ЗЕЛЕНСКИ ТВРДИ: Русија припрема рат на Балкану

ZELENSKI TVRDI: Rusija priprema rat na Balkanu

17 novembra 2023

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je svet da posveti veću pažnju regionu Balkana jer, kako tvrdi, postoje informacije da Rusija planira da započne rat u toj oblasti kako bi skrenula pažnju sa Ukrajine.

„Rusija može da stvori nove krize na Balkanu i u Moldaviji, kako bi skrenula pažnju sveta sa rata u Ukrajini“, rekao je Zelenski, prenosi prenosi ukrajinska novinska agencija Interfaks.On je naveo da danas svi pričaju o krizi na Bliskom Istoku, ali da to nije „problem od juče“.

„Svi znaju za ovaj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi da ga okonča jer je to zgodno. Sigurni smo u to da iza eksplozije na Bliskom istoku stoji Rusija, sa svojim saveznikom Iranom“, kazao je ukrajinski predsednik.

On je izneo tvrdnje da ima informacije o ruskim planovima na Balkanu.

„Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije – Rusija ima dugoročan plan. Prvo Bliski Istok, a onda Balkan. Ako zemlje sveta sada ništa ne preduzmu, dogodiće se još jedna takva eksplozija“, dodao je Zelenski.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ficko says:

  Zelenski kao i za sve drugo lupa. Jedini rat na Balkanu može da izazove Zapad. U prilog tome govore dešavanja u Izraelu.

 2. milorad5 says:

  ovaj je prolupao ...zašto bi rusija skretala pažnju sveta sa rata u ukrajini koji očigledno dobija..pa njima je sad POTREBNA SVA PAŽNJA SVETA,da bi se videlo kako prolaze budale koje bi da ratuju protiv rusije i to još za račun drugoga:)..msilim da bi mnogi trebali PAŽLJIVO da pogledaju i isprate šta će se desiti sa ukrajinom i zelenskim a tu mislim i na naše uže okruženje "dobrih komšija" i bivše braće...to i njih čeka ako se ne urazume...

 3. persida says:

  Dodji i ti Zekane, da popijes metak, ovde ti nema Rusa da te cuvaju.

 4. Velika Metla says:

  I Srbi se nadaju da će Rusija početi rat za oslobođenje svakog Srbina od američke satanističke nazovi vlasti, a uz pomoć Srba.

 5. Kulak says:

  Ovaj Hazar propao pa lupeta. Nema rata na Balkanu.

 6. hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

  Ja to odavno govorim, samo sto je sada u zadjoj pripremnoj fazi. U isto vreme kada zatvore Dodika nakon toga ide napad na RS a siptari ce to da iskoriste na napad na KiM. U isto vreme. I u isto vreme imacemo sve okolne "demokratije" na vratu. Sto i je dobro da se resimo parazita.

 7. Milutin says:

  Zelenski sigurno ima informacije o novoj raspodeli uticaja u Evropi koji njegovi "saveznici" dogovaraju da Rusijom. Želeći da izbegne Ukrajinu pod ruskom kapom on pokušava da Balkan postavi u centar pažnje. Sigurno je da će se taj uticaj Rusije proširiti i na Balkan koji u tom pogledu ipak nije u centru pažnje Zapada. Balkan je to bio dok je ekspanzija NATO bila u punom jeku. Kako se sada NATO povlači u svoje tradicionalne okvire Balkan za njih gubi značaj.

 8. Cp6a says:

  Ima informacije o zapadnim planovima da potpale vatru ovde i da za to okrive Rusiju. Imaju verne lokalne izvršioce i nikakav im nije problem da to pokrenu. Eto zašto i dan-danas na Balkanu postoji jedino održivi razvoj srbofobije (kakva frazetina). Problem samo može da bude, kako će se to završiti, koliko će da košta njihove guzice i da li je možda sve to preblizu njihovim granicama. Rusija je trenutno veoma zaokupljena ratom u svom dvorištu, troši ljudske živote i ogromne resurse i nije joj u interesu ikakav rat na Balkanu. Prosto, Zapad ima motiv, a Rusija alibi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *