ЗЕЛЕНСКИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Путин му послао поруку преко Меркелове

ZELENSKI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Putin mu poslao poruku preko Merkelove

8 aprila 2021

Predsednik Ukrajine Vladimir Vladimir Zelenski razgovarao je sa vojskom na položajima u blizini kontaktne linije u Donbasu, saopštila je pres služba njegovog kabineta.

Vojnici su mu govorili o situaciji u zoni borbenih dejstava. Zelenski im se zahvalio na usluzi i uručio državne nagrade i poklone. Tada je zajedno sa vojskom ručao u vojničkoj menzi.Predsednik Ukrajine stigao je u Donbas zbog zaoštravanja situacije u zoni sukoba. Nedavno je OEBS izvestio o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a narodne milicije republika Donbasa tvrde da su Oružane snage Ukrajine pojačale granatiranje i upotrebu artiljerije. Ima i civilnih žrtava: 3. aprila u selu Aleksandrovskoje u DNR ukrajinskim dronom je ubijeno dete. Vlasti DNR veruju da akcije ukrajinske vojske ukazuju na pripreme za ofanzivu punih razmera.

Ruski predsednik Vladimir Putin u današnjem telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel skrenuo je pažnju na provokativne akcije Kijeva, koje namerno pogoršavaju situaciju u Donbasu, i naglasio potrebu da Ukrajina ispuni Minske sporazume, pre svega, da uspostavi direktan dijalog sa DNR i LNR i legalizuje poseban status Donbasa.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Isukrst of evil says:

    Samo zavrci usi nemackoj dromfulji, nemce treba ponizavati, oni moraju da rade kako Rusi kazu ili ce nestati u holokaustu ruskog uranijuma.

  2. M says:

    A hoće li Zelenski biti s vojnicima u rovu prve borbene linije i u slučaju rata,kojeg potencira?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *