ЗБУЊЕНИ ЕНГЛЕЗ о ХРВАТСКОМ БРАНИТЕЉУ СКЕЈУ: Овај тип тврди да није фашиста?! (ВИДЕО)

ZBUNJENI ENGLEZ o HRVATSKOM BRANITELJU SKEJU: Ovaj tip tvrdi da nije fašista?! (VIDEO)

8 septembra 2017

Britanski sociolog iz Škole za slovenske i istočnoevropske studije Univerzitera u Londonu, Erik Gordi, objavio je na svom Tviter nalogu sliku jednog od hrvatskih branitelja Marka Skeje, komentarišući njegove brkove.

Gordi je objavio fotografiju Skeja sa kravatom na kojoj se vidi ustaški pozdrav „za dom spremni“, dok je Skejo, pričajući o tome da nije fašista, nosio brkove koji izuzetno podsećaju na one kakve nosio pokojni firer Trećeg rajha, Adolf Hitler.

„Ovo je zabavno, na slici je tip koji je održao novinarsku konferenciju, gde je tvrdio da nije fašista“, napisao je Gordi na svom Tviter nalogu.

Kako navodi hrvatski portal „Indeks“, Skejo je pre dvadesetak dana šetao u majici na kojoj se veliča neonacistički pohod na Staljingrad.

Skejo je takođe privođen, jer je tokom obeležavanja operacije „Oluja“, uzvikivao „za dom spremni“.

On je jednom prilikom, nakon mise za Antu Pavelića“, rekao za „Indeks“ da je Pavelić bio „najveći sin hrvatskog naroda“ i da je „u datim istorijskim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu“.

Za Jasenovac, gde je po zaključku komisije sudskih antropologa bivše SFRJ ubijeno 700.000 Srba, Skejo tvrdi da to zapravo nije bio logor, dok isto mišljene ima i za logor Gradišku.

„To su bile bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici“, izjavio je on.

Skejo je devedesetih godina, kao zapovednik HOS-a marširao otvoreno slaveći ustaše i Pavelića, dok je njegov bataljon bio nazvan po ustaškom pukovniku iz Drugog svetskog rata, Rafaelu Bobanu.

KOMENTARI4 komentara

 1. ralence says:

  Sve su to deca Duhovnog Poglavnika Stepinca koji rade svoj posao protiv Srba.

 2. triglav says:

  englez naivac: pa i nacisti su bili na platnom spisku velekapitala, koji rezidira, među ostalog, i u london sitiju.

 3. Trifun says:

  Englez bih morao da zna da je njegova drzava kreirala ustase i da MI6 stoji 100% iza ustasa i svih nacista!

 4. Svetislav Surina says:

  Ovaj tip je poremećena budala koju treba strpati u ludaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *