Željko Mitrović: Đilas nam uzima pola para

Željko Mitrović: Đilas nam uzima pola para

13 juna 2013

Mitrovic2Samo polovina novca koji kompanije plaćaju da bi se oglašavale na televizijama završi u kasi medija, a druga polovina u džepovima Dragana Đilasa – oštra je optužba koju je u četvrtak uputio Željko Mitrović, vlasnik „Pink medija grupe“. I dok sa ove „zaraćene“ strane treći dan zaredom stižu salve napada, sa druge, na kojoj se nalazi Dragan Đilas i njegova „Dajrekt medija“, opet je usledila – tišina.

U saopštenju od četvrtka Mitrović tvrdi da su mnogi mediji u Srbiji postali zavisni od predsednika DS i gradonačelnika Beograda, zbog njegove monopolističke pozicije u reklamnoj industriji.

– Od dobre volje i raspoloženja gospodina Đilasa zavisi da li će neki mediji u Srbiji preživeti ili ne. A sve bi to bilo u redu da to radi svojim parama. Pošto zloupotrebljava novac klijenata za tvrdu podelu na podobne i nepodobne medije, to se može nazvati najmračnijom i najdubljom krizom u istoriji srpskih medija – ubeđen je Mitrović. – Analize govore da samo 50 odsto sredstava usmerenih ka medijima do njih i stigne, a sa ostalih 50 odsto Đikiju mora da se plati carina. I ovo bi možda bilo tržišno kada bi klijenti znali koliko malo od njihovih sredstava stigne do medija.

U izjavama tokom prethodnih dana Mitrović je u istom tonu poručivao da zarad njegovog i profita njegove agencije „Dajrekt medija“ srpski mediji krvare, kao i da on „destabilizuje medijsko tržište“. Na dušu mu stavlja i da je „varao klijente“, kao i da je „podmićivao ljude u medijskim kućama“.

Zato je Mitrović u četvrtak najavio raskid saradnje sa „Dajrekt medijom“.

Predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije u četvrtak bio zainteresovan da odgovori na rafalne optužbe gazde „ružičaste televizije“. Od Ivana Nikolića, koji je u kabinetu gradonačelnika Đilasa zadužen za odnose sa medijima, jedina informacija koju smo dobili je da Grad nije adresa za pitanja koja imaju veze sa „Dajrekt medijom“.

Odgovore na Mitrovićeve optužbe nismo uspeli da dobijemo ni od Jovana Stojanovića, direktora „Dajrekta“. Stojanović je celog dana bio na sastancima van zgrade pa u doba brzog interneta i pametnih telefona, nije odgovorio na pitanja naše redakcije.

SPISAK GREHOVA

Na spisku Đilasovih grehova, koji je sastavio Željko Mitrović, nalazi se i to da je pod njegovim pritiskom „Telekom Srbija“ kupio „Arenu sport“, čime su „prekršena bar četiri zakona“, kao i to što je ovo javno preduzeće iz marketinškog budžeta uplatilo „Busplusu“ 20 miliona evra. Da li ima istine u ovim navodima, utvrdiće interna revizija „Telekoma“ u toku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *