ЗДРАВСТВЕНИ СТРУЧЊАЦИ ШОКИРАЛИ ЦЕО СВЕТ: Флуор у води за пиће изазива канцер!

ZDRAVSTVENI STRUČNJACI ŠOKIRALI CEO SVET: Fluor u vodi za piće izaziva kancer!

30 decembra 2015

Pouring Water Into Glass On Blue BackgroundVodeći mediji i istaknuti zdravstveni stručnjaci upozoravaju na opasnost dodavanja fluorida u vodu za piće, tvrdeći da izaziva rak kostiju.

Fluor koji se dodaje dodaje u pijaću vodu u Velikoj Britaniji izaziva ozbiljne posledice kao što su rak kostiju i mokraćne bešike, kao i niži IQ u opštoj populaciji.

Daily Mail izveštava:

Stiven Pekam, profesor zdravstvene politike u Centru zdravstvenih studija na Univerzitetu Kent, je rekao da je proces istarživanja uveden još ranije kako bi se uvideo stepen bezbednosti i efikasnosti.

“Za sada sa sigurnošću ne mogu tvrditi da je fluorizacija vode sigurna i efikasna. Dolazimo do problema gde postoje dokazi koji ukazuju na pozitivne kao i na negativne strane upotrebe fluorida”.

Profesor Pekam vodi istraživanje uticaja fliorida na pojavu hipertireoze, što može izazvati anksioznost, probleme sa spavanjem i slabost mišića.

Studija će analizirati efekte na decu u fluorisanim i nefluorisanim oblastima.


Organizacija koja broji ukupno 14.000 akademika je ranije ove godine, pregledala dokaze ali još uvek nisu spremni da iznesu zvaničan zaključak.

Istraživači su prema podacima otkrili efikasnost u smanjenju propadanja zuba, ali da se jedine studije smatraju prihvatljivom one iz 1975. godine jer se tada smatralo kao jedino moguće rešenje.

Britanija je jedna od retkih zemalja u svetu koja je uvela šemu fluorisanja, gde ima za cilj dodavanja 1 mg hemikalije po litru.

Nasuprot tome, SAD je ove godine smanjila nivo fluorida u vodi koji iznosi 0.7 mg po litru.

Što se tiče javnog zdravlja u svetu, Engleska nastavlja da podržava plan jer smatra da je preduzeta mera “bezbedna i efikasna”.

Prema istraživanju prošle godine, 45 odsto više dece, uzrasta od jedne do četiri godine je primljeno u bolnicu iz fluorisanih oblasti u odnosu na one koje nisu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Goksi says:

    Kad je dr Todor Jovanović pričao o tome pola Srbije je pljuvalo čoveka

  2. funkfanamana says:

    Pola higijensko oralnih proizvoda sadrzi fluor takodje.. Ima studija koje tvrde da se on koristi za lakse potcinjavanje i manipulaciju citavih naroda, sto zvuci malo apsurdno mada gde ima dima..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *