ЗЕЛЕНСKИ И ЛАВРОВ ОЧИ У ОЧИ! Све је договорено, познато и место сусрета

ZELENSKI I LAVROV OČI U OČI! Sve je dogovoreno, poznato i mesto susreta

17 septembra 2023

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov učestvovaće na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, na kojoj će, kako se očekuje, prisustvovati Vladimir Zelenski, rekao je stalni predstavnik Rusije pri toj organizaciji Vasilij Nebenzja u intervjuu za RIA Novosti.

– Naravno, Rusija će učestvovati na predstojećem sastanku Saveta bezbednosti na visokom nivou o Ukrajini, kao i na svim prethodnim sastancima Saveta na ovu temu. Našu zemlju će predstavljati šef delegacije, ministar Sergej Lavrov – rekao je on.Stalni predstavnik je napomenuo da se očekuje da će „izduv“ od ovog događaja biti nula, kao i od drugih politizovanih inicijativa zapadnih zemalja na temu Ukrajine. Prema njegovim rečima, ovo će biti još jedna „šou“ sa Zelenskim u naslovnoj ulozi.

„Njemu je uloga komičara na sceni, naravno, poznata, ali mi, kao država osnivač UN, žalosni smo što vidimo da se kroz zalaganje naših zapadnih kolega koristi visoka platforma ove organizacije. za samopromociju, ako ne kažem glumu“, dodao je Nebenzja.

On je takođe naglasio da delegacije zapadnih zemalja, „zaslepljene željom da kazne i „potisnu“ Rusiju“, posmatraju Savet bezbednosti UN samo kao platformu za svoje PR kampanje. Ove države, prema rečima stalnog predstavnika, uopšte ne zanima ustaljena praksa ovog tela, njegov autoritet i sadržajna strana razgovora.

Sastanak Saveta bezbednosti UN na nivou šefova delegacija nedelje na visokom nivou zasedanja Generalne skupštine zakazan je za 20. septembar.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Zeljo bi da popuši Lavrovu, ali Lavrovu ne može da se digne. Zaključak: rat će se nastaviti.

  2. Gagi says:

    Ovo je zaista obicna cirkuska igranka. Sta se novo ocekuje od te sednice, da slucajno ne dodje do nekih kvalitetnih resenja. Da nece Zelenski da prizna poraz i potpise kapitulaciju. Malo ce da se svrckaju i putuju, popiju po neku kafu i verbalni samar, uzmu po dnevnicu i cao. Za to isto vreme, jos nebrojeno izginulih i unesrecenih. Ako se neko jos seca, isto tako je 90-ih bilo kod nas. Isli su i tumarali politicari na sve strane, "dogovarali" se o miru oni koji su imali iste zakletve i partiju. Godinama ubedjivali narod u "bratstvo i jedinstvo", posle su ubedjivali narod kako je neko tu "iskrenost" zloupotrebio pa se zbog toga nismo adekvatno branili. Neki od tih su i dalje smatrali da nam "braca" nisu neprijatelji. Nisu nikako mogli da poveruju da njihova partija nije uspela u nastojanju da trajno ujedini katolike i pravoslavce u njihovoj novoj veri. Ta njihova ideologija je podrazumevala, da nas katolici povremeno masakriraju a mi pravoslavci to da oprastamo. Eto, vec smo zaboravili i oprostili Srpsku katastrofu 90-ih, i dalje nas isti primoravaju da se drzimo njihove ideologije i oprastamo zbog nekog "boljeg" malo sutra. Srecom, pravoslavna braca Rusi nisu kao mi, satiru olose iz sve snage, oni su se za razliku od nas otrgli iz tih kolonizatorskih prevarantskih lanaca kojima ih je vezao Lenjin i katolicka kompanija. Valjda je jasno i vidljivo ko koga ponovo napada i masakrira, ko se brani i stiti svoj narod od ponovnog unistenja. Kakve UN i dogovori, da olosi na kolenima dopuzu do Moskve i traze milost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *