ЗЕМАН НА ТЕЧНОМ РУСКОМ ПОГОДИО У ЦЕНТАР: Зашто је Чешкој Русија десет пута важнија од Француске (ВИДЕО)

ZEMAN NA TEČNOM RUSKOM POGODIO U CENTAR: Zašto je Češkoj Rusija deset puta važnija od Francuske (VIDEO)

21 novembra 2017

Odnosi između Rusije i Češke se razvijaju, trgovina raste, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa češkim kolegom Milošem Zemanom.

„Odnosi Češke i Rusije se razvijaju uprkos svim poteškoćama, ali, zahvaljujući i Vašim naporima, moram da kažem da ako smo prethodnih godina videli značaj pad prometa u trgovini, gotovo dvostruk, za devet meseci ove godine već imamo rast od 40 odsto i to je vrlo dobar znak“, istakao je Putin.

Zeman je sa Putinom razgovarao na ruskom i bez prevodioca. On je naveo da je sa sobom poveo 140 preduzetnika, dok ga je tokom posete Francuskoj pratilo samo 14 preduzetnika. Putin je komentarisao tu činjenicu, naglašavajući da je češko tržište više u Rusiji nego u Francuskoj, sa čime se Zeman složio.

Ruski predsednik napomenuo je da se takođe razvijaju odnosi u energetskom sektoru, između ostalog i u ugljovodoničnom i nuklearnom sektoru, a postoje perspektive i u mašinstvu. Putin je naglasio značaj kontakata u humanitarnoj oblasti, naglašavajući da skoro četvrtina stanovnika Češke govori ruski i da interesovanje za češki jezik u Rusiji raste.

U materijalu za sastanak predsednika dveju zemalja navodi se da Rusija vodi konsultacije sa Češkom o podršci „Severnom toku 2“ i o korišćenju češkog gasovoda u tranzitu gasa.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Zamajavanje naroda! Sa onima si koji su ti važniji,a to je eu-rajh i teroristička organizacija imena "nato"! Prema tome pucaš u prazno! Zašto si onda u eu i u nato-u?

  2. Hruscov says:

    To je tada bilo. Radja se nova sila zvana RF.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *