ЗЕЛЕНСКИ СЕ ПРЕВИШЕ ЗАИГРАО: Иде около и виче на председнике земаља – СВЕ СНИМЉНО (ВИДЕО)

ZELENSKI SE PREVIŠE ZAIGRAO: Ide okolo i viče na predsednike zemalja – SVE SNIMLJNO (VIDEO)

7 jula 2023

Ukrajinski predsednik, kako piše Politiko, verbalno je napao svog bugarskog kolegu Rumena Radeva, dok su kamere bile uključene.

Naime, kako potom prenosi Index.hr, Volodimir Zelenski je Radevu zamerio što se protivi dodatnom naoružavanju ukrajinskih snaga.Zbunjeni bugarski predsednik, vidno zatečen ogorčenjem Zelenskog, zamolio je kamere da napuste prostoriju u predsedničkoj palati u kojoj se snimao sastanak.

Zelenski je primarno posetio Bugarsku kako bi se sastao s pro-zapadno orijentisanom administracijom premijera Nikolaja Denkova, koja je dala podršku izvozu oružja u Ukrajinu i takođe istražuje načine za prodaju civilne nuklearne opreme.

Sastanak s Radevim, bivšim načelnikom vazdušnih snaga koji je više naklonjen Rusiji i dvosmislen po pitanju NATO-a, prošao je čak i gore od očekivanog. Dve delegacije su sedele jedna naspram druge, svaka sa svoje strane dugačkog drvenog stola.

Kako pojašnjava Politiko, ukrajinska delegacija je sedela “skamenjenog lica”, povremeno praveći grimase i hvatajući beleško, dok je Radev pokušavao da objasni svoj stav da „nema vojnog rešenja i da „sve više i više oružja neće rešiti“ problem.

A onda mu je Zelenski odgovorio s prezirom: “Ne daj Bože da te zadesi neka tragedija i da si ti na mom mestu. A ako ljudi sa zajedničkim vrednostima ne bi pomogli, šta biste učinili? Rekli biste: Putine, molim te, zgrabi bugarsku teritoriju?“.

„Ne, ti kao pravi predsednik, siguran sam da ne bi dopustio kompromis sa svojom nezavisnošću. Vaše je pravo da ne podržite pomoć Ukrajini. Ali stvarno bih želeo da me ispravno shvatite“, nastavio je Zelenski.

Bugarski predsednik je, s druge strane, kako se navodi, gotovo neprekidno gledao u papire s beleškama.

Međutim, Zelenski je nastavio da kritikuje Radeva zbog toga što je invaziju Moskve uglavnom opisivao kao „sukob“, a ne kao rat, te zbog nejasnih tvrdnji da se rat širi i „proširuje svoju prostornu veličinu“.

Odbacio je njegove sugestije o diplomatskom rešenju, naglasivši da je Kremlj pokrenuo „rat uništenja protiv Ukrajinaca, a ne protiv drugih zemalja“.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Da li je Zelenski rekao zašto je uopće taj rat počeo?!? Zašto Ukrajina nije ostala neutralna?!? Zašto Ukrajina nije ništa naučila i primijenila od Kubanskog primjera?!?? Zašto je i prije ovog rata odlučila postati odskočna daska za USA-NATO napad na Rusiju?!? Dal je Ukrajina proučila USA doktrinu preventivnog napada i uspjela shvatiti da možda slično misli i Rusija?!??Ako nije to sve proučila i shvatila onda je to trebala!

  • Velika Metla says:

   M. Itekako " ukrajina" sve to zna, kao uostalom i sve druge države koje su kolonije američkih satanista, ALI ne smeju to da i javno znaju. Zašto je glasanje u UN javno , a ne tajno ? Pa upravo zato jer satanisti američki znaju da banana države koje su pod njenom šapom ne smeju javno glasati protiv nijedne odluke američkih satanista. Da je glasanje tajno, SAMO pirgavci i ustaški nakot bi glasao za njih. NIKO drugi.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   „Sine, ako se zarati, a ti ne znaš na koju ćeš stranu, udri po Bugarima, nećeš pogrešiti“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *