ЗЕМАН: Избеглице могу да донесу болести, тероризам, гета…

ZEMAN: Izbeglice mogu da donesu bolesti, terorizam, geta…

31 avgusta 2015

29-praha-prezident-zeman-776Prijem izbeglica s Bliskog istoka i severne Afrike na teritoriju Češke Republike nosi sa sobom tri velika rizika – širenje zaraznih bolesti, terorizam Islamske države i stvaranje novih geta, ocenio je češki predsednik Miloš Zeman.

Zeman je upozorio da bi s izbeglicama u Češku mogle da uđu „ćelije” Islamske države, njihovi „agenti spavači”, koji bi kasnije mogli da se aktiviraju i izvrše napade kakvi su bili oni u Parizu, Londonu ili Madridu, prenose česki elektronski mediji.

Po mišljenju češkog predsednika, većina izbeglica spada u „ekonomske migrante”, a ne one koji zaista beže od rata, ocenivši da oni u Češkoj ne žele da rade, ali da u zemlju mogi da unesu zarazne bolesti i izazovu stvaranje geta.

„Oni zbog kulturnih razlika neće moći da se prilagode”, dodao je Zeman u razgovoru za radio „Frekvence 1”.

Zeman je migrante podelio u tri kategorije – jednu čini oko 15.000 njih koje je češka vlada pristala da prihvati u naredne dve godine, dok ostali u toj zemlji borave nelegalno i trebalo bi ih, kako smatra, one koji prekrše češke zakone vratiti, umesto što se za njih grade prihvatni centri.

Zeman misli i da će izbeglice koje prelaze preko češke teritorije, kad Nemačka prestane da ih prihvata, ostati u Češkoj, koja bi u tom slučaju morala sama da brani svoje granice, angažujući uz policiju i vojsku, ako se pokaže da zaštita evropskih ne funkcioniše.

KOMENTARIJedan komentar

  1. deda mraz says:

    Ja moj gospodine velike glave to mi svi znamo,nego treba imati mu.a i reci da Amerika svojim ratovima pokrece talas izbeglica sto je logicno i da ih treba sve za Ameriku transportovati i odakle ovim zivotinjama dole sto masakriraju sve pred sobom municija da 5 godina ratuju i ko to kupuje naftu od njih, pa zna se CIA-a vodi kanale za prodaju nafte i ove cej uvaliti u Evropu koje mi uopste nije zao nego mi imamo problem ako ih par stotina hiljada kod nas ostane,a to nas komunisticki sljam jedva ceka kako bi nas Srbe konacno dokusurio jer su se pokazali najveci prijatelji muslimana od 45 pa do danas jer im sve prihvataju mimo bilo kakve logige i naravno na stetu nas Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *