ЗБОГОМ, КРАЈ ПРИЧЕ! Цела Европа на ногама – ОРБАН СТАВИО ТАЧКУ

ZBOGOM, KRAJ PRIČE! Cela Evropa na nogama – ORBAN STAVIO TAČKU

4 marta 2021

Vladajuća stranka Mađarske Fides povukla se danas iz poslaničke grupe konzervativne Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, posle višegodišnjeg sporenja o vladavini zakona i primene evropskih vrednosti u Mađarskoj, prenose agencije.Desničarska stranka Fides koja ima dvotrećinsku većinu u domaćem parlamentu skoro neprekidno od 2010. godine, napustila je danas EPP jer je prihvaćena izmena poslovnika koja omogućava da čitave stranke budu isključene iz te grupe, a ne samo poslanici pojedinačno.

Mađarski premijer Viktor Orban danas je u pismu predsedniku poslaničke grupe EPP u Evropskom parlamentu preneo odluku Fidesa da je napusti.

– Izmene poslovnika grupe EPP očigledno su neprijateljski potez protiv Fidesa i naših glasača… To je antidemokratski, nepravedno i neprihvatljivo. Zato je upravni organ Fidesa odlučilo da odmah napusti grupu EPP – naveo je Orban.

KOMENTARI6 komentara

 1. jovan says:

  Pametan covek. Dosta nam je totalitarne DEMONKRATSKE IKVIZICIJE iz Brisela ( i Vasingtona), koja nasilnim nametanje pravila i ispiranje mozga EVROPSKIM NARODIMA, traze poslusnost u okupaciji Evrope! Traze naseljavanje arapa i muslimana da bi napravili "melting pot" gde ne bi evropski narodi bili svoj na svome! To sire laznom pricom da im trebaju zbog ekonomije, ali to je prevara. Orban to odlicno zna.

 2. milanm says:

  Madjari uvek bil je.eni igrači :)

 3. test01 says:

  Orban, cuvaj ledja a uskoro bi trebali i da organizuju demonstracije protiv tebe - nisu odavno

 4. I Love Jesus says:

  Eto ljudi sila boga ne moli, pogotovu ako je njegova mudrast inače od Boga, Uveren sam da orban mora da dobije neku Nobelovu nagradu, makar to bilo Mađarskog tipa.

 5. Beli Orao says:

  Zamalo da razumijem “ dosta nam je teoletne demokratije “ pa kad razmislim i jeste te EU i brisel tioletna demonkratija !!!

 6. doktrina soka says:

  Presednik sa m****ma. i kicmom,zna on da ovi guraju EU protiv Rusije.Sve drugo je opravdanje.Nije lud da u novom mesanju karata,kada kriza zavrce usi ostanu bez gasa iz Rusije i propadnu sa gologuzom Evropom u ambis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *