ЗЕЛЕНСКОМ ЈЕ ВЕЋ РЕЧЕНО које области мора да препусти РУСИМА

ZELENSKOM JE VEĆ REČENO koje oblasti mora da prepusti RUSIMA

3 aprila 2023

Ukrajinska vojska mogla bi da izgubi kontrolu nad nekoliko regiona nakon poraza grupe u Artjomovsku, rekao je penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Predsednik Zelenski je upozoren na kolaps odbrane Oružanih snaga Ukrajine, zbog čega se tako žestoko bori za Bahmut (Artjomovsk). Rusi će vrlo brzo početi da napadaju i zauzimaju ceo Donbas, zatim će napredovati u Zaporožje i Herson će konsolidovati svoje snage u regionima koji su ušli u sastav Rusije“, predvideo je ekspert.Ranije je Riter predvideo predaju ukrajinskih trupa do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajca, Kijev će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta i biće poražen na jesen.

Bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor takođe je predložio da jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku u bliskoj budućnosti počnu da se predaju zbog nedostatka normalnog snabdevanja. Kako Mekgregor kaže, ukrajinska pojačanja praktično nisu u stanju da prodru u grad.

(webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  hm en everujem da će rusi uopšte pregovarati ni sa NATO ni sa zelenskim,kada zdrobe ukrajinsku armiju,jednostavno uzerće šta je NJIHOVO REALNO a za ostalo ih zabole.Galicija će biti raščerečena i od ukrajine in U neće ostati a to je sudbina svih NATO satelita.

 2. Kulak says:

  Odessa je ruski grad. O Harkovu da ne pričamo.

 3. 1389 says:

  Dogovor Trump-Putin Helsinki 2018, podeljena je evropa na 3 dela. Do 2025 se moraju realizirati dogovori...

 4. Beli Orao says:

  Polako ali sigurno će sve doći gdje treba!

 5. persida says:

  Rusija nije ratovala da uzme nekakve regione, samo cela Ukrajina ili nista. Svaki dogovor i trgovina sa CionLenskim je krah Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *