ЗЕЛЕНСKИ ПОЧЕО ДА ПРЕТИ ЗАПАДУ: Ако нам смањите помоћ гореће Европа

ЗЕЛЕНСKИ ПОЧЕО ДА ПРЕТИ ЗАПАДУ: Ако нам смањите помоћ гореће Европа

11 септембра 2023

Смањена западна помоћ могла би да изазове непредвидиву реакцију украјинских избеглица у Европи, рекао је украјински председник Володимир Зеленски у интервјуу за Економист.

– Смањење помоћи створиће ризике за Запад у сопственом дворишту. Немогуће је предвидети како ће милиони Украјинаца у европским земљама реаговати ако Запад напусти њихову земљу – рекао је Зеленски.Према његовим речима, његови суграђани су се углавном „добро понашали“ и „веома су захвални“ државама које су им пружиле уточиште, али је сугерисао и да се такво стање може променити.

– Све то на крају неће бити „добра прича“ за Европу ако „сатера те људе у ћошак“ – закључио је украјински председник.

Зеленски је такође изразио сумњу у искреност подршке Запада Kијеву.

– Имам тај осећај када читам, чујем и видим у њиховим очима када кажу: „Увек ћемо бити са вама.“ Али видим да он или она нису овде, нису са нама – рекао је Зеленски.

Оружане снаге Украјине спроводе контраофанзиву у јужно-доњецком, бахмутском и запорошком правцу већ три месеца, убацивањем у борбе бригада обучених од стране НАТО-а и наоружаних страном опремом. Али, како је приметио руски председник Владимир Путин, за све ово време нису успели да постигну никакве резултате, а њихови западни спонзори су очигледно разочарани ситуацијом на фронту.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Nikola says:

    Da, ti što su pobegli od rata u svojoj zemlji, sad će ratovati u EU? Ovaj je totalno poblesavio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u