ЗЕЛЕНСКИ СЕ ПРЕВИШЕ ЗАИГРАО: Иде около и виче на председнике земаља – СВЕ СНИМЉНО (ВИДЕО)

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ПРЕВИШЕ ЗАИГРАО: Иде около и виче на председнике земаља – СВЕ СНИМЉНО (ВИДЕО)

7 јула 2023

Украјински председник, како пише Политико, вербално је напао свог бугарског колегу Румена Радева, док су камере биле укључене.

Наиме, како потом преноси Индеx.хр, Володимир Зеленски је Радеву замерио што се противи додатном наоружавању украјинских снага.Збуњени бугарски председник, видно затечен огорчењем Зеленског, замолио је камере да напусте просторију у председничкој палати у којој се снимао састанак.

Зеленски је примарно посетио Бугарску како би се састао с про-западно оријентисаном администрацијом премијера Николаја Денкова, која је дала подршку извозу оружја у Украјину и такође истражује начине за продају цивилне нуклеарне опреме.

Састанак с Радевим, бившим начелником ваздушних снага који је више наклоњен Русији и двосмислен по питању НАТО-а, прошао је чак и горе од очекиваног. Две делегације су седеле једна наспрам друге, свака са своје стране дугачког дрвеног стола.

Kако појашњава Политико, украјинска делегација је седела “скамењеног лица”, повремено правећи гримасе и хватајући белешко, док је Радев покушавао да објасни свој став да „нема војног решења и да „све више и више оружја неће решити“ проблем.

А онда му је Зеленски одговорио с презиром: “Не дај Боже да те задеси нека трагедија и да си ти на мом месту. А ако људи са заједничким вредностима не би помогли, шта бисте учинили? Рекли бисте: Путине, молим те, зграби бугарску територију?“.

„Не, ти као прави председник, сигуран сам да не би допустио компромис са својом независношћу. Ваше је право да не подржите помоћ Украјини. Али стварно бих желео да ме исправно схватите“, наставио је Зеленски.

Бугарски председник је, с друге стране, како се наводи, готово непрекидно гледао у папире с белешкама.

Међутим, Зеленски је наставио да критикује Радева због тога што је инвазију Москве углавном описивао као „сукоб“, а не као рат, те због нејасних тврдњи да се рат шири и „проширује своју просторну величину“.

Одбацио је његове сугестије о дипломатском решењу, нагласивши да је Kремљ покренуо „рат уништења против Украјинаца, а не против других земаља“.

KOMENTARI4 коментара

 1. M says:

  Da li je Zelenski rekao zašto je uopće taj rat počeo?!? Zašto Ukrajina nije ostala neutralna?!? Zašto Ukrajina nije ništa naučila i primijenila od Kubanskog primjera?!?? Zašto je i prije ovog rata odlučila postati odskočna daska za USA-NATO napad na Rusiju?!? Dal je Ukrajina proučila USA doktrinu preventivnog napada i uspjela shvatiti da možda slično misli i Rusija?!??Ako nije to sve proučila i shvatila onda je to trebala!

  • Velika Metla says:

   М. Итекако " украјина" све то зна, као уосталом и све друге државе које су колоније америчких сатаниста, АЛИ не смеју то да и јавно знају. Зашто је гласање у УН јавно , а не тајно ? Па управо зато јер сатанисти амерички знају да банана државе које су под њеном шапом не смеју јавно гласати против ниједне одлуке америчких сатаниста. Да је гласање тајно, САМО пиргавци и усташки накот би гласао за њих. НИКО други.

  • Један тамо, не знаш га ти... says:

   „Сине, ако се зарати, а ти не знаш на коју ћеш страну, удри по Бугарима, нећеш погрешити“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u