ЗЕЛЕНСКИ У ХАОСУ ОТКАЗУЈЕ СВА ПУТОВАЊА – РУСИ НАПРЕДУЈУ КА ХАРКОВУ

ЗЕЛЕНСКИ У ХАОСУ ОТКАЗУЈЕ СВА ПУТОВАЊА – РУСИ НАПРЕДУЈУ КА ХАРКОВУ

15 маја 2024

Украјински председник Владимир Зеленски одложио је све међународне догађаје заказане за ову седмицу након што су руске снаге интензивирале своје операције у Харковској области.

Како је на друштвеним мрежама навео секретар за штампу Сергеј Никифоров, украјински лидер је „наложио да се сви међународни догађаји у вези са њим који су планирани за наредне дане одложе и усагласе нови датуми“.Зеленски је у петак требало да отпутује у Шпанију и састане се са краљем Фелипеом. Касније се очекивало да посети Португалију, где је требало да потпише билатерални споразум о безбедносној сарадњи са Лисабоном.

Иако Никифоров није навео разлог за одлагање путовања, написао је да је Зеленски данас имао састанак са својим војним командантима, укључујући и главнокомандујућег генерал-пуковника Александра Сирског, на којем је разговарано о ситуацији у Харковској области.

„Додатне резервне снаге се распоређују у то подручје“, навео је он.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    poslao je ženu u beograd,nije valjd da će ovde da se krije od CIA-e...ili možda razmišlja da emigrira u rusiju...mislim da je shvatio da će ga njegovo obezbedjenje roknuti...amerikancim podhitno treba mrtav zelenski,biće kriv za sve a moći će da predlože rusima pregovore bez njega...biće smešno kad rusi odbiju pregovore:) bez legitimne vlade u ukrajini a amerikanci to čudo da izvedu ne mogu,šta god da urade ta vlada će biti neleigitmna za pregovore sa rusima:)...

  2. hrvacki Svinjar- evac says:

    Samo opušteno zelenko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u