ЗЕЛЕНСКИ ЛИЦЕМ У ЛИЦЕ СА БАШАРОМ ЕЛ АСАДОМ: Лети америчким војним авионом

ZELENSKI LICEM U LICE SA BAŠAROM EL ASADOM: Leti američkim vojnim avionom

19 maja 2023

Blumberg, pozivajući se na izvore, piše da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski leteti u Saudijsku Arabiju na samit Arapske lige, a zatim u Japan na samit G7.

Samit G7 (lideri Japana, SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Kanade, kao i čelnici Saveta Evrope i Evropske komisije) otvoren je u petak u Hirošimi. Samit Arapske lige takođe počinje u petak u Džedi, a prvi put posle mnogo godina na njemu će učestvovati sirijski predsednik Bašar el Asad.„Vladimir Zelenski će otputovati u Hirošimu u Japanu da se lično pridruži liderima G7“, prenosi agencija.

Zelenski će odleteti u Japan američkim vojnim avionom nakon susreta u Saudijskoj Arabiji kako bi prisustvovao samitu Arapske lige, rekli su izvori.

Blumberg napominje da su japanski zvaničnici ranije rekli da će se Zelenski pridružiti sastanku video linkom.

Prethodno zamenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Igor Žovkva u intervjuu japanskoj agenciji Kjodo nije isključio posetu Zelenskog Japanu i lično učešće na samitu G7.

Japan će 2023. godine preuzeti predsedavanje G7. Samit se održava u Hirošimi od 19. do 21. maja.

Pored zemalja G7, prisustvuju Indija, Australija, Brazil, Južna Koreja, Vijetnam, kao i Indonezija, koja predsedava ASEAN-om, Kukova ostrva, koja predsedavaju Forumom pacifičkih ostrva, i Komori koji predsedavaju Afričkom unijom.

Pozive su primili čelnici sedam organizacija: UN, Međunarodne agencije za energetiku, Međunarodnog monetarnog fonda, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, Svetske banke, Svetske zdravstvene organizacije i Svetske trgovinske organizacije.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Ubi ga ASADE!

  2. Beli Orao says:

    Bježi i skuva se jer njegovo je prošlo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *