ЗЕЛЕНСКИ ЗАВОДИ ДИКТАТУРУ! Почела чистка украјинског парламента!

ZELENSKI ZAVODI DIKTATURU! Počela čistka ukrajinskog parlamenta!

21 juna 2024

Kijev je ilegalizovao još jednu stranku koja se nije poklapala sa vladajućim narativom u Ukrajini i koja se protivi interesima Evropske unije i NATO alijanse.

Ukrajinski sud zabranio je političku partiju Naš kraj ili Naša zemlja i naložio zaplenu njene imovine na zahtev Ministarstva pravde.Ovaj potez je poslednji u gušenju opozicije pod administracijom Vladimira Zelenskog.

Sudsko veće Osmog upravnog apelacionog suda donelo je odluku u sredu, navodi se u saopštenju.

– Sud je udovoljio zahtevima Ministarstva pravde Ukrajine: zabranjeno je delovanje političke partije Naš kraj, a sredstva i druga imovina stranke, njenih područnih, gradskih, okružnih organizacija, primarnih ćelija i drugih strukturnih jedinica preneta je na državu – navodi se u saopštenju.

Stranka je registrovana u avgustu 2011. godine kao „Partija Bloka“, a 2014. je preimenovana u „Naš kraj“.

Od 2015. godine, stranka se pozicionirala kao „grupa lokalnih lidera i biznismena“ koja je, prema rečima, pokušavala da izbegne političke igre i intrige.

Samo tri njena člana izabrana su u Vrhovnu Radu kao nezavisni 2019. godine, ali je stranka dobila oko 1.694 mesta u regionalnim upravama tokom lokalnih izbora 2020. godine.

Nakon eskalacije sa Rusijom u februaru 2022. godine, Zelenski je zabranio veliku političku konkurenciju, uključujući Opozicionu platformu – Za život OPZZh, drugu po veličini stranku po broju mesta u Vrhovnoj radi.

On se takođe obračunao sa medijima , zatvorivši više televizijskih kanala povezanih sa njegovim političkim protivnicima i konsolidujući devet najvećih TV mreža u jednu 24-časovnu državnu emisiju pod nazivom „Telemaraton“.

Predsednički mandat Zelenskog je istekao 20. maja, iako je odlučio da ne održi izbore pod izgovorom vanrednog stanja uvedenog nakon početka sukoba sa Rusijom.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miki says:

    Najzad profunkcionisala demokratija po ukusu duboke države. San svakog NATO-ljupca u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *