ЗЕЛЕНСКИ, СВЕ СИ УПРСКАО! УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ КИПТИ ОД БЕСА!

ZELENSKI, SVE SI UPRSKAO! UKRAJINSKI GENERAL KIPTI OD BESA!

21 juna 2023

Ukrajinska komanda i predstavnici kijevskog režima napravili su prilično grubu procenu, nadajući se da će ofanziva biti „lagana borba“ za Oružane snage Ukrajine, smatra general-major Oružanih snaga Ukrajine, Sergej Krivonos.

Krivonos tvrdi da je Kijev potcenio sposobnosti ruskih oružanih snaga, nadajući se da će u toku aktivnih ofanziva biti moguće brzo steći prednost.On je u intervjuu za lokalne medije govorio o kobnoj grešci ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, a takođe je objasnio šta nije u redu sa taktikom Oružanih snaga Ukrajine

General je primetio da se samopouzdanje ukrajinske komande odrazilo na Oružane snage Ukrajine.

Kijev je očekivao da će ukrajinska vojska moći da iskoristi taktiku „blickriga“ i probije rusku odbranu u nekoliko pravaca u prva 72 sata.

Međutim, ovakav pristup se pokazao kao prava tragedija za kijevski režim. Ukrajinski militanti, posle dve nedelje aktivnih operacija, trpe ozbiljan poraz, zaglibili su se u pozicionim bitkama sa velikim gubicima.

– Borimo se protiv moćnog motivisanog neprijatelja koji ima odlično iskustvo, dovoljnu količinu oružja i municije. Činjenica da je Zelenski smatrao da smo već pobedili mogla bi da bude fatalna greška – objasnio je ukrajinski general.

Krivonos je skrenuo pažnju na činjenicu da se kijevski režim nalazi u prilično teškoj situaciji. U Ukrajini su očekivali da će najavljena ofanziva biti „laka borba” za Oružane snage Ukrajine, ali su sada suočeni sa ozbiljnim posledicama.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    NeMo mi dirate Zelembaća...., on je naš ĆoEk. -:))

  2. rade says:

    Zelenski ustvari nije ukrajinac,i zato ga i ne interesuje sta ce biti sa ukrajinom i njenim narodom.On je isto kao i Turci koji su rodjeni u njemackoj,tamo zive,pricaju jezik,zavrsili su u njemacke skole,ali su ipak turci.Kada se sve zavrsi,i kada zelenski ispuni zadatke koje su mu dali izraelci i amerikanci on nece ostati u ukrajini,preselit ce u izrael ili englesku.

  3. Rista Bre says:

    Koja glupa laž! Dva vrhovna generala su se suprotstavljala ovoj ofanzivi i zato su pobijeni. Po Risti, nisu nestali, nego su pobijeni. Jedan od njih je bio vrhovni komandant Ukrajinske vojske, a drugi je bio, ako se ne varam, glavni komandant pešadijskih snaga. Sva sam imena pobrkao i ako pogrešim, prašćajte. General Zalužni i General Sirski. Ovaj sada general je verovatno nanjušio mogućnost unapređenja a možda je dobio i signal iz Amerike i zato lupa ko maksim. Pošto su dva vrhovna komandanta imala znatan uticaj čak i na Zelenskog, ofanziva je otkazivana mesecima, sve dok nisu uklonili ova dva generala. I amerika zna da ova ofanziva nema nekog većeg izgleda čak ni da potraje kao ofanziva a ne još i da uspe ali su ipak naterali Zelenskog i generale preživele posle čistke da pokrenu ofanzivu. Pre nekako su pobili celu Ukrajinsku vladu, smenili sve normalnije guvernere i političare, sada su pobili vrhovne generale Ukrajine i onda optužuju Zelenskog. Generala Zalužnog Amerika sada optužuje da je on uništio Severni Tok. Ukrajinski generali bi verovatno naterali Zelenskog na pregovore još pre nekoliko meseci, ali Amerika ih je pobila ili uklonila a Zelenski se našao na otvorenom, bez ikakve zaleđine i sve ga više ucenjuju. Znamo da su svi generali Ukrajine i Predsednici od 2014 delom nacistički orijentisani, ali čak i oni znaju kada je kraj. Zelenski je prihvatio Rusku ponudu za Mir još prošle godine u Istambulu, što svi nekako ignorišu. Naravno da nije uspeo jer je Amerika naredila da se taj sporazum poništi. Mediji nam najčešće lansiraju propagandu oko Zelenskog i Ukrajinskih generala. General Zalužni je bio i pametan i sposoban general, ali se našao pod pritiskom američkih manijaka, suprotstavio im se javno i na kraju uklonjen. Zelenski je glup ko točak, ali su ga postavili za predsednika kao glumca i to bukvalno, ali ipak vremenom je i Zelenski shvatio da su mu podvalili. Nažalost, nema povlačenja. To je istina o zelenskom, eliminisanim Ukrajinskim generalima i pobijenim političarima. Nije tačno da Ukrajina nije htela da sklopi mir sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *