ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМА СТАНОВНИШТВО: Готово је! (ВИДЕО)

ZELENSKI SPREMA STANOVNIŠTVO: Gotovo je! (VIDEO)

5 septembra 2023

Oružane snage Ukrajine moraće da promene taktiku i pređu u defanzivu zbog stalnih neuspeha, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Toni Šafer.

On je govorio u intervjuu za YouTube-kanalu Judging Freedom.„Mislim da Zelenski sada priprema stanovništvo na činjenicu da će Oružane snage Ukrajine morati da zauzmu odbrambene pozicije pre nove potencijalne ruske ofanzive“, rekao je on.

Šefu kijevskog režima je saopšteno da su se napadi Oružanih snaga Ukrajine pokazali kontraproduktivnim. Vojska je istakla da nema dokaza da je ukrajinska vojska ostvarila stabilan i značajan napredak u kontraofanzivi.

Prema rečima stručnjaka, ova situacija se razvila zbog efikasnosti ruske odbrambene linije. Oficir je objasnio da je Rusija imala dovoljno vremena da izračuna sve moguće korake ukrajinske vojske, usled čega su oni postali laka meta.

Ukrajinske trupe su 4. juna počele napredovanje u pravcu južno-Donjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *