Željko Mitroviću, juče je “Jul bio kul”, danas je Alek – vrh, a sutra?

Željko Mitroviću, juče je “Jul bio kul”, danas je Alek – vrh, a sutra?

4 maja 2014

slika-pink-televizija-mitrovici-1Piše: Mihailo Medenica

Bezgrešno začet pod tačkom „razno“ na nekoj od sednica JUL-a, neostvareni roker i ostvareni pretorijanac jedne žene, ideologije i interesa – Željko Mitrović, prevazišao je vremenom sopstvenu upotrebnu vrednost i od čupavog poslušnika metamorfozirao u čupavog inkvizitora, fariseja i kadiju koji te šteti, tuži i sudi.

Danas, kao jedan od predvodnika litija u slavu Aleka mandatotočivog i pedigrirani ptičar, markira svakog za kog mu se učini da nije doživeo barem blagu erekciju na pomen velikog vođe, ili se usudio da posumnja u njegovo jošte nekanonanizovano delo.

Ovog je puta anatemisao novinare RTS-a kojima se omaklo da ne puste suzu radosnicu na dan inauguracije premijera, pa čak i sa dozom rezerve prokomentarišu najavljene mere dezintegracije, pokazavši da nema zastave koju, kao živi jarbol, neće dostojno poneti. Danas Vučićevu, juče žutu, prekjuče crvenu, a već sutra koju zatreba, doveka dobri vojnik Švejk!

Da se razumemo, ne fermam onu maksimu “vrana vrani oči ne vadi”, niti branim profesiju u koju se sabralo šljama iz stotinu bara, ali branim princip slobode mišljenja, govora i napisane reči od prisojkinja koje za tumačenje tih pojmova moraju da konsultuju Vikipediju, jer mišljenje dobijaju na gotovo, govore samo kao eho, a za reč ih možete uhvatiti koliko i vazduh da ne posrnete!

Ne napadam Pink, tamo rade moje kolege i prijatelji, niti branim RTS, i tamo rade moje kolege i prijatelji, već imenom i prezimenom čoveka koji slobode razrezuje kao reklamne blokove u španskim serijama.

Uzalud Vučiću bajkovit ekspoze i erotski planovi za budućnost, ako su mu međaši Željko Mitrović Krcun i njemu slični, koji na gospodara prvi bace kamen čim nanjuše krv i pad popularnosti.

Znam da mu godi miris tog cveta udvorišta, u Srbiji i ne sviće bez njegovog blagoslova, ali ako je ovo pokazna vežba kako će vladati i kako će proći svi koji misle drugačije, ili, misle uopšte – bolje da podnese ostavku trećeg dana mandata dok još ima dovoljno onih koji će pijani nazdravljati njegovom imenu u lokalnim bircuzima, nego psovati nazdravljajući svojoj gluposti!

Vučić bar zna Mitrovića iz dana kada je ushićeno predavao štafetu ženi s cvetom u kosi, noseći je potom, jednako ushićeno, svima koji su došli za njom…

Neka ga prijateljski, gospodarski, kako god hoće, posavetuje da se izmiri sa Sašom Popovićem i vrati “Grand” u program – manja će šteta biti po ovaj mučeni narod!

Što se RTS-a tiče, ako na ovo otćuti slobno neka ono o “Našem pravu da znamo sve” preimenuje u: “Naše pravo da znamo sve što nas neće učiniti nezadovoljnom masom“, a pretplatu preusmeri u Humantarni fond: “Pomozimo Željku da Vučića nosi na rukama – ne može čovek sve sam”!

Džaba ti, majstore, promene na papiru kada ih na terenu sprovode Mitrović, Vesić, Čović i njima slični!

Sasvim sam siguran da i oni koji su glasali za mandatotočivog nisu birali ove bubuljice na plemenitoj pozadini voljenog vođe, a kamoli oni koji nisu.

Ili se to, jednostavno, za okruglim stolom okupljaju vitezovi devedesetih? Videćemo!

Juče je “Jul bio kul”, danas je Alek – vrh, a sutra?

Naći će čovek novu zastavu, ne sekiram se.

Ipak je taj jarbol od najkvalitetnije cepanice deljan…

(dvaujedan.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    OVO JE SLINA OD ČOVEKA .

  2. Mare says:

    Sirovina bre... Prodao bi sve za pare, a utego lice da ne verujes. Prava pedercina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *