ЗЕЛЕНСКИ ПОЗВАО ТРАМПА У УКРАЈИНУ

ZELENSKI POZVAO TRAMPA U UKRAJINU

6 novembra 2023

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski pozvao je Donalda Trampa da poseti Ukrajinu, nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat Rusije protiv Ukrajine u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.

Zelenski je u intervjuu za En-Bi-Si doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere ruske invazije.– Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta – da, 24 minuta…da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog (ruskog predsednika Vladimira) Putina – rekao je Zelenski.

Zelenski je takođe pohvalio predsednika Džozefa Bajdena zbog njegove posete Ukrajini ranije ove godine, prenosi Si-En-En.

– Mislim da je razumeo neke detalje koje možete razumeti samo kada ste ovde. Zato pozivam predsednika Trampa – poručio je Zelenski.

Tramp je za Si-En-En u maju tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počela ruska invazija u punom obimu, kao i da bi mogao da reši sukob za jedan dan ako bude ponovo izabran.

– Sastaću se sa Putinom. Sastaću se sa Zelenskim. Obojica imaju slabosti i imaju snagu. I u roku od 24 sata taj rat će biti rešen – naveo je Tramp.

KOMENTARI2 komentara

  1. general Karrarr says:

    Ma da, nema pametnija posla nego kod tebe da dodje.

  2. seik says:

    Trump ce zaustaviti rat .trump se suvise umislio a obicna je truba .ma bjez ba tamo nosi se i ti i tvoja SAD.Pa vas vise niko ne pita ni za sta .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *