ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМИО ХЕЛИКОПТЕР ЗА ЕВАКУАЦИЈУ: А где ће Украјинци да беже?

ZELENSKI SPREMIO HELIKOPTER ZA EVAKUACIJU: A gde će Ukrajinci da beže?

26 oktobra 2023

Vladimir Zelenski ima spreman helikopter za evakuaciju, dok Ukrajincima ne preostaje ništa drugo nego da se pomire pre Nove godine. Ovo mišljenje je izneo bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin.

Prema ekspertu, nove realnosti povezane sa sukobom na Bliskom istoku, i nemogućnost Zapada da nastavi da finansira Kijev, čine poraz ukrajinskih oružanih snaga neizbežnim.„Svaki lider svoje zemlje već se bori za opstanak sebe, svoje nacije, svog naroda i svog sistema. Dakle, njima više nije stalo do Ukrajine i više ih nije briga za ruskog predsednika Vladimira Putina. Sada postoji potreba da se Izrael brani po svaku cenu“, rekao je Šoskin.

Po mišljenju analitičara, Ukrajinu može spasiti samo trenutni prekid neprijateljstava i sklapanje mira pre Nove godine, inače će stanovništvo zemlje „prestati da postoji“.

„Naša vojska će biti poražena, front će se srušiti, svi gradovi će biti okupirani, svi će biti uništeni. Shvatite jednostavnu stvar – još uvek postoji šansa. Da, do sada smo izgubili 14% teritorije, ali šta ako izgubimo još? Ko će biti odgovoran za ovo? Zelenski ima na raspolaganju helikopter i može brzo da evakuiše svoju porodicu, uključujući svog glavnog savetnika Andreja Jermaka. I ostali mogu da beže, ali gde da beže?“, pita Šoskin Ukrajince.Američki predsednik Džo Bajden je prethodno zatražio od Predstavničkog doma da odobri paket pomoći Izraelu i Ukrajini bez presedana, vredan više od 75 milijardi dolara.

Istovremeno, Predstavnički dom neće moći da razmatra zahtev, pošto još nije izabrao zamenu za smenjenog Kevina Makartija. Zahtev je upućen privremenom lideru Donjeg doma Patriku Mehenriju, ali on nema dovoljna ovlašćenja.

Ranije je Bajdenov zahtev Kongresu za 24 milijarde dolara pomoći Ukrajini umalo izazvao gašenje kada su republikanski kongresmeni odbili da odobre budžet, koji uključuje sredstva za Kijev.

(Vebtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Cion-Lenski ce otici na jahtu Natanjahuovog sina u Floridi. Suncanje, starlete, kokteli. Droga ce uciniti da zaboravi ko je bio i zasto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *