ЗЕЛЕНСКИ: Тражићемо састанак Савета Украјина–НАТО

ЗЕЛЕНСКИ: Тражићемо састанак Савета Украјина–НАТО

16 априла 2024

Украјина ће тражити сазивање састанка Савета Украјина-НАТО у вези са одбраном ваздушног простора, снабдевањем системима ПВО и одговарајућим ракетама, изјавио је украјински председник Владимир Зеленски у вечерашњој видео-поруци, преноси Танјуг.

„Сада активно радимо на томе да први Глобални самит мира у јуну буде ефикасан. Захваљујемо свим лидерима и државама које су изразиле спремност да учествују на самиту у Швајцарској“, истакао је Зеленски.Он је посебно захвалио немачком канцелару Олафу Шолцу за иницијативу и „одговарајућу међународну комуникацију“, као и за сигнале који су се могли чути из Пекинга.

„Кина заиста може помоћи у обнављању праведног мира за Украјину и стабилности у међународним односима. Самит у Швајцарској нуди свима нама нуди шансу да се уверимо да Повеља УН, њени циљеви и принципи заиста функционишу“, закључио је Зеленски.

Подсећања ради, украјинска војска се већ неколико месеци суочава недостатком артиљеријске и муниције за системе ПВО, што је резултирало великим губицима и повећању степена ефикасности руских ракетних напада у дубини украјинске територије.

KOMENTARI2 коментара

    • Miki says:

      Sastanak? Nema problema. A konkretna pomoć stiže tak kad oposle konflikt na Bliskom istoku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u