ЗЕЛЕНСKИ ПОЧЕО ДА ПРЕТИ ЗАПАДУ: Ако нам смањите помоћ гореће Европа

ZELENSKI POČEO DA PRETI ZAPADU: Ako nam smanjite pomoć goreće Evropa

11 septembra 2023

Smanjena zapadna pomoć mogla bi da izazove nepredvidivu reakciju ukrajinskih izbeglica u Evropi, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu za Ekonomist.

– Smanjenje pomoći stvoriće rizike za Zapad u sopstvenom dvorištu. Nemoguće je predvideti kako će milioni Ukrajinaca u evropskim zemljama reagovati ako Zapad napusti njihovu zemlju – rekao je Zelenski.Prema njegovim rečima, njegovi sugrađani su se uglavnom „dobro ponašali“ i „veoma su zahvalni“ državama koje su im pružile utočište, ali je sugerisao i da se takvo stanje može promeniti.

– Sve to na kraju neće biti „dobra priča“ za Evropu ako „satera te ljude u ćošak“ – zaključio je ukrajinski predsednik.

Zelenski je takođe izrazio sumnju u iskrenost podrške Zapada Kijevu.

– Imam taj osećaj kada čitam, čujem i vidim u njihovim očima kada kažu: „Uvek ćemo biti sa vama.“ Ali vidim da on ili ona nisu ovde, nisu sa nama – rekao je Zelenski.

Oružane snage Ukrajine sprovode kontraofanzivu u južno-donjeckom, bahmutskom i zaporoškom pravcu već tri meseca, ubacivanjem u borbe brigada obučenih od strane NATO-a i naoružanih stranom opremom. Ali, kako je primetio ruski predsednik Vladimir Putin, za sve ovo vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate, a njihovi zapadni sponzori su očigledno razočarani situacijom na frontu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nikola says:

    Da, ti što su pobegli od rata u svojoj zemlji, sad će ratovati u EU? Ovaj je totalno poblesavio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *