Ждрале слободан

Ždrale slobodan

17 februara 2015

28 (1)_620x0 435354786745Sud Bosne i Hercegovine je oslobodio optužbi Mladena Ždrala, koji se teretio za trostruko ubistvo 2005. godine u restoranu „Dva bora“, u sarajevskom naselju Vraca. Prvostepenom presudom oslobođen je ovog, kao i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a kako je obrazložio predsednik Sudskog veća Mirsad Strika, Ždrale mora odmah da se pusti iz pritvora u kojem je proveo više od dve godine.

Strika je izjavio da Tužilaštvo nije uspelo dokazati ni da je Ždrale vozio automobil u kojem se navodno nalazio ubica. U restoranu „Dva bora“ 18. novembra 2005. ubijeni su Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

Prema optužnici koju je zastupao Dubravko Čampara, Ždrale je 2005. zajedno sa Borisom Govedaricom organizovao ubistvo Milorada Todorovića, prilikom čije likvidacije su ubijene još dve osobe. Govedarica je kasnije ubijen, u avgustu 2007. godine. Tužilaštvo je najavilo žalbu, a porodice ubijenih su sa razočarenjem i uz negodovanje ispratile presudu.

Mladen Ždrale je ranije dovođen u vezu sa ubistvom u Palama, kada je stradao Miloradov brat Željko Todorović i njegova supruga Mikica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *