ЖЕЛЕ НАСТАВАК РАТА: Украјински фашисти не признају договор из Минска

ŽELE NASTAVAK RATA: Ukrajinski fašisti ne priznaju dogovor iz Minska

13 februara 2015

dmotro-jaros-68283449-600x419 678Lider ukrajinskog Desnog sektora Dmitrij Jaroš rekao je da taj radikalni pokret odbija dogovor iz Minska i da planira da nastavi rat prema svojim planovima.

On je objavio saopštenje na Fejsbuku i istakao da Desni sektor ne priznaje mirovni ugovor “takozvane kontakt-grupe”.

Jaroš je dodao da svaki dogovor sa proruskim separatistima sa istoka zemlje, koje je nazvao teroristima, nema pravnu snagu i u suprotnosti je sa Ustavom Ukrajine.

“Sa Rusijom i Putinom je svaki dogovor nemoguć. Oni ga nikada neće poštovati. Predsednik Ukrajine radi sve što miže da uradi u političkoj areni, ali je plač predaje nepotreban. Preporučio bih mu da pokuša da uspostavi pregovore sa SAD i Velikom Britanijom. Oni su, za razliku od Francuske i Nemačke, verni protivnici ruske politike”, naveo je Jašov.

On je dodao i da je neophodno pojačati napade na frontu.

”Novi ulasci ruskih terorističkih grupa govore o ‘primirju’. Moramo da porazimo neprijatelja, vojnim putem. Verujem da moramo da odbranimo Debaljcevo, da napadnemo. Izgleda da Generalštab nije izvukao prave zaključke iz poraza kod Ilovajska”, dodao je Jašov.

Lider desničarske organizacije istakao je da Desni sektor poručuje narodu Ukrajine, svim delovima vlasti, vojsku i dobrovoljne jedinice da se ujedine u pokušaju odbrane državnosti Ukrajine.

”Samo zajedno možemo da pobedimo Kremaljsku imperiju. Smrt ruskim teroristima, živela Ukrajina”, zaključio je Jašov.

Mirovni sporazum je potpisan u Minsku u četvrtak ujutru, posle 17-časovnih pregovora nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Fransoa Olanda, te njegovih kolega, predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka.

Primirje treba da stupi na snagu 15. februara, ali se na istoku Ukrajine i danas vode velike borbe, oko Donjecka, Luganska i Debaljceve.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    JB TI NJEGA ČIM NJEGA VATIKAN UČI VERI I PRAVDI TO NIJE NORMALNO. VATIKAN JE SVE NEMAČKE FAŠISTE SKRIVAO KAD SU RAT IZGUBILI I BEŽALI. NE RAZUMEM ZAŠTO PRAVOSLAVNI UKRAJINCI NE ZGAZE TAJ FAŠISTIČKI OLOŠ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *