Zbog Šešelja prepuno u Novom Sadu

Zbog Šešelja prepuno u Novom Sadu

11 oktobra 2014

a_seselj 0431U prepunoj sali stranačkih prostorija u Novom Sadu, Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad organizovao je promociju dve nove knjige dr Vojislava Šešelja pod naslovom „Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku Krajinu“ i „Haško inaugurisanje govora mržnje“.

Obe knjige koje su srpski radikali promovisali deo su velikog naučnoistraživačkog projekta, na kome Vojislav Šešelj radi svo vreme svog haškog tamnovanja, koji je nazvan „Srpski narod i novi svetski poredak“.

„Vojislav Šešelj je do nogu potukao Haški tribunal, rasturio lažnu optužnicu, raskrinkao lažne svedoke i odbranio čast i dostojanstvo dobrovoljaca Srpske radikalne stranke, koji su branili srpski narod širom Republike Srpske Krajne i Republike Srpske.

Sa druge strane, knjige dr Vojislava Šešelja predstavljaju fundamentalan, neprocenljiv doprnos pravnoj, politikološkoj, sociološkoj i istorijskoj nauci, jer u potpunosti demaskiraju i ogoljuju namere zapadnih sila i novog svetskog poretka da kompletnu krivicu za građanski rat na prostoru bivše SFRJ stave na pleća srpskoga naroda. Svojim knjigama dr Vojislav Šešelj ostavlja pisani trag generacijama koje dolaze o beščašću i zlikovačkim namerama novog svetskog poretka da satanizuju srpski narod i od žrtve rata na prostoru bivše Jugoslavije naprave dželata.“ – rekao je na promociji predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić.

Recenzent knjige „Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku Krajinu“, profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Slobodan Orlović istakao je: „Haški sud ne možemo nazvati sudom, jer sud primenjuje pravo, pravdu i pravičnnost, a u Hagu ima svega sem toga. Taj tribunal nije sud jer nije osnovan zakonom nego odlukom Saveta bezbednosti. Ove dve knjige su trajni naučni i emotivni dokaz sveta u kome živimo. Većeg otpora prema Haškom tribunalu nije bilo od ovog koji pruža Vojislav Šešelj i ubeđen sam da će pobediti i uskoro biti slobodan“.

Na promociji je govorio i sin dr Vojislava Šešelja, student treće godine Pravnog fakulteta i predsednik srpskih radikala u Zemunu, naglasio je „da je srpski narod u Republici Srpskoj Krajini, pored teške i krvave istorije uspeo da sačuva svoje ime, običaje i identitet, koji se moraju negovati u svesti srpskog naroda“.

„Sloboda govora ne sme zavisiti od sadržaja govora. Šešelj je Prometej slobode govora, uzdizanja naroda, Prometej borbe protiv globalizma“ – rekao je mr Pavel Domonji, istakuti intelektualac, nepomirljivi antiglobalista i veliki poštovalac herojske borbe koju Vojislav Šešelj vodi u Haškom tribunalu.

Potpresednik Srpske radikalne stranke, Milorad Mirčić zaključio je: „Ovim dvema knjigama se daje ogroman doprinos antiglobalističkoj borbi protiv totalitarističkih režima i Novog svetskog poretka. Republika srpska Krajina predstavlja obavezu, ali i opomenu jer proces dezintegracije Srbije nije završen. Srpski narod ne sme zaboraviti Republiku Srpsku Krajinu, srpsku Crnu Goru, Republiku Srpsku i sve srpske zemlje i jednog dana viševekovni san srpskog naroda o životu u jednoj državi biće ostvaren. Živela Velika Srbija!“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *