ЗЕМАН: „И други мисле као ја о КиМ и 1999, али се плаше да кажу“

ZEMAN: „I drugi misle kao ja o KiM i 1999, ali se plaše da kažu“

16 novembra 2017

Češki predsednik Miloš Zeman izjavo je da su dvostruki aršini Evropske unije u pogledu pripajanja Krima Rusiji „loša praksa”.

Kao primer tih dvojakih standarda naveo je – Kosovo i Krim.

„S jedne strane, imate Kosovo, gde su Ujedinjene nacije bile garant, ali ta garancija nije bila obezbeđena, a sa druge strane – Krim, gde je održan referendum. To su dvostruki standardi i to je loše“, rekao je on u intervjuu za Tas, uoči posete Rusiji.

Zeman je i ranije više puta rekao da su UN garantovale autonomiju Kosova kao dela Jugoslavije, a da je onda međunarodna zajednica dozvolila bombardovanje Srbije, podseća ruska agencija.

Prema Zemanovim rečima, to što je on jedini evropski političar koji je to izjavio ne znači da i ostali nemaju slična mišljenja.

On je zaključio da drugi „nemaju dovoljno hrabrosti da to (svoje mišljenje) javno iskažu“.

Češki predsednik će, kako je najavljeno, boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 20. do 24. novembra, a razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom planiran je za 21. novembar, napominje Tas.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zorica_Ts says:

    Upravo tako, čovek kaže ono što svi vide i svi zanju! Nažalost takvo je vreme došlo da bi bili na vrhu morate paziti šta govorite, posebno kada je u pitanju istina. Sećam se vremena obaminog mandata, držao je govor precednicima uticajnih EU zemalja i visokim funkcionerima, pa je naveo primer Kosova i Kosovskog referednuma za nezavisnost!! Svi su skočili aplaudirajući, uz ovacije, bez obzira što je izrečena neistina i besmislica, jer tako mora. Sutra su osvanuli naslovi tipa "O kom referendumu je pričao Obama", "Obama nema elementarne informacije o Kosovu", "Obamin čas iz istorije Evrope čelnivima EU zemalja!"... Ono kada dobijate debelu kovertu svakog meseca, sebe ubeđujete da ste uspešni, a ne smete u ogledalo da pogledate, i čekate naredbu gospodara.

    • !!! says:

      Bravo Zorice!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *