ŽELI SAMO DA PONIZI SRBIJU: Rama hoće ključeve Beograda!?

ŽELI SAMO DA PONIZI SRBIJU: Rama hoće ključeve Beograda!?

22 oktobra 2014

Ramaqeveria Edi Rama 454Albanski premijer Edi Rama poslao je plan svoje posete Srbiji prema kojoj predviđa da mu tom prilikom budu uručeni ključevi grada Beograda, piše Politika.

Poseta predsednika albanske vlade je trebalo da bude održana 22. oktobra, ali je odložena za 11. novembar zbog nereda na utakmici reprezentacija dve zemlje.

Politika piše da Rama planira da održi javni skup u Preševu, te da mu gradonačelnik Beograda Siniša Mali simbolično uruči ključeve glavnog grada Srbije.

Beogradski list navodi da nijedan od regionalnih lidera nije poslao plan svoje posete bez konsultacija sa srpskom vladom, a albanski ambasador u Prištini Cemajl Mindžozi rekao je da nema detaljnog plana Ramine posete, ali da bi on želeo da posle Beograda poseti Preševo.

To takođe nije običaj u diplomatskim posetama, da regionalni lideri zahtevaju da obiđu oblasti u kojima živi većinsko stanovništvo njihovog naroda.

“Večernje novosti“ su u utorak pisale da nije određeno kakav će biti protokol tokom posete Edija Rame, te da je moguće da izostane sastanak njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Rama je trebalo da 22. oktobra dođe u posetu Beogradu, međutim ona je odložena zbog nereda na fudbalskoj utakmici između nacionalnih selekcija Srbije i Albanije, kada je iznad stadiona Partizana u Humskoj proleteo dron sa zastavom tzv. Velike Albanije, za čije puštanje je bio osumnjičen brat Edija Rame, Olsi Rama.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Čovek se u Srbiji ponaša kao u svojoj kući. Srbima ne treba auto put iz Niša za Albaniju, kao ni avionski letovi Beograd - Tirana. Zajednički projekti sa okupiranim teritorijama??? Očigledno da naša vlada ima zadatak, da na našu štetu, razvija albansku inicjativu u regionu i olakšava život albancima..

 2. Boban-Zemun says:

  Jel ovaj normalan??? Pa i ja bih ključeve Wašingtona ili Njujorka....ali za početak ću se zadovoljiti ključevima Tirane da ovog majmuna strpamo u ludaru.....

 3. Ljubomir Gjurceski says:

  Moj savet je da uopshte ne primate u posetu njega!? Ovo vam savetujem jer nije iskljucena mogucnost da CIA izvrshi atentat nad njega usred Beograda sa ciljem da obvini Srbiju a preko nje i Rusiju da su glavni vinovnici i da stvore uslove za pocetak velikog rata-treci svetski rat. Znajte da i atentat Ferdinata u Sarajevu je dobro isplanirana Britanska govnarija. Zato nek se malo pozabave vashe razuznavacke sluzbe pa nakon toga odlucite dal da dozvolite ovu posetu. Taa americka bagra zvana CIA silon namece Srbii da dozvoli ovu posetu u ime dobrososedskh odnosa, no prisetite se samo kako su vas izigrali posle 72 dana bombardovanja kad vishe nisu znali kako dalje oni na prevaru su vam podmetnuli taj famozni Kumanovski ugovor za da nepreceno okupiraju vashu teritoriju. Sad Vi mislite!? Ja sam Vam javno preneo to shta treba sa namerom da se izbegne svetska katastrofa.

 4. Dušan says:

  Ljubomire potpuno si u pravu nema manje zemlje gde oni nisu zagovnilinama su oteli deo teritorije i na njoj napravili BAZU BONSTIL A BOMBARDOVALI SU NAS SA MILOSRDNIM ANĐELOM PERFIDNO OGAVNO ALI TO JE NJIHOV STIL. A ŠTA SU URADILI U IRAKU ,LIBIJI I DA NE NABRAJAM A NJIHOVE VOĐE PROGLAŠAVALI ZA DIKTATORE.KOLIKO VIDIM STANJE U DOGLEDNO VREME SE NEĆE SMIRITI U TIM ZEMLJAMA, A KATASTROFALJNO JE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *