Ждрале слободан

Ждрале слободан

17 фебруара 2015

28 (1)_620x0 435354786745Суд Босне и Херцеговине је ослободио оптужби Младена Ждрала, који се теретио за троструко убиство 2005. године у ресторану „Два бора“, у сарајевском насељу Враца. Првостепеном пресудом ослобођен је овог, као и кривичног дела изазивање опште опасности, а како је образложио председник Судског већа Мирсад Стрика, Ждрале мора одмах да се пусти из притвора у којем је провео више од две године.

Стрика је изјавио да Тужилаштво није успело доказати ни да је Ждрале возио аутомобил у којем се наводно налазио убица. У ресторану „Два бора“ 18. новембра 2005. убијени су Милорад Тодоровић, Радомир Јанковић и Есад Шендеровић, а тешко је рањен Мурат Комарица.

Према оптужници коју је заступао Дубравко Чампара, Ждрале је 2005. заједно са Борисом Говедарицом организовао убиство Милорада Тодоровића, приликом чије ликвидације су убијене још две особе. Говедарица је касније убијен, у августу 2007. године. Тужилаштво је најавило жалбу, а породице убијених су са разочарењем и уз негодовање испратиле пресуду.

Младен Ждрале је раније довођен у везу са убиством у Палама, када је страдао Милорадов брат Жељко Тодоровић и његова супруга Микица.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u