ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗИ „НА КОЛЕНИМА“ КОД ПУТИНА?!

ZELENSKI DOLAZI „NA KOLENIMA“ KOD PUTINA?!

8 septembra 2021

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski moraće da pristane na sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom na Krimu ili u Moskvi, smatra bivši poslanik Vrhovne rade Evgenije Murajev televiziji „NAŠ“.– Ako je Zelenski ranije i birao gde može biti održan sastanak, sada je to pitanje. Sastanak će najverovatnije biti održan u Moskvi… Može biti i na Krimu – rekao je Murajev.

Na pitanje voditelja, da li bi sastanak mogao biti održan u Minsku, bivši poslanik Vrhovne rade naveo je da, iako je verovatnost mala, ona ipak postoji.

– I Belorusija bi za Zelenskog bila ponižavajuća, nakon toga što je ukrajinska vlast na diplomatskom nivou uradila sa Belorusijom, sa Lukašenkom – dodao je on.

Murajev je objasnio da je Ukrajina više zainteresovana za sastanak Zelenskog i Putina. Po mišljenju Murajeva, samit sa ruskim liderom je od krucijalnog značaja za Kijev zbog rešavanja krize u Donbasu, tranzita gasa i teškog ekonomskog stanja u zemlji.

U nedelju je šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba saopštio da je Zelenski spreman da se sastane sa Putinom, nakon čega je Moskva objavila da Kijev izbegava kontakte sa Moskvom po ovom pitanju. Sam Putin je izjavio da je situacija u odnosima Rusije i Ukrajine nenormalna i neprirodna i izrazio nadu da će se odnosi poboljšati, „što pre, to bolje“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Graniči se sa Rusijom pa ne mora mnogo da puzi.

  2. Čist je ko Suza says:

    Mili, puzi, primiče se guzi. Šta je to? - Piton.

  3. Hrvacki kralj Cmarislav says:

    Jehovce treba ponizavati isto ko engleze,nemce,amere a to Rusi najbolje rade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *