ЗЕЛЕНСКИ ПРИШАО ВУЧИЋУ! Руковали се, појавила се слика (ФОТО)

ZELENSKI PRIŠAO VUČIĆU! Rukovali se, pojavila se slika (FOTO)

21 avgusta 2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Atini sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

„Susret pred početak razgovara u Atini“, napisao je Vučić uz fotografiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Atini sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.„Susret pred početak razgovara u Atini“, napisao je Vučić uz fotografiju.

Ranije danas Vučić je rekao da će sutra ujutru razgovarati u četiri oka sa predsednikom Ukrajine, pre svega o Kosovu i Metohiji i nepriznavanju teritorijalnog integriteta.

„Želim da vas obavestim da ću sutra ujutru na zahtev ukrajinskog predsednika imati bilateralni sastanak sa njim, tako da ću sesti i razgovarati sa Zelenskim u četiri oka o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja“, naveo je Vučić.

Dodao je da zna kako se stvari kreću, kad počnu „recitacije i dodvoravanja“ u kojima ne može da učestvuje.

„Dolazim iz slobodoljubive i slobodarske zemlje, ali istovremeno znam da moramo da budemo na evropskom putu jer je to najbolje za naš narod, i kada sve to dobijete hajde pronađite put. Ali rešićemo i to i posle sastanka sa Zelenskim“, rekao je Vučić navodeći da je bilo izjava političara iz Kijeva koji se zalažu za priznavanje Kosova.

„To bi za nas bio veliki udarac. Pokušaću da razgovaram sa Zelenskim“, rekao je on.


(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *