ЗЕЛЕНСКИ: Путин је животиња, појешће вас за вечеру, са све ЕУ и НАТО-ом

ZELENSKI: Putin je životinja, poješće vas za večeru, sa sve EU i NATO-om

2 januara 2024

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da ukoliko Ukrajina izgubi rat, ruski lider Vladimir Putin će svoje ratove približiti Zapadu, uzimajući mu slobodu i demokratiju, ali i decu.

„Putin oseća slabost kao životinja jer je životinja. On oseća krv, oseća moć. I poješće vas za večeru s vašom EU, NATO-om, slobodom i demokratijom“, poručio je Zelenski u intervjuu za „Ekonomist“.



Naglasio je da se podržavanjem Ukrajine Evropa štiti od ruske agresije.

„Dajući nam novac ili oružje, izdržavate se. Spasavate svoju decu, a ne našu. Ako Rusiji bude dozvoljeno da uzme ukrajinsku decu, oni će uzeti i drugu decu. A ako Rusija naruši prava Ukrajinaca, narušiće prava celog sveta“, upozorio je Zelenski.

Takođe, prema njegovim rečima, Zapad je izgubio osećaj hitnosti u pomoći Ukrajini, a mnogi Ukrajinci su izgubili osećaj egzistencijalne ugroženosti.

„Možda nismo uspeli u 2023. kako je svet želeo. Možda se ne dešava sve tako brzo kako je neko zamislio. Ali pomisao da Putin pobeđuje nije ništa drugo do osećaj. A realnost je da ruske trupe ginu i na mestima poput Avdijevke“, rekao je Zelenski.

Kako je naveo, britanski odbrambeni obaveštajni izvori procenjuju da će, prema sadašnjim trendovima, Rusija do 2025. imati više od 500.000 žrtava, ubijenih i ranjenih.

Predsednik Ukrajine je izjavio da s ruske strane ne vidi „nikakve fundamentalne korake ka miru“. Štaviše, kao i svi Ukrajinci, oseća nalet vazdušnih napada na ukrajinske gradove.



„Vidim samo korake terorističke zemlje. Ako Rusija šalje signale da želi da zamrzne sukob, kako navode neki zapadni mediji, to nije zato što su pravedni već zato što im nedostaju projektili, municija ili obučene trupe“, rekao je Zelenski.

U intervjuu za britanski list rekao je i da obaveštajne službe nekoliko evropskih zemalja proučavaju mogućnost napada Rusije na njihovu teritoriju, a reč je i o zemljama koje nisu bile u sastavu SSSR-a.

Ukrajinski lider je izjavio i da Putinova vojska nije uspela da zauzme nijedan veliki grad 2023. godine, dok je Ukrajina uspela da razbije rusku blokadu Crnog mora, omogućivši transport miliona tona žitarica.

(RT Balkan)

KOMENTARI



8 komentara

 1. Miroslav says:

  Samo, prvo da vas namaže na leba. A Zelenski zapadu treba da kaže na srpskom (ko Sloba, pokoj mu duši) da ga razumeju: ŠTA SE ČEKA? PUŠKE U ŠAKE PA U BOJ. Samo ima tu jedan problem, Rusija nije Srbija.

 2. Filip says:

  Koje puste želje u ovom tekstu. Zatim kukavičko skrivanje iz dece. Što se tiče Putina, ne radi se o njemu, već o ruskoj srčanosti i ruskom mozgu.

  • Pedro del Torro says:

   Isusov zemljak, svi su ista lažljiva g.... i smeće.

 3. Kulak says:

  ZELJA GUBI SVE

 4. Beli Orao says:

  E crvu jedan , gnjido od čovjeka trošiš ukraince zarad zapadnih želja , samo jedan bolestan umno poremećen može to da radi svom narodu " do poslednjeg ukrainca" !

 5. Milutin says:

  Kako napasti Rusiju a da ne usledi nuklearni odgovor? Izazvati Rusiju da ona krene. Kako izazvati Rusiju da ona krene? Vršiti pogrom i ubijati Ruse u nekoj od susednih zemalja. I izbor je pao na Ukrajinu koja je bila vojno jača od bilo koje zemlje Zapadne Evrope a gde žive milioni Rusa. I posle ekonomske krize, posle pandemije eto konačno i stogodišnjeg usađivanog straha u kostima prosečnog zapadnjaka. RUSI DOLAZE!!! Ali šta to bi? Rusi (izvinjavam se ovim putem svom stanovništvu RF koji nisu Rusi ali su u istom stroju sa Rusima a ne pomenuti) stali. Ne idu na usranu i uplašeni Evropu. Samo čuvaju svoj narod. Ima u RF toliko velikih i dobrih naroda, srčanih i punih života da im niti jedan narod iz EU i šire nije više potreban. A da bi sačuvao svoje dupe, Zelenskom više nije dovoljno da se bori do poslednjeg Ukrajinca. Tu je već iscrpeo sve što se moglo iscrpeti. Ma da. Treba se boriti do poslednjeg evropljanina. Kako se samo toga nije pre setio. Da, trebalo je samo uzeti dovoljno veliku dozu kakaina. I preživeti tu dozu. A onda će još neko da kaže da on ne rizikuje dobrovoljno svoj život. Ajde neka neko od vas uzme toliku dozu i preživi. Ajde, čik.

 6. Kulak says:

  Dok banderovci drže Harkov, Belgorod neće biti potpuno siguran.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *