„Zelene beretke“ protiv nastupa srpskih pevača u Sarajevu

„Zelene beretke“ protiv nastupa srpskih pevača u Sarajevu

21 avgusta 2013

Armija_BiH_666Veterani zloglasnih „Zelenih beretki“, bošnjačke paravojne formacije koja se početkom građanskog rata u BiH „proslavila“ terorističkim akcijama protiv golobradih mladića JNA i srpskih civila, zapretili su da će zabraniti održavanje muzičke manifestacije „Oskar-Zlatna kruna“ u Sarajevu, jer će se, kako navode, tamo pojaviti i srpski folk pevači!

U ratnohuškačkom pamfletu prepunom mržnje, koji je Udruženje „Bosna-Zelene beretke“ objavilo u većini federalnih medija, između ostalog se navodi da je „neprihvatljivo da se muzičke nagrade u Sarajevu dele srpskim pevačima“, kao i da je „došlo vreme da neko u državi tome kaže – dosta“!

– Ne bi nas iznenadilo da se na toj manifestaciji pojavi i sam kralj Karađorđe (?) i uruči priznanja za one koji su podržavali i podržavaju režim Slobodana Miloševića i četničku agresiju na BiH. „Zelene beretke“ će stati u odbranu bh. kulture i nećemo dopustiti da bude održana pomenuta manifestacija – poručuje ova organizacija.

Zatim prelaze na stvar, objašnjavajući šta očekuju od sarajevskih vlasti, da oni ne bi uzimali stvar u svoje ruke.

– Ovo je i poziv svim nadležnim telima da stave zabranu na održavanje ove manifestacije, kao što su to učinili s nastupima Marka Perkovića Tompsona. Moraju biti svesni da, ako dopuste da bude održana ova manifestacija, pobediće srpski šund, kič i primitivizam – navodi se u izuzetno „kulturno“ sročenom saopštenju „Zelenih beretki“ koje, kako se vidi u citiranim redovima, očigledno misle da je vožd Prvog srpskog ustanka protiv Turaka Đorđe Petrović još živ i da nosi titulu kralja!?

Usput rečeno, na manifestaciji „Oskar-Zlatna kruna“, zakazanoj za 19. septembar u sarajevskoj dvorani „Skenderija“, pored srpskih folk zvezda Darka Lazića, Milice Pavlović, Rade Manojlović i Goce Božinovske, trebalo bi da nastupaju i poznati bošnjački pevači, kao što su Halid Bešlić, Hanka Paldum, Enes Begović, Nihad Alibegović i brojni drugi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *