ЖЕЛИ ДА УНИШТИ ПРАВОСЛАВЉЕ: Папа тражи хитно уједињење Ватикана и источних цркава!

ŽELI DA UNIŠTI PRAVOSLAVLJE: Papa traži hitno ujedinjenje Vatikana i istočnih crkava!

26 juna 2016

franjoooo_0Poglavar Rimokatočličke crkva Franja zatražio je danas tokom svete liturgije u Jermeniji od Apostolske crkve u toj zemlji da „ubrza korake prema punom zajedništvu“ između Rima i istočnih crkava.

U svečanoj povorci, papa je u pratnji jermenskih sveštenika koji su pevali psalme, stigao do oltara ispod kamenog trema Porte Svetog Grigorija Prosvetitelja.

Taj oltar na otvorenom oko 20 kilometara od Jerevena izgrađen je 2001. godine povodom obeležavanja 1.700 godina hrišćanstva u Jermeniji.

Papa je ponizno zatražio od Jermena da blagosolove njega, Katoličku crkvu i „korake ka punom zajedništvu“.

„Sledimo Božiji poziv ka punom zajedništvu i ubrzajmo korake ka tome“, rekao je papa.

Jermenska apostolska crkva, koja danas pripada više istočnom pravoslavlju, izdvojila se u četvrtom veku od tadašnje zajedničke hrišćanske crkve, jer je odbila dvostruku ulogu Hrista, ljudsku i božansku.

Papa je tokom posete Jermeniji posetio i memorijalni centar posvećen žrtvama za vreme Otomanskog carstva.

KOMENTARI23 komentara

 1. NIKADA says:

  NIKADA! Na ulazu u hilandarski manastir Esfigmen Pise - ''Pravoslavlje ili smrti!'' Zeloti se protive svim oblicima suradnje istočne i zapadne Crkve, a riječ ekumenizam se ne smije ni izgovoriti. Pravoslavlje ili smrt je uzrečica kojom oni ne žele smrt ne – pravoslavnima, već žele dati do znanja da su spremni pravoslavlje i do smrti braniti, autohtono, iskonsko pravoslavlje, za koje drže da su oni čuvari i posljednji bedem. I još je jedno značenje, a to je da jedino kao pravoslavac, čovjek može postići život vječni i spasenje. NIKADA ujedinjenje sa njima. NIKADA sa ubicama i mrziteljima pravoslavaca!

 2. micky says:

  Demon iz Vatikana zapisava teritoriju.... Sotoni spremaju dolazak na "presto"....

  • Stepanac Blaženi says:

   Vi Srbi ste bolesni od mržnje. Takve šoviniste i primitivce svijet još nije vidio.

   • sasa says:

    Istina je ,niko da nemrzi ,medjutim mnogo pogresnih koraka kroz istoriju prati vatikan i odluke papinstava,jedno od poslednjih priznavanje pederima na brak..?sta bre ima peder sa papinom odlukom,kojim pravom ?Bozjim?nislucajno..nego je ovo sto je zapisano u pismu da dolazi antihrist ..a vidi se ko ce to da omoguci i kroz koga!!proveri u svetom pismu i shvatices sve!!

   • Slava Rodu says:

    U ovoj konstataciji, treba zameniti samo reč Srbi sa reči hrvati ,da bi bila potpuno tačna. To su hrvati dokazali kroz svoju "povijest",kao i sadašnjost svojim konkretnim delima /logori Jasenovac, Stara Gradiška,Sisak.../ koja tompson opevava u svojim pesmama /zajedno sa masom mladih hrvata kao u transu/ A kakav narod, takvi i "sveci" ,pa i ti "blaženi stepinče". Kakvi li su vam tek ostali kada si ti "blažen ". Zato vaše patološke karakteristike nemoj pripisivati Srbima, jer da ste to što ste uradiili /i radite/ Srbima uradili bilo kome drugom narodu,od vas bi ostala samo ružna uspomena. A mržnja, kojom ste bolesno ispunjeni prema Srbima,a koju vam Vatikan "blagoslovi" dovešće vas dotle da se sami međusobno poubijate, jer Srba više nema u "lijepoj vašoj". Zato nemoj da gubiš vreme na srbskim portalima, nego idi lepo u "Glas koncila" među svoje "blažene", kakav si i sam.

   • Zoran iz Šumadije says:

    ko to govori o primitivizmu i mržnji? Onaj ko iza sebe ima Jasenovac, Pag, Prebilovce .... Stvarno se ničega ne stide!

 3. Mali says:

  Vrlo tesko za komentarisati.Jednostavno jer su sve religije ispolitizovane u saradnji kontrole svojih naroda u interesu vladanja narodom.Ko hoce slobodu religije,moze je dostici jedino totalno nezavistan od svih religija. Ako je religioznost slobodne volje pojedinca,zasto se uopste postavljapitanje vrste religije.Zasto tolika borba za ocuvanje ili prosirenje odredjenih religija.Zato sto su sve uslovljene i politizovane.U suprotnom me niko nikada nebi ni pitao dali sam religiozan,i kojoj religiji PRIPADAM. Kao,volim muziku...da li i ti volis muziku?Kom muzickom pravcu PRIPADAS?Ali muzika nije ispolitizovana kao religija(bar ne u toj meri). itd.itd.

 4. Sale says:

  Djavolja posla...Vatikan i pape nemaju nikakve veze sa religijom...jos od 1054 godine,kad su napustili HRISCANSTVO... ...

 5. Derim says:

  Pojedinac ima pravo izbora ali u moje ime niko. Neka se Vatikan pokaje i vrati pravoslavlju i vrati sve sto su vekovima opljackali od pravoslavnih pa smo ujedinjeni. Sve drugo je mesanje baba i zaba.

  • Harry Neron says:

   Od kada se hriščanstvo podelilo na zapadno i istočno, vi istočni hriščani imate ozbiljne probleme sami sa sobom i svojim ponašanjem. O vama najbolje govore vaša savezništva i izdaje. Izdali ste svoju zapadnu htiščansku braču išli u savezništvo sa mohamedancima i kada vas mohamedanci "naguzili" za to "guženje" vi krivite zapadno hriščanstvo a ne one svoje "pametne" vladike koje su izdale zapadne hriščane i pobratile se sa mohamedancima.

 6. Svetislav says:

  Da su Jermeni bili na nasem mestu preziveli bi genocid od tog istog papka, u reziji vakitanske inkvizicije, a izvodjaci bi bili tatarsko avarski divljaci kurvati! Da smo mi bili na mestu jermenskog naroda u turskoj, mi bi preziveli i zadnji genocid turskih tatarskih divljaka, a mi bi onda docekivali papka koji bi lagao da "suosjeca" sa hriscanskom bracom! vakitanske ubice su davno prodali dusu satani jer su stvoreni od satane! Oni su klali i vrsili genocid i nad samim katolicima koji nisu priznavali vlast papkanske genocidne drzave! Procitajte istorijske zapise okrutnosti nad stanovnistvom venecije, i drugih gradova u srednjem veku koji nisu priznavali "papkovu drzavu" je tada obuhvatala rim i okolinu!

 7. Jovana says:

  Stepanac Blaženi, mani se..

 8. Jovana says:

  Harry Neron, i ti se mani objasnjavanja, ne ide ti bas najbolje, drzi se Svetog Pisma i moli se za sve nas, a i za sebe, da nam se Bog smiluje i oprosti gresnim dusama nasim.

  • Harry Neron says:

   Kolega forumaš ja sam samo konstatovao činjenice koje su se dogosile. Od podele hriščanstva nijedno teritoriju vam nije uzelo zapadno hriščanstvo nego su vam vaše teritorije i narod preuzimali mohamedanci a vi za sve svoje nevolje obtužujete zapadno hriščanstvo iako ste i sami hteli da otmete pojedine teritorije zapdnog hriščanstvai priključite ga svom istočnom. Pa nisu vam zpdni hriščani oteli Adu Sofiju u Carigradu nego mohamedanci i takođe su vam KiM uzeli mohamedanci ne zapadno hriščanstvo, sa strane Vatikana KiM nije priznat kao država jer KiM nije dio teritorije zapadnjog hriščanstva i zapadnji hriščni se ne petljaju u stvari koje se ne tiču njih samih i njihove teritorije ali Republiak srbska jeste na teritoriji zapadnog hriščanstva i prava adresa za rešenje toga pitanja jeste dialog između Vatikana i SPC ili ruske pravoslavne crkve oko rešenja toga teritorjalnog pitanja. Da su vama na lokalu ozbiljno pobrkani lončiči u mozgu govori i sledeča činjenice; kad god vaša "ikona" Putin svrati do Rima svrati i barem na kafu i u Vatikan, centar zapadnog hriščamstva. Pa sada mislite malo i o tim činovima.

   • Milan CG says:

    Odmah posle bitke na Kosovu 1389, ugarski kralj, u to vrijeme perjanica katoličanstva, upada u Srbiju i stiže do Kosova. Usput čini strašne zločine prema pravoslavnima iako za to nije imao nikakvih razloga. Stepen zločina je bio toliki da ga je na Kosovu dočekao sin pokojnog Lazara, Stefan visoki i uz pomoć turaka koji su se pokazali kao časniji ljudi, razbio i protjerao iz Srbije. Imamo primjere i iz novije istorije. Hrvatska vražja divizija čini neopisive zločine u prvom svjetskom ratu nad civilima u centralnoj Srbiji. Da pomenem i ogromnu katedralu izgrađenu u Prištini nakon otimanja Kosmeta 1999. Otimanja koje su izvršile ne muslimanske već katoličko protestantske zemlje zapada. Itd itd

    • Harry Neron says:

     Razlika je dali je nešto urađeno usput ili sistematski predviđeno. Najbolji primer za to je poslednji balkanski rat. Šta je radila tada još jNA u Dubrovniku i njegovoj okolini kde nije bilo nikakve pretnje sa suprotne strane. Ili šta su radile parvojne formacije ( razni tigrovi, orlovi i slične životinje) osim pljačkanja pokretne i uništavanje nepokretne imovine. U svim tim nabrojanim primerima je neko te jedinice slao na "ratište" sa nepotpunim uputstvima i naređenjima i bez suport formacija koje su u JNA postojale samo u teoriji

 9. Cp6a says:

  Kad mi to Krvat kaže, dođe mi kao kompliment, jer sa vašom monstruoznošću ništa na svetu ne može da se meri. Konclogore za decu su jedino imali Krvati. O ostalim vašim monstruoznostima ne vredi tebi pričati, jer priča se čoveku, a ne monstrumu. Siguran sam da ćete za svoja zlodela biti i četvrti put nagrađeni - ali sada ognjem i supmorom.

 10. john jones says:

  molim???? islam je i nastao od vatikana-nemoj da lupas puca plafon

 11. john jones says:

  srbi bolesni od mrznje-to vi hrvati kazete nama-hahaha-sta su rekli nemci i svedjani-sacuvaj me boze hrvata i kuge-najveci ste zlotvori u istoriji-ss trupe su bile male bebe naspram vasih crnokosuljasa magarce-

 12. john jones says:

  sve zlo dolazi od pape-islam je nastao od vatikana-zato je i bilo vrlo malo sukoba izmedju vas-a sad je ovaj novi prodor u centar evrope dokaz da vatikan vise ne mari ni za svoje katolike jer je pustio islamiste da slobodno udju osiguravsi tako siguran sukob izmedju hriscana i muslimana i kasnije krah hriscanstva-papa got a brand new beg-auuu!!!-a to je antihristova torba-sad ce te i vi katolici da vidite kako papa prdaje vas same,a kukacete da se spojite sa pravoslavljem opet kad putin sad ujedini sve pravoslavne-jer ce on braniti hriscane a ne izdati ih kao vas papiga hahaha-najebali ste do koze

 13. n.n says:

  Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu) Ovo su napisali vasi nemacki gospodari,inace ''krcanski'' guzicari ljubitelji guzice papi o kurvatima

 14. milica says:

  vatikan treba promeniti politiku i platiti ostetu srbima sto su ih pobili i oteli zlato ja sam isto da se ujedini kriscan i hriscani zajedno jer je jedan bog u dve nacije isti obicaji i svi se molimo jednom bogu ja sam ZA ujedinjenje ali vatikan mora platiti za genocid pravoslavlja pre i onda pregovarati o ujedijenju

 15. dejan says:

  Stepinac Blazeni pitanje je tko je bolestan i prevrtljiv prvo katolicki svestenici su ubijali 1941 i taj stepinac blazeni koji ti ovde drzis nick je ubijao decu postoje i danas zivi svedoci sto mi o tome mozes reci KATOLICKA CRKVA NE U HRVATSKOJ VEC I U VATIKANU JE JEDINA CRKVA NA SVETU KOJA ZLOCINCE IMA IH VISE PRETVARA U NEKAAKVE SVECE.U TOME JE PROBLEM.PAPA KAO NIJE PRIZNAO KOSOVO JAVNO A PRIMA TACIJA KOJI NIJE HRUISCANIN NA PAZI ISPOVEST NA KATOLICKI BLAGDAN TOG ISTOG KOLJACA KOJ IJE UBIJAO CIVILE SRBE NEDUZNE I TU ISTU DRZAVU JOS VECINA SVETA NEPRIZNATA KOSOVO KOJA JE ZIVIM LJUDIMA VADILA ORGANE. TA VAS DVOLICNOST I LAZ U KOJEM ZELITE ZAJEBATI RUSE I DRUGE NIKAD NECE PROCI.ZASTO TE KATOLICKE POBOZNE ZEMLJE ITALIJA SPANIJA BOMBARDUJU LIBIJU TJ JESU SIRIJU SRJ ONDA KOJIMJ PRAVOM POBOZNIM BRATSKIM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *