ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОБРАТИО НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ

ZELENSKI SE OBRATIO NA RUSKOM JEZIKU

26 maja 2024

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski je u intervjuu novinarima iz Centralne Azije rekao da se protivi ugnjetavanju medija, ali da istovremeno podržava blokiranje ruskih TV kanala.

Zelenski, koji je nastupao u emisijama na ruskom jeziku, pristao je da koristi ruski za komunikaciju sa srednjoazijskim novinarima, prema njegovim rečima, samo zato što novinari „nisu iz Rusije“.– Zatvaranje medija nije baš u redu. Ali zatvorite propagandne kanale što je više moguće – rekao je Zelenski odgovarajući na pitanje o emitovanju ruskih medija u zemljama centralne Azije. Snimak intervjua objavljen je na Jutjub kanalu „Orda njuz“.

Upitan o sumnjama u njegov legitimitet s obzirom na prestanak njegovih ovlašćenja 20. maja, Zelenski je rekao da mu to „ne smeta mnogo“.

Vladimiru Zelenskom je mandat istekao 20. maja. Predsednički izbori u Ukrajini 2024. godine otkazani su zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije, piše RIA.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miki says:

  Ti mu je inače maternji jezik.

  • Duca says:

   Ukrajinski je učio "u letu" kad je postao "predsednik".

 2. Mama mia! says:

  Smrt i nestanak sto pre te kvazi umetne hazarske drzave UA!

 3. 100 mu bustera says:

  Srednjeazijski mediji su mogli da prenesu svojim gledaocima o kakvom se fašističkom tikvanu radi, sam sebe je odlično opisao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *