ЗБОГ СРПСКОГ ПОПА, велики научник, Србин из САД, биће сахрањен у Хрватској

ZBOG SRPSKOG POPA, veliki naučnik, Srbin iz SAD, biće sahranjen u Hrvatskoj

1 oktobra 2019

U septembru, 2012. godine, u Americi je umro Milojko Majk Vucelić (Vučelić) američki naučnik, jedan od nekoliko inženjera  agencije NASA, koja je poslala Apolo u svemir, inače Srbin, rođen u Garešnici, današnja Hrvatska. Pre  smrti Milojko je zavetovao svoju suprugu, i sinove, da svake godine doniraju iz njegove lične  zadužbine, stipendiju od 10.000 dolara, preko srpske crkve u San Dijegu, studentu iz Srbije koji će biti izabran na konkursu.

Tim povodom „Intermagazinu“ se javila grupa Srba iz Dan Dijega (imena poznata redakciji) koja s velikim nezadovoljstvom opisuje šta se nakon Vucelićeve smrti događa sa stipendijom iz njegove zadužbine.Naime, prema njihovim tvrdnjama sve oko zadužbinske stipendije, u svoje ruke preuzima srpski sveštenik,  Bratislav Braco Kršić, i poslednje dve stipendije dodeljuje deci svojih prijatelja.

Prvu spornu stipendiju dobio je sin Mira Ćopića, koji je rođen i živi u Americi, iako, podsećamo, stipendiju može da dobije samo neko iz Srbije. Inače, Miro  Ćopić je na čelu kontrole finansija u Crkveno školskoj opštini Sveti Đorđe, u San Dijegu, duže od 15 godina. U vreme poznate kampanje razotkrivanja nestanka zaostavštine Sergeja Vihrova, namenjene srpskoj deci koja su ostala siročad, u ratovima 90-tih, Ćopić  je-tvrde Srbi koji su kontaktiral „Intermagazin“- zataškavao aferu, potpisujući  izveštaje kontrole da je s finansijama sve u redu.

Prošlu stipendiju fondacije Vucelić  dobio je sin Milovana Katanića, sveštenika crkve Svete Petke, koji je takođe rođen i živi u Americi. Milovan Katanić je, inače, kum sveštenika Kršića.

Zbog ovakvih odluka, supruga Milojka Vucelića, Inge Vucelić, došla je u sukob s popom Kršićem, i žestoko mu zamerila što ne poštuje poslednju volju njenog supruga , odnosno što stipendije daje studentima koji nisu iz Srbije. Umesto da objasni svoje postupke, Kršić je na zamerke gospođe Inge odgovorio da je stipendija od 10.000 dolara nedovonjna te da je treba povećati na 20.000.

Prema onome što su Srbi u San Dijegu saznali, pogođena i uvređena ponašanjem sveštenika Kršića, Inge je donela odluku da Milojkove posmrtne ostatke preseli iz San Dijega u Hrvatsku, u Garešnicu kod Bjelovara, uz obrazloženje da Milojko treba da počiva pored svojih roditelja. Inače Inge je Nemica, rođena u Minhenu.

Niko od Srba iz ovog grada, koji su se družili i bili u vrlo prijateljskim odnosima s Milojkom Vucelićem, nije od njega čuo želju da ga sahrane u Garešnici. Tako nešto nije poznato ni njegovim sinovima, Aleksandru i Nikoli, rođenim u Americi.

Ukoliko se ostvari namera Inge Vucelić, i posmrtni ostaci uvaženog i cenjenog naučnika NASA prenesu u Hrvatsku, to će hrvatska politika i mediji, nema sumnje, predstaviti kao Milojkovu poslednju želju i krunski dokaz da je on sebe doživljavao kao Hrvata. A bio je gorljivi Srbin, što dokazuje njegova stalna vezanost za Srpsku pravoslavnu crkvu i odluka da stipendiju sopstvene fondacije, nakon njegove smrti, dodeljuje Crkvena opština Srpske pravoslavne crkve, u San Dijegu. Na žalost, taj posao sveštenik Bratislav Braco Kršić radi suprotno  volji darodavca, kršeći i ljudse i božije zakone-navode u pismu „Intermagazinu“ Srbi iz San Dijega.

(Intermagazin)

KOMENTARI69 komentara

 1. Crna Plovdina says:

  Popovi - lopovi

  • Za Srbiju says:

   Ubi nas nemoral i lični interes.

   • Kosovac says:

    @ Rodnoverac, …..Ubi Vas nemoral i lični interes.

 2. Borko says:

  U Torontu je ista stvar. Na dan kada je umro patrijath Pavle crkva je bila zaključana. Mi nismo zaslužili da postojimo kao narod. Čast izuzecima i sportistima. U velikoj većini nas karakteriše zavist,pakost,mržnja,licemerje i sve loše osobine ovog sveta.

  • persida says:

   Torontski popina Vasilije Tomic dan danas radi za srpsku policiju. Poznat je po novcu koji je ukrao za vreme svog sluzbovanja Hristu.

 3. Zoran says:

  Pop mom dedi trazio da platoi sve zaostale slave ako hoce da mu opeva majku koaj umrla. To bilo pre 40 godina. Deda niej hteo i majak mu sahranjena bez popa. Komunjare vernici, to st evi po Srbiji.

  • Kosovac says:

   Zoran says:2019/09/30 5:13 PM "ne grade HE na naftu"_______HE je na vodu, ne moze na naftu.:)“ ……………@ Zoran, …..Može, može. Pitaj malu Gretu. A ako dekan šumarskog fakulteta Ratko Ristić ima pravo da tvrdi da HE uništavaju šume, zašto se i ja ne bih malo šalio sa tom crnom propagandom? ……….@ Zoran, Objasnio bih ti ja tehnologiju, ali ne dozvoljava Zelena banda.

  • Cp6a says:

   Ja sa komunizmom nemam nikakve veze. Od njega nikakve koristi nisam imao, samo štete, a pravoslavni sam vernik. Otkud ta nemoguća kombinacija "komunjare vernici" kod našeg brata u tuđini? Možda je tamo to moguće, jer je tamo sve moguće. A to da se plati svešteniku, valjda je normalna stvar. Završio je fakultet, običan je čovek je kao i svi mi, zasnovao je porodicu koju treba da prehrani, obuče i decu da školuje. Normalno je da te automehaničar, moler, keramičar, vodoinstalater, advokat oderu, a da se svešteniku za uslugu u posebnim prilikama plati je nenormalno. Pre će biti da ti je deda u to vreme bio neki balansero između ideologije i religije, pa mu se učinilo da je i to malo što je trebao da plati mnogo i da je natezanje sa crkvom u to vreme predstavljalo uzorno ponašanje za vlast.

   • axiles says:

    Cp6a .potpuno si u pravu brate ,pozdrav

   • Kosovac says:

    @ Srba, ….. Pridružujem se bratskom pozdravu kolege „axiles“, pozdrav.

   • persida says:

    E, moj Srbo, jedno je da covek od srca da svesteniku koliko ima i moze, a drugo je da crkva ima cenovnik svojih usuga, kao javna kuca. To su dve stvari, ali Srbi su toliko izgubili karakter da ne razlikuju veru od prostitucije. Tipican primer za to je Kosovac.

   • persida says:

    Srbo, pa pravoslavci su saradjivali sa komunistima pola veka, nikada se nisu bunili, mislim naravno na vrh srpske crkve, neki lokalni popovi su stradali, ali nisu promenili sustinu price. Pravoslavna crkva je uvek bila uz vlastodrsce.

 4. Kosovac says:

  Čuješ, „Zbog srpskog popa…..“. ……….Opet srpski popovi počeli da brljaju. ……….Možda bi trebalo da nam se javi ovako: „Zbog nemačke žene, odoše posmrtni ostaci u Hrvatsku…..“.

 5. Pera says:

  Dokle vise da se iscudjavamo da sadasnja spc nije bozja tvorevina, nego vladavina hohstaplera i lopova !

  • Cp6a says:

   Evo ja se iščuđujem, iz kojih još rupa takvi izlazite? Imate vaše naučno objašnjenje svega u kosmosu, pa držite se toga. SPC vas ne dira, ne vređa, ne bavi se vama, gleda svoja posla. Zašto onda ti bezgrešni čoveče tako vulgarno vređaš nju, a time i ogroman broj njenih vernika Srba?

  • Kosovac says:

   @ Pera, trolu jedan mali, dobro ti ovaj ispred mene reče.

   • persida says:

    Kosovac je Kacavendin trol, da ne ulazim u detalje, bilo bi porazno.

 6. Gardista says:

  Molim Srpsku crkvu da resi ovaj problem i smeni navedenog popu uz nadoknadu potrosenog novca i usmeri za sta su namenjena...po hitnom postupku. Sramota!

 7. Ivke says:

  SPC sama mora da cisti rak rane inace ce da propadnu. U svedskoj dva brata is RS u malmeu otac Milan i negde kod stokholma njegov brat maltretijaju sve vernike i otimaju im pare. Prave svoje zakone prodaju rakiju a pre godinu dana je otac Milan zaposlio rodjaka kao drugog popa. Polako svi veernici beze a samo banda krade i uzima pare. A stite i crkvenjaka koji je preotimao zene vernika Ako SPS ne otera oca Milana propada garant.

 8. master says:

  A danas ga satanizuju ameri, jedan od nas

 9. Kosovac says:

  Nešto su ovi „Srpčići“ navalili na Srpsku pravoslavnu crkvu. Kao po komandi. Trolovi mali.

  • Garo says:

   Ne baljezgaj, i ti si mozda jedan od popova lopova. Na svim kontinentima u crkvama su mantijasi mafijasi koji su oko sebe okupili kriminalce i olos i samo kradu i pljackaju imovinu i narod koji dolazi u te crkve. Zato narod sve vise bezi od lopova. To i nisu vise crkve vec privatna prcija popova lopova koji su prokleti i nikad im nije dosta. Vecina ih ima i po nekoliko kuca i stanova, i preduzeca (Fabrika ) koji nigde nisu radili a sve su stekli od placa koje im iste te crkve redovno daju.

  • persida says:

   Ma nisu, nego si ti ispranog mozga, da ti nije pravoslavlja da ti da podrsku, ne bi mogao tuci zenu i decu. Ti si trol ekumeniste Irineja i njegovog najblizeg saradnika Kacavende, pedofila. Da, da, nikada o tome nisi nista rekao, o pljackama tvojih provoslavaca, o tome da pravoslavna crkva kleci pred Vucicem. Vidis li koliko si prolupao, u ime nekakvog pravoslavnog srpstva?

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Priznajem da sam „tukao“ ženu i decu, što jes', jes'. Ali samo po jednu Srpsku, i po jednu Cigansku šamarčinu. (Srpska je dlanom, a Ciganska je sa one strane gde je boks). ……………Ali da si mi pri ruci, ja ne bih upotrebio te krivične postupke. Samo bih uzeo dobar sapun i oprao bih ti usta.

    • persida says:

     Kosovac, prostak si, znam takve pravoslavce, ne kupaju se, ne briju, zube ne peru, sve u ime Hrista, ti si najveca antireklama svake duhovnosti.

    • persida says:

     Bas ste vi pravoslavci napredovali, nekada ste Bogumilima odsecali jezike, a sada samo samarate zenu i decu. Fantasticno, a da te predlozimo za Nobela?

     • Kosovac says:

      @ persida, …..Nemoj da me predlažeš za Nobela, da ne pravim konkurenciju tvojoj Greti. ……….Ne rekoh li ja da tebi treba oprati usta sapunom? E, to sam dobro rekao. Ali treba da se nađe majstor koji sme da ti priđe. Ja bih pokušao sa teoretičarem, on mi deluje sposoban i hrabar.

  • Videoje says:

   Nije pop crkva, Kosovac!!! Ovde se govori o popu koji mulja sa parama. Taj isti pop još nije odgovorio gde su pare koje je jedan rus iz San Dijega ostavio testamentom za srbsku decu siročiće iz ratova 90-ih, a koje deca nikad nisu dobila!!! Kosovac, pitaj ovog popa što ga braniš GDE SU PARE!!!

   • Kosovac says:

    @ Videoje, …..Naravno da nije pop crkva. Pop – sveštenik je predstavnik crkve, on nam pomaže da se pravilno molimo Bogu, i zato ga cenimo i poštujemo više od učitelja ili predsednika opštine. Ima slučajeva da pop krade i da se ponaša nedolično što je retkost, onda mi tog popa sređujemo na neki način, ali ne na satanistički način kao Vi ovo sada. Mi to radimo bez vređanja crkve, koja je Srpska svetinja. Jednog popa smo batinama izlečili od napadanja žena po selu. Nismo naravno te greške popa iskoristili da kao Vi onomad na balu, istupamo sa omiljenom Persinom parolom „Ne odričem se đavola“. ……………Po naslovu se vidi da je pop okrivljen da je poslao posmrtne ostatke naučnika u Hrvatsku. Posle u tekstu je rečeno da naučnikova žena Nemica šalje posmrtne ostatke, a ne pop. Zašto na to Lažno optuživanje srpskog sveštenika niste reagovali ovako žustro? Ja znam zašto niste reagovali, zato što Vam Persa to nije naredila. Tako je to sa trolovima, oni su dosta inteligentni, ali moraju da pišu po nalogu. Nekad naloge daje Stranka, nekad sorošoidi, nekad ministarstvo ekologije, nekad satanisti, onaj ko plaća njega treba i slušati.

    • Videoje says:

     @ Kosovac Vidi se da si ustaška komunjara. Pop nije ni predstavnik crkve, a ne dao Bog da nas uči ovakav pop. I šta ti uostalom znaš o ovom popu u San Dijegu, ja sam izguglao njegovo ime pa tek onda napisao komentar. Vidim da si stručnjak za satanizam, a i pišeš latinicom, tako da mi to pomaže da shvatim ko si ti. Da si prvo pokupuio informacije sa interneta o popu koga braniš, video bi da on čestita i slavi katolički Božić, da pare koje pokojni Sergej Vihrov testamentom preko crkve ostavlja deci, srbskim siročićima iz ratova 90-tih, ta deca nikad nisu dobila. Za divno čudo te pare su upravo prošle kroz prste tog istog popa. Da slavi dan veštica zajedno sa njegovim vladikom Maksimom u našoj crkvi, uz obavezan dekor sa bundevama na svakom stolu u crkvenoj sali i vladikinom i popovom bacanju bombona deci sa oltara. Dakle stručnjak za satanizam kao i ti. Šta uostalom znaš o "toj nemici" koja je prešla u Pravoslavnu Veru i sahranila supruga po pravoslavnim običajima na pravoslavnom groblju. Ako ga i premesti pored roditelja u Hrvatskoj, to će biti na pravoslavnom groblju u Garešnici, znači uz sasluženje pravoslavnog sveštenika. Nije ti palo na pamet da "ta nemica" ne želi više da joj takav pop Kršić drži pomen nad grobom pokojnog supruga. A tebe, očigledno, plačaju isti kao i tog popa Kršića, koji je izbacio srbski jezik iz crkve i služi samo na engleskom, ukinuo školu srbskog jezika za decu u Parohiji, drži zaključanu crkvu na zadušnice, i da ne nabrajam više. A tvoje komentare pisane latinicom neću više ni da čitam, dosta si se izofirao da možemo da znamo ko si i šta si! A možda si upravo ti fra Bratso Kršić!!!

     • persida says:

      Vidoje, rekao si mu sto je zasluzio, istina boli, zar ne Kosovce?

   • persida says:

    Kosovac ce braniti svaku popinu za lopovluk, covek je oboleo.

  • doktrina soka says:

   SPC treba da se cuva iznutra od davoljih poslova,pa im trolovi nista nece moci.Koliko li je sam Patrijarh Pavle kritikovao svestenstvo,i govorio drzite se Bozijih zakona i Bozije pravde.

  • axiles says:

   Kosovac .na zalost izgleda da je tako brate.Znaju nasi dusmani da su Srbi opstajali vekovima drzeci se pravoslavlja ,srbstva i crkve,zato im je vazno da zavrse ono sto su zapoceli Turci,pa Austrougari ,komunisti,uz pomoc svih onih kojima je drazi Brisel nego HRAM SVETOG SAVE

   • persida says:

    Koji si ti hohstapler, kad sam ja hvalila Brisel (nikad, pisala sam protiv EU bezbroj puta), samo podmecuci stvaras iluziju nekakvog srpstva, takvi ljudi su dno Srbije, tvoje metode su klasicne udbaske. Odbijas da se predstavis, branis popine lopine i vatikanskog agenta Irineusa, ako je to pravoslavlje za koje se zalazes, onda reci otvoreno, a nemoj se kukavicki zaklanjati crkvom.

    • axiles says:

     persida Ako si se obratila meni,ne razumem odakle ti to da sam mislio na tebe u vezi Brisela.Poznajem mnoge kojima je Brisel i EU ideologija a o Srbskoj Pravoslavnoj Crkvi imaju isto misljenje i isti stav kao i komentari u ovom slucaju.Stvarno mi ti nisi bila ni na kraju pameti.Ja se trudim da objasnim da mnogima ne smeta stvarno ovaj ili onaj pop ili ovo ili ono vec smeta im SRBSKA PRAVOSLAVNA CRKVA u celini.

     • persida says:

      Nisam misila na tebe, nego na Kosovca, uvuceni tekstovi su odgovori na gornji tekst pa redosled moze da stvori zabunu.

      • Kosovac says:

       @ persida, …..Nije Kosovac pominjao Brisel, pominjao je kolega „axiles“. To se vidi na prvi pogled. Misliš da su ljudi nepismeni, pa će da poveruju u tvoju laž, ustvari si se samo blamirala. Na prvi blam što si napala čoveka samo zato što si se prepoznala iako te nije oslovio, nadogradila si drugi blam otkrivši svoju sposobnost da umeš da masno lažeš, sve ljude u oči gledajući.

       • persida says:

        Izvinjavam se Gospodinu AXILESU, pripravnku komunjare Kosovca. Uzivaj Kosovce, ako tvojih desetine pripravnika zasednu da me pljuju, ne iskljucujem jos neku gresku.

        • Kosovac says:

         @ persida, …..Hvala za dodelu „pripravnika“, to je kompliment. Neće oni da se ljute kao kada ste Momira Bulatovića nazivali „spikerom“ Miloševića. …..A zar si toliko otišla u aut, pa da ne vidiš da te oni ne pljuju. Oni ti se smeju.

 10. Gagi says:

  Ziva je istina da su ranije popovi radili za Udbu, narocito je to bilo izrazeno u BiH. Cak su se utrkivali i prijavljivali se medjusobno. Imali su odlican uvid ko je kakav vernik i ko je potencijalna opasnost za "narodni rezim". O tome postoje dokumenti u arhivama. Mi smo kao narod doziveli ogromnu kataklizmu i pljacku. Sve sto postoji u drzavi Srbiji je stvorio narod svojim angazovanjem, prevarantska parola je bila da je sve to zajednicko i nase. Crkve je takodje izgradio narod svojim prilozima i donacijama,samim tim je otvorio radna mesta skolovanim duhovnicima koji nam pomazu u obredima nase vere. Crkva je danas samostalno preduzece koje ima svoja pravila i poslovnu politiku. TO VISE nije narodna institucija koju bi mogli da nazovemo da je NASA, uostalom, mi vise nemamo nista nase. Sve je Srpskom narodu oteto milom ili silom, sva narodna imovina koju je stvorio Srpski narod je privatizovana. Komunisticka deca su danas ugledni vlasnici narodne imovine,nista drugacije se ne dogadja sa crkvom. Nesto je drugacija prica sa Hilandarom i manastirima u Srbiji gde obitavaju podviznici i duhovnici kojima materijalna komponenta nije toliko bitna. Skoro sam cuo kako je Vranjski episkop sa "ortacima u veri" raskopavao monasko groblje naseg manastira Palja da bi pronasao zlato, STA RECI o ovom Srpskom olosu koji sebe nazivaju Srpskim duhovnicima.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Šta je, zar i ti: Kud svi Turci, tu i mali Mujo. „U BiH su popovi radili za Udbu“. A Izetbegović Alija, za koga je radio?

   • persida says:

    A ti radis za Irineusa koji radi za Vatikan. Uh, ali si pravoslavan, sramoto srpska, umesto sto tuces rodjenu decu, pusku na rame, pa na Kosovo ravno, odvratan si mi.

   • Videoje says:

    Isto, za istog gazdu, za komunjare!

 11. Gagi says:

  Bez ikakve osnove se kritikujemo i trazimo slabost u ovom Srpskom narodu. Vidim da se neki cak i raduju kada se kritikujemo. Sve je to jedna prazna prica koja nije potrekpljena cinjenicama. Cinjenice su sledece: Kralj Aleksandar je nagradio austrougare koji su pucali na Srpski narod u I ratu kada je stvorio zajednicku drzavu.Imali su vece cinove od nasih dokazanih ratnika koji su oslobodili Srbiju. Tito je u II ratu 1944 maskirao ustaske zlotvore i napravio ih partizanima i oslobodiocima Beograda - od Srpskog naroda. Valjda je jasno ciji unuci i praunuci danas vladaju ovim prostorom. Crkvom takodje, zato i jeste takva kakva je. Pogledajte samo koliko je danas prozapadnih politickih aktivista koji bi sutra bez pardona pljunuli na Svetog Savu i pounijatili narod. Dobru su nam corbu skuvali, danas nas ovi politicari ubedjuju da je dobro da se udje u EU. Ciju uniju, da li je to unija Karla Velikog i katolickih zemalja. Da bi mogli da nas pokrste, sto im je cilj, moraju da devastiraju nasu crkvu i veru sto prilicno uspesno rade. Zato ovoliki komentari i cudjenje, STA SE TO DESAVA.

 12. Cp6a says:

  Eto, sad se sve nacrtalo i potpuno je sve jasno. Onaj ko finansira kampanju "Mi smo svet" i "Majk će to da reši", taj finansira i ovakve članke, kao i ovolike botine. Evo i Persa se razotkrila do kraja. Ja sve mislio, aj razočarana ženska, pa zbog toga stalno srlja, al čim dolazi na ovaj portal, žedna je rodoljublja, tako da kad malo utoli žeđ, doći će kod nje sve na svoje mesto. Kad ono, međutim, botina dr sci Petreusa. E Perso, Perso, generalska botino, izvini, botkinjo, hm, botico!Tako da brate Kosovac i brate axiles u ovoj sesiji, gde je scena unapred plaćena i postavljena, mi smo gerilci i remetilački faktor. Zato, živeli braćo!

  • persida says:

   Srbo, ti ne mozes biti nikakav remetilacki faktor jer branis pravoslavlje u Srbiji, a ne znas ni zasto. Ti si isti kao i komunjarci koju su ubijali posle rata koga god su hteli. Ti mi pomazes da shvatim koliko je pripadnost naciji budalastina, jer ako takvih kao ti ima povise u Srbiji, kave ja veze imam sa takvim budalama? Jedino sto je ovde dobro je sto naslucujem erotsku vezu tvoju sa Kosovcem. Pitajte Kacavendu za dalja uputstva.

   • Cp6a says:

    "...braniš pravoslavlje u Srbiji..." Ceo dan se smejem, ne mogu da dođem k sebi zbog ove tvoje izjave. To je kao da si rekla "dišeš vazduh a ne razmišljaš, nisi normalan". Odakle bre Perso ti pišeš? Koliko znam do Marsa još niste stigli. Onda je sigurno sa Meseca, gde te onomad Majk poslao.

    • persida says:

     Ako branis oficijelnu religiju (ili ako hoces vecinsku religiju), onda nisi remetilacki faktor, nego si, naprotiv, opste mesto, konformista koji nikada nije stao pred ogledalo.

     • Cp6a says:

      He, he, ala maske padaju. Došli smo do suštine. Nisu više problematični sveštenici u ovoj priči važni, nego "oficijalna religija". A takav naziv dr sci Petreus spec.izluđivanja dodeljuje metama koje treba eliminisati. Ja tu ništa ne branim, pravoslavlje je kao vazduh koji mi treba da živim. Ono je deo mog srbskog identiteta. Tako da generale Hodžis, generale Petreus, Karlu Bilte, džaba vam i trud i investicije. Džaba vam Persa, Milićka, Dragišić. Oni su vaša antireklama. Ne bacajte pare jer ništa ne možete da promenite.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Svaka čast, razotkrio si ko finansira ovakve članke. Plus, i ovu „boticu“ Persu si spustio na zemlju. Izgleda da je pukla, moraće da je ponovo stave na aparate, ili da je reprogramiraju.

   • persida says:

    Ma, u pravu si 100 posto. Eto, pre pet minuta me zvala Cija, kaze sef ne mogu da spavaju koliko se plase Kosovca i srpskih popina lopina. Prosto ne znaju sta da rade. Po Srbiji u tom cilju traze trolove. Plata 50 000 mesecno, americki dolari naravno. Pa, ko se nije nakrao u crkvi, eto mu prilike da nesto zaradi.

 13. Budi Bog s nama says:

  Ali čitajte i poentu nije popu dovoljno 10 hiljada, on sad traži 20. Džaci se školuju ali i on treba od nečg da živi, a neće od vere, nego od love.

  • persida says:

   Kosovac zali sto nije postao popina jer bi sad lezao na parama, jel tako Kosovce, ostarelo momce?

 14. Kosovac says:

  Neočekivano, ovaj članak i komentari trolova su na briljantan način pokazali postojanje Srba posebne vrste. Glavna karakteristika im je nenormalna patološka mržnja prema pravoslavlju. Mislim da provejava i mržnja prema hrišćanstvu uopšte. Sve ukazuje na to da su oni neki srpski Novoverci. Kada bi se neko od ovih trolova smilovao i rekao kako im se sekta zove, ja ne bih morao da se uplićem sa svojom Teorijom zavere.

  • persida says:

   Tvoja sekta i sekta vatikanca Irineusa (koga uporno izbegavas da pomenes, iako je on Glava trulezne crkve o kojoj govorimo) jeste NOVAC I VLAST. Toj sekti pripada i Vucic kome Irineus ljubi ruke kad god moze. Ti si clan te sekte i nijedne druge. Jedini nacin da to sakrijes jeste da drugima podmeces, ali to je previse providno cak i za naivne citaoce.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Kada sam jednog vašeg optužio da ste Novoverci, on je rekao da ne lupam gluposti, da niste Novoverci, nego ste Staroverci.

    • persida says:

     Nemas ti pojma ni o cemu, ostaje ti samo da optuzujes jer za dijalog nemas osnovne preptostavke. Da li si i veceras isamarao decu i zenu? Nauci ih pravoslavlju, molim te. Pored takvih kao sto si ti, nisu nam potrebni nikakvi neprijatelji. Dokazao si da si ustaska komunjara? Kako? Pa, lepo jer se klanjas vatikanskom agentu Irineusu, dakle klanjas se onoj firmi koja je osmislila i omogucila ustaski pokret. Komunjara si i zato jer se bavis udbaskim metodama podmetanja. Tvoji pravoslavci su saradjivali sa komunistima na isti nacin na koji sada saradjuju sa Vucicevom mafijom. Previse ste providni, zelite samo vlast, a krijete se iza velikih firmi. Narod vas je provalio, u crkvama ce uskoro biti vise paucine nego vernika.

     • Kosovac says:

      @ persida, …..Bolja je i paučina, nego kada su neki Obnovitelji srpstva skrnavili i zagađivali taj naš prostor. Neka gamad. Srećom, odskakutali su svi zajedno sa svojim Guru, u zagrljaj Cimermana, Soroša, Hilari,…. Tako da su pauci povratili svoj odavno zasluženi prostor. Znam da ti nikada nisi ni ušla u crkvu, pa mi nije jasno zašto toliko pljuješ na komunjare, koji su sledili tvoj primer. Bežala si od crkve, kao đavo od krsta. Hoću reći, da se tvoje kolege komunjare ne bi naljutile……….Šteta što je SPO ukinut, sa ovako dobrim karakteristikama bismo mogli da te udamo tamo, da malo uživaš. I da Mu ispod skuta piješ rujno vino.

      • Cp6a says:

       Ha, ha, ha, ma gde se seti za SPO? E baš tako, to joj je prava mera. Kosovac brate, gde se to uči za profajlera?

       • Kosovac says:

        @ Srba, …..Nisam morao da se setim, ona je svojom pričom neodoljivo vukla na tu stranu. A ja ne da se hvalim, odlično poznajem osobine SPOvaca, mada za neke njihove gadosti još ne mogu da nađem neko racionalno objašnjenje. ……….Ne verujem da se za profajlera baš uči, dobro, uče se principi verovatno i možda metode, kao i svaka nauka. Ali da se dobro radi taj posao, treba imati solidno obrazovanje, i neku solidnu bazu podataka na raspolaganje. Svi smo mi psiholozi zato što poznajemo sebe, ako smo iskreni pred sobom, možemo te poslove profilisanja nekoga ili nečega uraditi i sa te amaterske psihološke strane. Moramo uz to da budemo svesni da loši ljudi postoje i da su mnogi ogrnuti jagnjećom kožom. U svakom slučaju moja struka nije profajler, ali kao amater dajem dosta dobre rezultate. …..Recimo, sorošoida mogu da prepoznam nekad i posle izgovorenih nekoliko rečenica zato što odlično poznajem njihov novogovor. Sledi onda utvrđivanje njihove političke orijentacije, ona će mi dokazati da je to zaista sorošoid. Šta misliš, koja je politička orijentacija sorošoida? 80% su preuzeli doktrinu komunista, ustvari mnogi komunisti su im se pridružili drage volje, prepoznajući njihovu antisrpsku orijentaciju. Ne vole nacionalizam, „nadnacionalni su“. Uživaju da prikazuju sebe kao neku gospodsku elitu iako svi primećuju „..da nit' se teraju, nit' se vode..“. ……………Kada je u pitanju recimo ova akcija koja se odvija sa Mini HE, svakom profajleru će biti jasno da ako EU vodi tu akciju preko potplaćenih srpskih profesora, „naučnika“, novinara i zelenih NVO, da tu mnogo smrdi. I ako se profil odvija u pravcu tog smrada, brzo se dolazi do saznanja o zaveri odnosno udruženom kvislinškom poduhvatu. Ne treba da budeš profajler, pa da sagledaš šta je to NVO, naročito u ekološkom domenu. Ali, ako ih ima pun k…., na primer samo u vojvodini ih ima 97 komada i svi su registrovani i traže pare od pokrajinskog sekretarijata. Traže pare, a rade protiv društva u kome žive. I svi se povezuju u Mrežu sa nekom Evroatlantskom jebivetarskom NVO organizacijom, neprofitnom a punom para. Nekome se to uplaćuje neoprano, pa je lako pohvatati te operativce i primerno kazniti za izdaju društva u kome žive. Ali ne postoji dobra volja. Moguće da je tu prisutan i strah kod vrha srpske vlasti, zato što su svi komplet namazani puterom po glavi. U svakom slučaju, ako ti se neko predstavi kao Zelena stranka, beži od njega, jer je to sigurno anticivilizacijski agent ogrnut jagnjećom kožom. Kobajagi se sekira za malog mrava, a ovamo jede živu decu.

 15. persida says:

  Komunjara Kosovac bi ubio svakoga ko misli drugacije od njega. Ono sto su radili komunisti, danas nastavlja njegova crkva. On je kombinacija Krcuna i Kacavende u jednom telu. Veruje u vatikanskog agenta Irineja, Hrista nijednom nije ni pomenuo niti se zapitao sta bi ovaj rekao o danasnjim crkvama, podignutim u njegovo ime. Toliko o njegovom pravoslavlju.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Kako se ne umoriš, nije mi jasno.

   • persida says:

    Evo, za tebe, jos jedna vest koja potvrdjuje ono sto sam pisala: Vucic je od ekumeniste i vatikanskog dousnika Irineusa upravo ordenovan ordenom Svetog Save. Dakle, nije Vucic sam prodao Srbiju, nego je u tome imao ogromnu podrsku jednog od najuticajnijih Srba, Irineusa Vatikanskog. Dakle, Irinej i srpska crkva, Vucic i njegova stranka, Putin (koji je Vucica takodje ordenovao), Brisel u ime EU, Amerika, te konacno Vucicevi "sagovornici" Taci i Haradinaj, svi zajedno ugasili su svaku nadu za opstanak srpskoga naroda. Niko nije toliko glup da ovo ne vidi, a ako se pravi da ne vidi, onda to znaci da je jako pokvaren. Mikrofon ima posteni ekumenista Kosovac.

    • Kosovac says:

     @ persidaus, …..Njegova svetost patrijarh srpski Irinej je odlikovao ordenom Svetog Save i Novaka Đokovića, čuvenog Hrvatskog tenisera Harikrišnanske provenijencije. Pa se nisi toliko sekirala kao za Aleksandra Vučića. Ja bih voleo da saznam koga je tvoj prvosveštenik sve odlikovao, ali nikako ne mogu, izgleda da je to Tajna.

 16. Budi Bog s nama says:

  Ma dajte ljudi, stav je pogrešan, ne brani se pravoslavlje kroz veru jednog prodanog popa. Pravoslavlje će živeti jer uvek ima pravednog ostatka među vernima. Ovaj pop i svi njemu slični treba da se pokaju reče patrijarh Pavle kada im je video džipove velike ko kuće, na saboru vladika zavetovanih na siromaštvo. Itd, itd, nismo mi sudije ali vidi Bog, pa i kroz naše oči, nepravda pa to ti je. Neka živi spasonosna vera u Hrista. Amin. (a dušmani, naravno pocrkaće, jer pravednik će od vere živeti - ne ovaj popa što živi samo od prisvojenih para - neka se pokaje i vrati pare. Neko se već prevrće po grobu u Hrvatskoj, a teta Inge čupa kosu pod nervnim slomom)

  • persida says:

   Kad bi 5 posto popova bili lopovi i ne bi bilo strasno. Istina je da je 90 posto njih zinulo na pare. A ako nije na pare, ono na slavu i moc, kao vatikanski sluga Irinej.

   • Kosovac says:

    @ persidaus, …..Ne sporim tvoje otkriće da je 90% njih zinulo za pare. pa kao i tvoje, nije valjda tvoje ….. zinulo za šipurke. Ti kao jedan od pet miliona svesnih i pametnih, Duboko znaš da sve što više zadnjicu dižeš gore, zadnjica ti viši položaj zauzima.

 17. Budi Bog s nama says:

  I još samo da zaključim da;"Kao što taj jadni Apolo nikad Mesec nije vido, tako i donacija ovog dobrog čoveka nikada neće stići da odškoluje u američkim univerzitetima ni jednog srpskog odabranog odlikaša (jer već školuje hrvatske, ali avaj deset iljada pišljivih keka je tako malo - to može i popa da navata vikendom na saranama), a darodavac će se prevrtati po hrvatskom grobu iako baš to nije želeo, hteo je u Srbiju." Za sve je krivo prokletstvo Von Brauna koji je amerima izmišljao svemirski program, kojeg bolje da su uzeli odmah od Rusa umesto od Yugoslavije jer su nam zbog toga natovarili kredite i obećali propast koju i danas otplaćujemo, bar mi Srbi, naslednici te stare bratske zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *