ЗЕМАН ДОПУТОВАО У БЕОГРАД: Односи Србије и Чешке на највишем нивоу

ZEMAN DOPUTOVAO U BEOGRAD: Odnosi Srbije i Češke na najvišem nivou

10 septembra 2019

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman doputovao je danas u posetu Beogradu, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ga je njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijav“ uz fotografije sa dočeka na aerodromu.Predsednici Vučić i Zeman danas će položiti vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

Kako je najavljeno, u sredu će biti otvoren Srpsko-češki poslovnog foruma na kome će pored dvojice predsednika učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teoretičar says:

    Zeman je tu da "podrži" Vučića i Srbiju i da mu objasni da treba da se dogovori sa Haradinajom pa će biti bliže snovima 153 Srbina da uđu u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *