ЗЕЛЕНСКИ У ХАОСУ ОТКАЗУЈЕ СВА ПУТОВАЊА – РУСИ НАПРЕДУЈУ КА ХАРКОВУ

ZELENSKI U HAOSU OTKAZUJE SVA PUTOVANJA – RUSI NAPREDUJU KA HARKOVU

15 maja 2024

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odložio je sve međunarodne događaje zakazane za ovu sedmicu nakon što su ruske snage intenzivirale svoje operacije u Harkovskoj oblasti.

Kako je na društvenim mrežama naveo sekretar za štampu Sergej Nikiforov, ukrajinski lider je „naložio da se svi međunarodni događaji u vezi sa njim koji su planirani za naredne dane odlože i usaglase novi datumi“.Zelenski je u petak trebalo da otputuje u Španiju i sastane se sa kraljem Felipeom. Kasnije se očekivalo da poseti Portugaliju, gde je trebalo da potpiše bilateralni sporazum o bezbednosnoj saradnji sa Lisabonom.

Iako Nikiforov nije naveo razlog za odlaganje putovanja, napisao je da je Zelenski danas imao sastanak sa svojim vojnim komandantima, uključujući i glavnokomandujućeg general-pukovnika Aleksandra Sirskog, na kojem je razgovarano o situaciji u Harkovskoj oblasti.

„Dodatne rezervne snage se raspoređuju u to područje“, naveo je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    poslao je ženu u beograd,nije valjd da će ovde da se krije od CIA-e...ili možda razmišlja da emigrira u rusiju...mislim da je shvatio da će ga njegovo obezbedjenje roknuti...amerikancim podhitno treba mrtav zelenski,biće kriv za sve a moći će da predlože rusima pregovore bez njega...biće smešno kad rusi odbiju pregovore:) bez legitimne vlade u ukrajini a amerikanci to čudo da izvedu ne mogu,šta god da urade ta vlada će biti neleigitmna za pregovore sa rusima:)...

  2. hrvacki Svinjar- evac says:

    Samo opušteno zelenko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *