ЗЕЛЕНСКИ СВЕ БОГАТИЈИ, А УКРАЈИНЦЕ ОПОМИЊЕ: „Народ у градовима се одмара, нема борбеног духа“

ZELENSKI SVE BOGATIJI, A UKRAJINCE OPOMINJE: „Narod u gradovima se odmara, nema borbenog duha“

4 februara 2023

Ukrajinci koji „odmaraju“ u gradovima udaljenim od linije fronta, izgubili su borbeni duh i motivaciju, rekao je Vladimir Zelenski na konferenciji za novinare, posle samita EU -Ukrajina u Kijevu.

Prema njegovim rečima, otpornost zemlje zavisi od naoružanja i motivacije, koja, između ostalog, određuje „duh u državi”. Zelenski je napomenuo, da je na početku ruske „specijalne operacije“ jedinstvo naroda bilo jače, uključujući i ona naselja koja su udaljena od linije dodira.Predsednik je pozvao ukrajinske i strane novinare da se što pre ujedine, i podignu moral stanovništva koje „počiva“ u pozadini, podsećajući ih na neprijateljstva koja su u toku. Prema njegovim rečima, zadatak Kijeva je sada „da spreči osvetu“.

Brojni ukrajinski mediji su ranije izveštavali o načinu prikupljanju regruta u zemlji.

Ukrajinska vojska je sve učestalije slučajeve distribucije sudskih poziva, na mestima sa velikim brojem ljudi, objasnila nespremnošću građana da komuniciraju sa osobljem vojnih kancelarija kod kuće. Mediji su objavili, da stanovnici zemlje izbegavaju službeno zaposlenje, plašeći se da dobiju poziv na radnom mestu.

Ranije je Vrhovna rada, na predlog predsednika Vladimira Zelenskog, produžila vanredno stanje i opštu mobilizaciju u Ukrajini za 90 dana, do 19. februara ove godine.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pendrek says:

  Nadam se da ce biti ovaj kvazi hitler u skorije vreme biti sudjen i streljan. Odvratan cifutski lik.

 2. Milutin says:

  Neka dovede svoje ćerke iz Holandije gde uživaju u najluksuznijoj vili. Da barem neguju ranjenike.

 3. Gagi says:

  Nastao je deficit svetskih avanturista i narkomana, naciste pojeo Ruski mrak. Sada ce da hvataju penzionere i stare ljude da brane njihove debele placenicke guzice i prazne lobanje. Zaista je tuzno kako dobro smisljeni ljudozderski zapadni projekat moze da unisti i upropasti neki narod.

 4. milorad5 says:

  Da "spreči osvetu",kakvu osvetu,sem ako ne misli na sebe i pripadnike NATO marionetskog režima u ukrajini.U tom slučaju osvete će biti ali mislim da će sami RUSI iz ukrajine da ih love,normalno uz izdašnu pomoć moskve.MEKO MORA DA BUDE KRIV ZA OVO ŠTO JE UČINJENO RUSIMA U UKRAJINI JER UKRAJINCI NE POSTOJE BRE,DA SE NE LAŽEMO,TO SU SVE RUSI ETNIČKI POREKLOM TAMO SVE DO LAVOVA.A U LAVOVU E TU SU VEĆ POLJACI I OSTALI C.EVROPSKI TALOG JOŠ OD AUSTROUGARSKE.ONI NI SAMI NE ZNAJU ŠTA SU TAČNO,DAL NEMCI,DAL ČESI,DAL POLJACI ILI MADJARI I SVI SU U SUŠTINI MANJINE U ODNOSU NA RUSKU FEDERACIJU I RUSKO STANOVNIŠTVO UKRAJINE KOJE JE PREKO 70% STANVOVNIŠTVA TE FANTOMSKE DRŽAVE,STOVRENE DA POBIJE ŠTO VIŠE RUSA.E PA TI RUSI ĆE DA JURE ZELENSKOG,POLJAKA KOJI SE PRAVI DE JE JEVREJIN I OSTALE PRIPADNIKE MANJINA KOJE SU DOVODENE NA VLAST AMERIČKIM DRŽAVNIM UDAROM POMOĆU SNAJPER I PAJSER DEMOKRATIJE.BIĆE TO KATARZA VELIKIH RAZMERA KAD KIJEVSKI UZURPATORI IZLETE IZ ŠINA.TOGA SE ZELENKO PLAŠI I NJEGOVO DRUŠTVO U ĆOŠE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *