ЗЕЛЕНСКИ ОТКРИО: Ово је слаба тачка Украјине

ZELENSKI OTKRIO: Ovo je slaba tačka Ukrajine

19 januara 2023

SISTEM protivvazdušne odbrane je slaba tačka Kijeva, izjavio je ukrajinski predsednik tokom onlajn obraćanja na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

On je u svom govoru istakao da je došlo do usporavanja borbi u Ukrajini ne samo zbog zime, već i zbog deficita naoružanja Kijeva.Takođe je primetio da je nastupio „zamor“ strana i da se „rat zaista usporava zimi“.

– Nema stagnacije, postoji usporavanje procesa, usporavanje rata, juče sam govorio o tome, ne samo zbog zime, već i zbog snage na frontu… Mnogo puta smo razgovarali o ciframa koje su upućivale na određeni deficit konkretnog oružja, što je posebno uticalo na snagu naših ljudi. Ne možemo da napredujemo samo zahvaljujući motivaciji, moralu. Postoje konkretne stvari od kojih zavisi stabilnost na frontu i te konkretne stvari mi čekamo – poručio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, za „napredovanje na bojnom polju“, Kijevu je potrebno oružje dalekog dometa.

– Ne možemo da dobijemo neprijatelja, potrebno nam je odgovarajuće oružje. Partneri ga imaju – zaključio je ukrajinski lider.

Zelenski je ranije izjavio da Ukrajina ima na raspolaganju samo 10 odsto od neophodnog broja sistema PVO.

Generalni sekretara Alijanse Jens Stoltenberg izrazio je nadu da će na sastanku kontakt grupe za podršku Ukrajini u američkoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj 20. januara biti donete odluke o isporukama Kijevu teškog naoružanja.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. radmila says:

    Najslabija tacka je upravo ovaj kicos koga zovu Zelenski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *