ЗБОГ СРПСКОГ ПОПА, велики научник, Србин из САД, биће сахрањен у Хрватској

ЗБОГ СРПСКОГ ПОПА, велики научник, Србин из САД, биће сахрањен у Хрватској

1 октобра 2019

У септембру, 2012. године, у Америци је умро Милојко Мајк Вуцелић (Вучелић) амерички научник, један од неколико инжењера  агенције НАСА, која је послала Аполо у свемир, иначе Србин, рођен у Гарешници, данашња Хрватска. Пре  смрти Милојко је заветовао своју супругу, и синове, да сваке године донирају из његове личне  задужбине, стипендију од 10.000 долара, преко српске цркве у Сан Дијегу, студенту из Србије који ће бити изабран на конкурсу.

Тим поводом „Интермагазину“ се јавила група Срба из Дан Дијега (имена позната редакцији) која с великим незадовољством описује шта се након Вуцелићеве смрти догађа са стипендијом из његове задужбине.Наиме, према њиховим тврдњама све око задужбинске стипендије, у своје руке преузима српски свештеник,  Братислав Брацо Кршић, и последње две стипендије додељује деци својих пријатеља.

Прву спорну стипендију добио је син Мира Ћопића, који је рођен и живи у Америци, иако, подсећамо, стипендију може да добије само неко из Србије. Иначе, Миро  Ћопић је на челу контроле финансија у Црквено школској општини Свети Ђорђе, у Сан Дијегу, дуже од 15 година. У време познате кампање разоткривања нестанка заоставштине Сергеја Вихрова, намењене српској деци која су остала сирочад, у ратовима 90-тих, Ћопић  је-тврде Срби који су контактирал „Интермагазин“- заташкавао аферу, потписујући  извештаје контроле да је с финансијама све у реду.

Прошлу стипендију фондације Вуцелић  добио је син Милована Катанића, свештеника цркве Свете Петке, који је такође рођен и живи у Америци. Милован Катанић је, иначе, кум свештеника Кршића.

Због оваквих одлука, супруга Милојка Вуцелића, Инге Вуцелић, дошла је у сукоб с попом Кршићем, и жестоко му замерила што не поштује последњу вољу њеног супруга , односно што стипендије даје студентима који нису из Србије. Уместо да објасни своје поступке, Кршић је на замерке госпође Инге одговорио да је стипендија од 10.000 долара недовоњна те да је треба повећати на 20.000.

Према ономе што су Срби у Сан Дијегу сазнали, погођена и увређена понашањем свештеника Кршића, Инге је донела одлуку да Милојкове посмртне остатке пресели из Сан Дијега у Хрватску, у Гарешницу код Бјеловара, уз образложење да Милојко треба да почива поред својих родитеља. Иначе Инге је Немица, рођена у Минхену.

Нико од Срба из овог града, који су се дружили и били у врло пријатељским односима с Милојком Вуцелићем, није од њега чуо жељу да га сахране у Гарешници. Тако нешто није познато ни његовим синовима, Александру и Николи, рођеним у Америци.

Уколико се оствари намера Инге Вуцелић, и посмртни остаци уваженог и цењеног научника НАСА пренесу у Хрватску, то ће хрватска политика и медији, нема сумње, представити као Милојкову последњу жељу и крунски доказ да је он себе доживљавао као Хрвата. А био је горљиви Србин, што доказује његова стална везаност за Српску православну цркву и одлука да стипендију сопствене фондације, након његове смрти, додељује Црквена општина Српске православне цркве, у Сан Дијегу. На жалост, тај посао свештеник Братислав Брацо Кршић ради супротно  вољи дародавца, кршећи и људсе и божије законе-наводе у писму „Интермагазину“ Срби из Сан Дијега.

(Интермагазин)

KOMENTARI69 коментара

 1. Crna Plovdina says:

  Попови - лопови

  • Za Srbiju says:

   Ubi nas nemoral i lični interes.

   • Косовац says:

    @ Rodnoverac, …..Уби Вас неморал и лични интерес.

 2. Borko says:

  U Torontu je ista stvar. Na dan kada je umro patrijath Pavle crkva je bila zaključana. Mi nismo zaslužili da postojimo kao narod. Čast izuzecima i sportistima. U velikoj većini nas karakteriše zavist,pakost,mržnja,licemerje i sve loše osobine ovog sveta.

  • persida says:

   Torontski popina Vasilije Tomic dan danas radi za srpsku policiju. Poznat je po novcu koji je ukrao za vreme svog sluzbovanja Hristu.

 3. Zoran says:

  Pop mom dedi trazio da platoi sve zaostale slave ako hoce da mu opeva majku koaj umrla. To bilo pre 40 godina. Deda niej hteo i majak mu sahranjena bez popa. Komunjare vernici, to st evi po Srbiji.

  • Косовац says:

   Zoran says:2019/09/30 5:13 PM "не граде ХЕ на нафту"_______HE je na vodu, ne moze na naftu.:)“ ……………@ Zoran, …..Може, може. Питај малу Грету. А ако декан шумарског факултета Ратко Ристић има право да тврди да ХЕ уништавају шуме, зашто се и ја не бих мало шалио са том црном пропагандом? ……….@ Zoran, Објаснио бих ти ја технологију, али не дозвољава Зелена банда.

  • Cp6a says:

   Ја са комунизмом немам никакве везе. Од њега никакве користи нисам имао, само штете, а православни сам верник. Откуд та немогућа комбинација "комуњаре верници" код нашег брата у туђини? Можда је тамо то могуће, јер је тамо све могуће. А то да се плати свештенику, ваљда је нормална ствар. Завршио је факултет, обичан је човек је као и сви ми, засновао је породицу коју треба да прехрани, обуче и децу да школује. Нормално је да те аутомеханичар, молер, керамичар, водоинсталатер, адвокат одеру, а да се свештенику за услугу у посебним приликама плати је ненормално. Пре ће бити да ти је деда у то време био неки балансеро између идеологије и религије, па му се учинило да је и то мало што је требао да плати много и да је натезање са црквом у то време представљало узорно понашање за власт.

   • axiles says:

    Cp6a .potpuno si u pravu brate ,pozdrav

   • Косовац says:

    @ Срба, ….. Придружујем се братском поздраву колеге „axiles“, поздрав.

   • persida says:

    E, moj Srbo, jedno je da covek od srca da svesteniku koliko ima i moze, a drugo je da crkva ima cenovnik svojih usuga, kao javna kuca. To su dve stvari, ali Srbi su toliko izgubili karakter da ne razlikuju veru od prostitucije. Tipican primer za to je Kosovac.

   • persida says:

    Srbo, pa pravoslavci su saradjivali sa komunistima pola veka, nikada se nisu bunili, mislim naravno na vrh srpske crkve, neki lokalni popovi su stradali, ali nisu promenili sustinu price. Pravoslavna crkva je uvek bila uz vlastodrsce.

 4. Косовац says:

  Чујеш, „Због српског попа…..“. ……….Опет српски попови почели да брљају. ……….Можда би требало да нам се јави овако: „Због немачке жене, одоше посмртни остаци у Хрватску…..“.

 5. Pera says:

  Dokle vise da se iscudjavamo da sadasnja spc nije bozja tvorevina, nego vladavina hohstaplera i lopova !

  • Cp6a says:

   Ево ја се ишчуђујем, из којих још рупа такви излазите? Имате ваше научно објашњење свега у космосу, па држите се тога. СПЦ вас не дира, не вређа, не бави се вама, гледа своја посла. Зашто онда ти безгрешни човече тако вулгарно вређаш њу, а тиме и огроман број њених верника Срба?

  • Косовац says:

   @ Pera, тролу један мали, добро ти овај испред мене рече.

   • persida says:

    Kosovac je Kacavendin trol, da ne ulazim u detalje, bilo bi porazno.

 6. Gardista says:

  Molim Srpsku crkvu da resi ovaj problem i smeni navedenog popu uz nadoknadu potrosenog novca i usmeri za sta su namenjena...po hitnom postupku. Sramota!

 7. Ivke says:

  SPC sama mora da cisti rak rane inace ce da propadnu. U svedskoj dva brata is RS u malmeu otac Milan i negde kod stokholma njegov brat maltretijaju sve vernike i otimaju im pare. Prave svoje zakone prodaju rakiju a pre godinu dana je otac Milan zaposlio rodjaka kao drugog popa. Polako svi veernici beze a samo banda krade i uzima pare. A stite i crkvenjaka koji je preotimao zene vernika Ako SPS ne otera oca Milana propada garant.

 8. master says:

  A danas ga satanizuju ameri, jedan od nas

 9. Косовац says:

  Нешто су ови „Српчићи“ навалили на Српску православну цркву. Као по команди. Тролови мали.

  • Garo says:

   Ne baljezgaj, i ti si mozda jedan od popova lopova. Na svim kontinentima u crkvama su mantijasi mafijasi koji su oko sebe okupili kriminalce i olos i samo kradu i pljackaju imovinu i narod koji dolazi u te crkve. Zato narod sve vise bezi od lopova. To i nisu vise crkve vec privatna prcija popova lopova koji su prokleti i nikad im nije dosta. Vecina ih ima i po nekoliko kuca i stanova, i preduzeca (Fabrika ) koji nigde nisu radili a sve su stekli od placa koje im iste te crkve redovno daju.

  • persida says:

   Ma nisu, nego si ti ispranog mozga, da ti nije pravoslavlja da ti da podrsku, ne bi mogao tuci zenu i decu. Ti si trol ekumeniste Irineja i njegovog najblizeg saradnika Kacavende, pedofila. Da, da, nikada o tome nisi nista rekao, o pljackama tvojih provoslavaca, o tome da pravoslavna crkva kleci pred Vucicem. Vidis li koliko si prolupao, u ime nekakvog pravoslavnog srpstva?

   • Косовац says:

    @ persida, …..Признајем да сам „тукао“ жену и децу, што јес', јес'. Али само по једну Српску, и по једну Циганску шамарчину. (Српска је дланом, а Циганска је са оне стране где је бокс). ……………Али да си ми при руци, ја не бих употребио те кривичне поступке. Само бих узео добар сапун и опрао бих ти уста.

    • persida says:

     Kosovac, prostak si, znam takve pravoslavce, ne kupaju se, ne briju, zube ne peru, sve u ime Hrista, ti si najveca antireklama svake duhovnosti.

    • persida says:

     Bas ste vi pravoslavci napredovali, nekada ste Bogumilima odsecali jezike, a sada samo samarate zenu i decu. Fantasticno, a da te predlozimo za Nobela?

     • Косовац says:

      @ persida, …..Немој да ме предлажеш за Нобела, да не правим конкуренцију твојој Грети. ……….Не рекох ли ја да теби треба опрати уста сапуном? Е, то сам добро рекао. Али треба да се нађе мајстор који сме да ти приђе. Ја бих покушао са теоретичарем, он ми делује способан и храбар.

  • Videoje says:

   Није поп црква, Косовац!!! Овде се говори о попу који муља са парама. Тај исти поп још није одговорио где су паре које је један рус из Сан Дијега оставио тестаментом за србску децу сирочиће из ратова 90-их, а које деца никад нису добила!!! Косовац, питај овог попа што га браниш ГДЕ СУ ПАРЕ!!!

   • Косовац says:

    @ Videoje, …..Наравно да није поп црква. Поп – свештеник је представник цркве, он нам помаже да се правилно молимо Богу, и зато га ценимо и поштујемо више од учитеља или председника општине. Има случајева да поп краде и да се понаша недолично што је реткост, онда ми тог попа сређујемо на неки начин, али не на сатанистички начин као Ви ово сада. Ми то радимо без вређања цркве, која је Српска светиња. Једног попа смо батинама излечили од нападања жена по селу. Нисмо наравно те грешке попа искористили да као Ви ономад на балу, иступамо са омиљеном Персином паролом „Не одричем се ђавола“. ……………По наслову се види да је поп окривљен да је послао посмртне остатке научника у Хрватску. После у тексту је речено да научникова жена Немица шаље посмртне остатке, а не поп. Зашто на то Лажно оптуживање српског свештеника нисте реаговали овако жустро? Ја знам зашто нисте реаговали, зато што Вам Перса то није наредила. Тако је то са троловима, они су доста интелигентни, али морају да пишу по налогу. Некад налоге даје Странка, некад сорошоиди, некад министарство екологије, некад сатанисти, онај ко плаћа њега треба и слушати.

    • Videoje says:

     @ Косовац Види се да си усташка комуњара. Поп није ни представник цркве, а не дао Бог да нас учи овакав поп. И шта ти уосталом знаш о овом попу у Сан Дијегу, ја сам изгуглао његово име па тек онда написао коментар. Видим да си стручњак за сатанизам, а и пишеш латиницом, тако да ми то помаже да схватим ко си ти. Да си прво покупуио информације са интернета о попу кога браниш, видео би да он честита и слави католички Божић, да паре које покојни Сергеј Вихров тестаментом преко цркве оставља деци, србским сирочићима из ратова 90-тих, та деца никад нису добила. За дивно чудо те паре су управо прошле кроз прсте тог истог попа. Да слави дан вештица заједно са његовим владиком Максимом у нашој цркви, уз обавезан декор са бундевама на сваком столу у црквеној сали и владикином и поповом бацању бомбона деци са олтара. Дакле стручњак за сатанизам као и ти. Шта уосталом знаш о "тој немици" која је прешла у Православну Веру и сахранила супруга по православним обичајима на православном гробљу. Ако га и премести поред родитеља у Хрватској, то ће бити на православном гробљу у Гарешници, значи уз саслужење православног свештеника. Није ти пало на памет да "та немица" не жели више да јој такав поп Кршић држи помен над гробом покојног супруга. А тебе, очигледно, плачају исти као и тог попа Кршића, који је избацио србски језик из цркве и служи само на енглеском, укинуо школу србског језика за децу у Парохији, држи закључану цркву на задушнице, и да не набрајам више. А твоје коментаре писане латиницом нећу више ни да читам, доста си се изофирао да можемо да знамо ко си и шта си! А можда си управо ти фра Братсо Кршић!!!

     • persida says:

      Vidoje, rekao si mu sto je zasluzio, istina boli, zar ne Kosovce?

   • persida says:

    Kosovac ce braniti svaku popinu za lopovluk, covek je oboleo.

  • doktrina soka says:

   SPC treba da se cuva iznutra od davoljih poslova,pa im trolovi nista nece moci.Koliko li je sam Patrijarh Pavle kritikovao svestenstvo,i govorio drzite se Bozijih zakona i Bozije pravde.

  • axiles says:

   Kosovac .na zalost izgleda da je tako brate.Znaju nasi dusmani da su Srbi opstajali vekovima drzeci se pravoslavlja ,srbstva i crkve,zato im je vazno da zavrse ono sto su zapoceli Turci,pa Austrougari ,komunisti,uz pomoc svih onih kojima je drazi Brisel nego HRAM SVETOG SAVE

   • persida says:

    Koji si ti hohstapler, kad sam ja hvalila Brisel (nikad, pisala sam protiv EU bezbroj puta), samo podmecuci stvaras iluziju nekakvog srpstva, takvi ljudi su dno Srbije, tvoje metode su klasicne udbaske. Odbijas da se predstavis, branis popine lopine i vatikanskog agenta Irineusa, ako je to pravoslavlje za koje se zalazes, onda reci otvoreno, a nemoj se kukavicki zaklanjati crkvom.

    • axiles says:

     persida Ako si se obratila meni,ne razumem odakle ti to da sam mislio na tebe u vezi Brisela.Poznajem mnoge kojima je Brisel i EU ideologija a o Srbskoj Pravoslavnoj Crkvi imaju isto misljenje i isti stav kao i komentari u ovom slucaju.Stvarno mi ti nisi bila ni na kraju pameti.Ja se trudim da objasnim da mnogima ne smeta stvarno ovaj ili onaj pop ili ovo ili ono vec smeta im SRBSKA PRAVOSLAVNA CRKVA u celini.

     • persida says:

      Nisam misila na tebe, nego na Kosovca, uvuceni tekstovi su odgovori na gornji tekst pa redosled moze da stvori zabunu.

      • Косовац says:

       @ persida, …..Није Косовац помињао Брисел, помињао је колега „axiles“. То се види на први поглед. Мислиш да су људи неписмени, па ће да поверују у твоју лаж, уствари си се само бламирала. На први блам што си напала човека само зато што си се препознала иако те није ословио, надоградила си други блам откривши своју способност да умеш да масно лажеш, све људе у очи гледајући.

       • persida says:

        Izvinjavam se Gospodinu AXILESU, pripravnku komunjare Kosovca. Uzivaj Kosovce, ako tvojih desetine pripravnika zasednu da me pljuju, ne iskljucujem jos neku gresku.

        • Косовац says:

         @ persida, …..Хвала за доделу „приправника“, то је комплимент. Неће они да се љуте као када сте Момира Булатовића називали „спикером“ Милошевића. …..А зар си толико отишла у аут, па да не видиш да те они не пљују. Они ти се смеју.

 10. Gagi says:

  Ziva je istina da su ranije popovi radili za Udbu, narocito je to bilo izrazeno u BiH. Cak su se utrkivali i prijavljivali se medjusobno. Imali su odlican uvid ko je kakav vernik i ko je potencijalna opasnost za "narodni rezim". O tome postoje dokumenti u arhivama. Mi smo kao narod doziveli ogromnu kataklizmu i pljacku. Sve sto postoji u drzavi Srbiji je stvorio narod svojim angazovanjem, prevarantska parola je bila da je sve to zajednicko i nase. Crkve je takodje izgradio narod svojim prilozima i donacijama,samim tim je otvorio radna mesta skolovanim duhovnicima koji nam pomazu u obredima nase vere. Crkva je danas samostalno preduzece koje ima svoja pravila i poslovnu politiku. TO VISE nije narodna institucija koju bi mogli da nazovemo da je NASA, uostalom, mi vise nemamo nista nase. Sve je Srpskom narodu oteto milom ili silom, sva narodna imovina koju je stvorio Srpski narod je privatizovana. Komunisticka deca su danas ugledni vlasnici narodne imovine,nista drugacije se ne dogadja sa crkvom. Nesto je drugacija prica sa Hilandarom i manastirima u Srbiji gde obitavaju podviznici i duhovnici kojima materijalna komponenta nije toliko bitna. Skoro sam cuo kako je Vranjski episkop sa "ortacima u veri" raskopavao monasko groblje naseg manastira Palja da bi pronasao zlato, STA RECI o ovom Srpskom olosu koji sebe nazivaju Srpskim duhovnicima.

  • Косовац says:

   @ Gagi, …..Шта је, зар и ти: Куд сви Турци, ту и мали Мујо. „У БиХ су попови радили за Удбу“. А Изетбеговић Алија, за кога је радио?

   • persida says:

    A ti radis za Irineusa koji radi za Vatikan. Uh, ali si pravoslavan, sramoto srpska, umesto sto tuces rodjenu decu, pusku na rame, pa na Kosovo ravno, odvratan si mi.

   • Videoje says:

    Исто, за истог газду, за комуњаре!

 11. Gagi says:

  Bez ikakve osnove se kritikujemo i trazimo slabost u ovom Srpskom narodu. Vidim da se neki cak i raduju kada se kritikujemo. Sve je to jedna prazna prica koja nije potrekpljena cinjenicama. Cinjenice su sledece: Kralj Aleksandar je nagradio austrougare koji su pucali na Srpski narod u I ratu kada je stvorio zajednicku drzavu.Imali su vece cinove od nasih dokazanih ratnika koji su oslobodili Srbiju. Tito je u II ratu 1944 maskirao ustaske zlotvore i napravio ih partizanima i oslobodiocima Beograda - od Srpskog naroda. Valjda je jasno ciji unuci i praunuci danas vladaju ovim prostorom. Crkvom takodje, zato i jeste takva kakva je. Pogledajte samo koliko je danas prozapadnih politickih aktivista koji bi sutra bez pardona pljunuli na Svetog Savu i pounijatili narod. Dobru su nam corbu skuvali, danas nas ovi politicari ubedjuju da je dobro da se udje u EU. Ciju uniju, da li je to unija Karla Velikog i katolickih zemalja. Da bi mogli da nas pokrste, sto im je cilj, moraju da devastiraju nasu crkvu i veru sto prilicno uspesno rade. Zato ovoliki komentari i cudjenje, STA SE TO DESAVA.

 12. Cp6a says:

  Ето, сад се све нацртало и потпуно је све јасно. Онај ко финансира кампању "Ми смо свет" и "Мајк ће то да реши", тај финансира и овакве чланке, као и оволике ботине. Ево и Перса се разоткрила до краја. Ја све мислио, ај разочарана женска, па због тога стално срља, ал чим долази на овај портал, жедна је родољубља, тако да кад мало утоли жеђ, доћи ће код ње све на своје место. Кад оно, међутим, ботина др сци Петреуса. Е Персо, Персо, генералска ботино, извини, боткињо, хм, ботицо!Тако да брате Косовац и брате axiles у овој сесији, где је сцена унапред плаћена и постављена, ми смо герилци и реметилачки фактор. Зато, живели браћо!

  • persida says:

   Srbo, ti ne mozes biti nikakav remetilacki faktor jer branis pravoslavlje u Srbiji, a ne znas ni zasto. Ti si isti kao i komunjarci koju su ubijali posle rata koga god su hteli. Ti mi pomazes da shvatim koliko je pripadnost naciji budalastina, jer ako takvih kao ti ima povise u Srbiji, kave ja veze imam sa takvim budalama? Jedino sto je ovde dobro je sto naslucujem erotsku vezu tvoju sa Kosovcem. Pitajte Kacavendu za dalja uputstva.

   • Cp6a says:

    "...браниш православље у Србији..." Цео дан се смејем, не могу да дођем к себи због ове твоје изјаве. То је као да си рекла "дишеш ваздух а не размишљаш, ниси нормалан". Одакле бре Персо ти пишеш? Колико знам до Марса још нисте стигли. Онда је сигурно са Месеца, где те ономад Мајк послао.

    • persida says:

     Ako branis oficijelnu religiju (ili ako hoces vecinsku religiju), onda nisi remetilacki faktor, nego si, naprotiv, opste mesto, konformista koji nikada nije stao pred ogledalo.

     • Cp6a says:

      Хе, хе, ала маске падају. Дошли смо до суштине. Нису више проблематични свештеници у овој причи важни, него "официјална религија". А такав назив др сци Петреус спец.излуђивања додељује метама које треба елиминисати. Ја ту ништа не браним, православље је као ваздух који ми треба да живим. Оно је део мог србског идентитета. Тако да генерале Хоџис, генерале Петреус, Карлу Билте, џаба вам и труд и инвестиције. Џаба вам Перса, Милићка, Драгишић. Они су ваша антиреклама. Не бацајте паре јер ништа не можете да промените.

  • Косовац says:

   @ Срба, …..Свака част, разоткрио си ко финансира овакве чланке. Плус, и ову „ботицу“ Персу си спустио на земљу. Изгледа да је пукла, мораће да је поново ставе на апарате, или да је репрограмирају.

   • persida says:

    Ma, u pravu si 100 posto. Eto, pre pet minuta me zvala Cija, kaze sef ne mogu da spavaju koliko se plase Kosovca i srpskih popina lopina. Prosto ne znaju sta da rade. Po Srbiji u tom cilju traze trolove. Plata 50 000 mesecno, americki dolari naravno. Pa, ko se nije nakrao u crkvi, eto mu prilike da nesto zaradi.

 13. Буди Бог с нама says:

  Али читајте и поенту није попу довољно 10 хиљада, он сад тражи 20. Џаци се школују али и он треба од нечг да живи, а неће од вере, него од лове.

  • persida says:

   Kosovac zali sto nije postao popina jer bi sad lezao na parama, jel tako Kosovce, ostarelo momce?

 14. Косовац says:

  Неочекивано, овај чланак и коментари тролова су на бриљантан начин показали постојање Срба посебне врсте. Главна карактеристика им је ненормална патолошка мржња према православљу. Мислим да провејава и мржња према хришћанству уопште. Све указује на то да су они неки српски Нововерци. Када би се неко од ових тролова смиловао и рекао како им се секта зове, ја не бих морао да се уплићем са својом Теоријом завере.

  • persida says:

   Tvoja sekta i sekta vatikanca Irineusa (koga uporno izbegavas da pomenes, iako je on Glava trulezne crkve o kojoj govorimo) jeste NOVAC I VLAST. Toj sekti pripada i Vucic kome Irineus ljubi ruke kad god moze. Ti si clan te sekte i nijedne druge. Jedini nacin da to sakrijes jeste da drugima podmeces, ali to je previse providno cak i za naivne citaoce.

   • Косовац says:

    @ persida, …..Када сам једног вашег оптужио да сте Нововерци, он је рекао да не лупам глупости, да нисте Нововерци, него сте Староверци.

    • persida says:

     Nemas ti pojma ni o cemu, ostaje ti samo da optuzujes jer za dijalog nemas osnovne preptostavke. Da li si i veceras isamarao decu i zenu? Nauci ih pravoslavlju, molim te. Pored takvih kao sto si ti, nisu nam potrebni nikakvi neprijatelji. Dokazao si da si ustaska komunjara? Kako? Pa, lepo jer se klanjas vatikanskom agentu Irineusu, dakle klanjas se onoj firmi koja je osmislila i omogucila ustaski pokret. Komunjara si i zato jer se bavis udbaskim metodama podmetanja. Tvoji pravoslavci su saradjivali sa komunistima na isti nacin na koji sada saradjuju sa Vucicevom mafijom. Previse ste providni, zelite samo vlast, a krijete se iza velikih firmi. Narod vas je provalio, u crkvama ce uskoro biti vise paucine nego vernika.

     • Косовац says:

      @ persida, …..Боља је и паучина, него када су неки Обновитељи српства скрнавили и загађивали тај наш простор. Нека гамад. Срећом, одскакутали су сви заједно са својим Гуру, у загрљај Цимермана, Сороша, Хилари,…. Тако да су пауци повратили свој одавно заслужени простор. Знам да ти никада ниси ни ушла у цркву, па ми није јасно зашто толико пљујеш на комуњаре, који су следили твој пример. Бежала си од цркве, као ђаво од крста. Хоћу рећи, да се твоје колеге комуњаре не би наљутиле……….Штета што је СПО укинут, са овако добрим карактеристикама бисмо могли да те удамо тамо, да мало уживаш. И да Му испод скута пијеш рујно вино.

      • Cp6a says:

       Ха, ха, ха, ма где се сети за СПО? Е баш тако, то јој је права мера. Косовац брате, где се то учи за профајлера?

       • Косовац says:

        @ Срба, …..Нисам морао да се сетим, она је својом причом неодољиво вукла на ту страну. А ја не да се хвалим, одлично познајем особине СПОваца, мада за неке њихове гадости још не могу да нађем неко рационално објашњење. ……….Не верујем да се за профајлера баш учи, добро, уче се принципи вероватно и можда методе, као и свака наука. Али да се добро ради тај посао, треба имати солидно образовање, и неку солидну базу података на располагање. Сви смо ми психолози зато што познајемо себе, ако смо искрени пред собом, можемо те послове профилисања некога или нечега урадити и са те аматерске психолошке стране. Морамо уз то да будемо свесни да лоши људи постоје и да су многи огрнути јагњећом кожом. У сваком случају моја струка није профајлер, али као аматер дајем доста добре резултате. …..Рецимо, сорошоида могу да препознам некад и после изговорених неколико реченица зато што одлично познајем њихов новоговор. Следи онда утврђивање њихове политичке оријентације, она ће ми доказати да је то заиста сорошоид. Шта мислиш, која је политичка оријентација сорошоида? 80% су преузели доктрину комуниста, уствари многи комунисти су им се придружили драге воље, препознајући њихову антисрпску оријентацију. Не воле национализам, „наднационални су“. Уживају да приказују себе као неку господску елиту иако сви примећују „..да нит' се терају, нит' се воде..“. ……………Када је у питању рецимо ова акција која се одвија са Мини ХЕ, сваком профајлеру ће бити јасно да ако ЕУ води ту акцију преко потплаћених српских професора, „научника“, новинара и зелених НВО, да ту много смрди. И ако се профил одвија у правцу тог смрада, брзо се долази до сазнања о завери односно удруженом квислиншком подухвату. Не треба да будеш профајлер, па да сагледаш шта је то НВО, нарочито у еколошком домену. Али, ако их има пун к…., на пример само у војводини их има 97 комада и сви су регистровани и траже паре од покрајинског секретаријата. Траже паре, а раде против друштва у коме живе. И сви се повезују у Мрежу са неком Евроатлантском јебиветарском НВО организацијом, непрофитном а пуном пара. Некоме се то уплаћује неопрано, па је лако похватати те оперативце и примерно казнити за издају друштва у коме живе. Али не постоји добра воља. Могуће да је ту присутан и страх код врха српске власти, зато што су сви комплет намазани путером по глави. У сваком случају, ако ти се неко представи као Зелена странка, бежи од њега, јер је то сигурно антицивилизацијски агент огрнут јагњећом кожом. Кобајаги се секира за малог мрава, а овамо једе живу децу.

 15. persida says:

  Komunjara Kosovac bi ubio svakoga ko misli drugacije od njega. Ono sto su radili komunisti, danas nastavlja njegova crkva. On je kombinacija Krcuna i Kacavende u jednom telu. Veruje u vatikanskog agenta Irineja, Hrista nijednom nije ni pomenuo niti se zapitao sta bi ovaj rekao o danasnjim crkvama, podignutim u njegovo ime. Toliko o njegovom pravoslavlju.

  • Косовац says:

   @ persida, …..Како се не умориш, није ми јасно.

   • persida says:

    Evo, za tebe, jos jedna vest koja potvrdjuje ono sto sam pisala: Vucic je od ekumeniste i vatikanskog dousnika Irineusa upravo ordenovan ordenom Svetog Save. Dakle, nije Vucic sam prodao Srbiju, nego je u tome imao ogromnu podrsku jednog od najuticajnijih Srba, Irineusa Vatikanskog. Dakle, Irinej i srpska crkva, Vucic i njegova stranka, Putin (koji je Vucica takodje ordenovao), Brisel u ime EU, Amerika, te konacno Vucicevi "sagovornici" Taci i Haradinaj, svi zajedno ugasili su svaku nadu za opstanak srpskoga naroda. Niko nije toliko glup da ovo ne vidi, a ako se pravi da ne vidi, onda to znaci da je jako pokvaren. Mikrofon ima posteni ekumenista Kosovac.

    • Косовац says:

     @ persidaus, …..Његова светост патријарх српски Иринеј је одликовао орденом Светог Саве и Новака Ђоковића, чувеног Хрватског тенисера Харикришнанске провенијенције. Па се ниси толико секирала као за Александра Вучића. Ја бих волео да сазнам кога је твој првосвештеник све одликовао, али никако не могу, изгледа да је то Тајна.

 16. Budi Bog s nama says:

  Ma dajte ljudi, stav je pogrešan, ne brani se pravoslavlje kroz veru jednog prodanog popa. Pravoslavlje će živeti jer uvek ima pravednog ostatka među vernima. Ovaj pop i svi njemu slični treba da se pokaju reče patrijarh Pavle kada im je video džipove velike ko kuće, na saboru vladika zavetovanih na siromaštvo. Itd, itd, nismo mi sudije ali vidi Bog, pa i kroz naše oči, nepravda pa to ti je. Neka živi spasonosna vera u Hrista. Amin. (a dušmani, naravno pocrkaće, jer pravednik će od vere živeti - ne ovaj popa što živi samo od prisvojenih para - neka se pokaje i vrati pare. Neko se već prevrće po grobu u Hrvatskoj, a teta Inge čupa kosu pod nervnim slomom)

  • persida says:

   Kad bi 5 posto popova bili lopovi i ne bi bilo strasno. Istina je da je 90 posto njih zinulo na pare. A ako nije na pare, ono na slavu i moc, kao vatikanski sluga Irinej.

   • Косовац says:

    @ persidaus, …..Не спорим твоје откриће да је 90% њих зинуло за паре. па као и твоје, није ваљда твоје ….. зинуло за шипурке. Ти као један од пет милиона свесних и паметних, Дубоко знаш да све што више задњицу дижеш горе, задњица ти виши положај заузима.

 17. Budi Bog s nama says:

  I još samo da zaključim da;"Kao što taj jadni Apolo nikad Mesec nije vido, tako i donacija ovog dobrog čoveka nikada neće stići da odškoluje u američkim univerzitetima ni jednog srpskog odabranog odlikaša (jer već školuje hrvatske, ali avaj deset iljada pišljivih keka je tako malo - to može i popa da navata vikendom na saranama), a darodavac će se prevrtati po hrvatskom grobu iako baš to nije želeo, hteo je u Srbiju." Za sve je krivo prokletstvo Von Brauna koji je amerima izmišljao svemirski program, kojeg bolje da su uzeli odmah od Rusa umesto od Yugoslavije jer su nam zbog toga natovarili kredite i obećali propast koju i danas otplaćujemo, bar mi Srbi, naslednici te stare bratske zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u