nebojša Arsenijević, bio je to pre svega – stručni izazov. Potpisan je ugovor, uz uslov da naručioci snose troškove za hemikalije i druge „materijale“ za potrebe ovog istraživanja.

– Početni rezultati su bili dobri. Nažalost, istraživanja su, bar što se nas tiče, prekinuta pre. Mi smo samo bili deo tog projekta i radili smo laboratorijska ispitivanja delovanja tih preparata kao dodatak ishrani. Jednostavno, taj projekat nije nastavljen i tu više nemam šta da kažem – izjavio nam je dr Baskić.

A baš ti početni, gotovo revolucionarni rezultati, kako je tada najavljivano, davali su nadu mnogima koji su bolovali od neke vrste maligniteta. Tada je pojašnjavano da se ispituju dve prirodne supstance – „nakvonit“ i „korbazol“, koje sadrže med, polen i ekstrakte odabranog bilja. Ti preparati deluju kao „pametni“ citostatici, uništavaju samo maligne ćelije u organizmu, za razliku od klasičnih citostatika koji oštećuju i zdrave ćelije.

Inače, terapija jačanja imuniteta kod obolelih od raka primenjivana je u pomenutoj bolnici u prestonici, a onda su sa stručnjacima iz Kragujevca započeli istraživanja kako bi se naučno potvrdila delotvornost „kombinacije“ preparata.

PRETILI SU MI, MORAO SAM DA ODEM

JEDINI razlog što je istraživanje koje je za „Novu vitu“ radio Medicinski fakultet u Kragujevcu prekinuto su neverovatni pritisci koje sam trpeo od 2006. godine da bih po želji tadašnjih moćnika prodao i projekat i čitavu bolnicu – kaže za „Novosti“ Milomir Kandić, vlasnik „Nove vite“.

Kandić trenutno radi u Turskoj, takođe na projektima novih terapija na bazi bilja za lečenje karcinoma, ali i nekih drugih bolesti.

– Kao što obično biva, ono što su u Srbiji neki koristeći svoj politički uticaj osporavali, Turci su bili spremni dobro da plate – priča Kandić.

– Sad radim u jednom institutu za ispitivanje novih terapija od prirodnih supstanci, i bukvalno odavde dotiram rad bolnice, koju ni posle svega što sam doživeo ne želim da prodam.

Kandić kaže da je Medicinskom fakultetu u Kragujevcu za istraživanje o efektima prirodne terapije protiv karcinoma plaćao samo troškove za deo reagenasa.

– Bio sam spreman da finansiram kompletno istraživanje – kaže Kandić.

– Prvi rezultati bili su ohrabrujući, mnogo stranaca je počelo da dolazi na lečenje u „Novu vitu“, ali pritisci su, nažalost, postali neizdrživi. Ispitivanje tog preparata smo obavili, pod drugim imenom, ovde u Turskoj, gde sam zaista dibio izuzetne uslove za rad, dokazan je dobar efekat preparata i kod nekih drugih bolesti, konkretno autoimunih, i ova terapija se primenjuje u bolnicama u Turskoj.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. mija says:

  Ne da farmaceutska mafija monopol. Mnogo biljaka leči rak. Narod je to znao i primenjivao ne pitajući nikog. Ne kažem da je to narodno lečenje bilo uvek uspešno, nego da ako je narod pre hiljadu-dve znao nešto o tome i bez mikroskopa, laboratorijskih analiza, skenera, tableta, infuzija i drugih med. pomagala uspevao ponekad da izleči ovu bolest, onda to ne može biti toliko komplikovano da ga armije izvanredno plaćenih i obrazovanih stručnjaka ne mogu rešiti već najmanje pola veka. Oni rak ne žele da izleče, nego da ga još više rašire, sve radi svog profita.

 2. marko says:

  STA JE OVDE CUDNO FARMACEUTSKI MAFIJASI S POLITICARIMA SRBIJE VUCICEM I KOMPANIJOM DACICEM PROVODE OVAJ ZLOCIN S ZAPADNIM BANDITIMA NIJE PRVI PUT U ISTORIJI PREKINUT PRO0JEKT BILO IH JE JOS.

 3. marko says:

  nARVNO mIJA PROFIT FARAM

 4. marko says:

  nARaVNO mIJA PROFIT FARAMacija od vakcina i umjetnih lekova godisnje svetska digne 500 000 000 000 $ i vise koje su to cifre koga brige za ljude odavno u kapitalizmu DAVNO POZNATO

 5. Ziko-Zupski says:

  E tako petokolonasi svojeg naroda unistava svoj narod iz zavisti i grozotu ludaka iskrivljenim i umno bolesnih. Boze moj gde to idemo i ko tome moze na kraj da stane? A pametni silom napustaju svoju zemlju zbog debila i primitivaca....

 6. Lajla says:

  NA ZALOST TO JE NASA REALNOST,NI HITLER IM NIJE RAVAN I DALJE SE SPROVODI JOS GORI GENOCID NAD NARODOM SRPSKIM. Najpe nes BOMBARDUJU OSIROMASENIM URANIJUMOM ONDA NAS LECE DA IM PLACAMO STO SU NAS I KROZ VAKCINE RAZBOLILI. Posle Tesle nema 70 generacija elektroinzinjera koji bi mu bio bar do klena i to na celoj planeti,zasto? Rak i sijaset bolesti, isto nema lekara i naucnika DA AMA BAS NI JEDNU BOLEST IZLECE,OSIM HIRURGIJE SVE JE DRUGO PRDACINA. OJ!!!! LOGIKO GDE SI POBEGLA?

 7. Dragorad Duknic says:

  Slazem SE da je sve,samo Interesse novac nikoga neinteresuje ljudski zuvor,samo novac i novac i sve same prevare i lazi?Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *