ЗЕМАН НАЈАВИО ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА КОСОВА! Шиптари после ових речи донели хитну одлуку!

ZEMAN NAJAVIO POVLAČENJE PRIZNANJA KOSOVA! Šiptari posle ovih reči doneli hitnu odluku!

11 septembra 2019

Predsednik Češke najavio je da će za mesec dana na sastanku ustavnih vlasti u Pragu postaviti pitanje — da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Upitan da li Srbija može očekivati da neka država EU u narednom periodu ipak razmisli i revidira svoj stav o nezavisnosti Kosova, Miloš Zeman je rekao da on nije diktator i ne može da nametne svoj stav, ali da ono što može da uradi je da za mesec dana na savetovanju vlasti postavi pitanje — da li je moguće povući priznanje.„Drago mi je da je ministar odbrane Lubomir Metnar izjavio da je bila greška priznanje Kosova. On će verovatno biti na mojoj strani, a ko će biti na drugoj — videćemo“, kazao je Zeman na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zeman, naime, ne deli stav češke Vlade, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

On je prethodno podsetio da je Haški tribunal pokrenuo istragu ratnih zločina na Kosovu, zbog čega je kosovski premijer podneo ostavku.

„Izrazio bih sa tim u vezi lično mišljenje — država koju predvode ratni zločinci ne bi trebalo da bude deo zajednice demokratskih zemalja“, podvukao je Zeman.

Vučić je istakao da je Srbija zahvalna Zemanu na njegovim stavovima o KiM i preneo je da ga je upoznao sa problemima sa kojima se suočavamo.

„Nisam očekivao da će da pokreće neke inicijative. Veoma sam zahvalan što se čuje njegov glas“, kazao je on.Dodao je da se glas Zemana daleko čuje i da će njegove reči sve više dopirati do ušiju u Evropi, jer ljudi razumeju da stvari nisu crno-bele, kako su prikazivane.

Ukazao je da ga je Zeman pozvao na sastanak Višegradske grupe, 3.oktobra u Pragu, gde će biti jedini predsednik iz regiona, što pokazuje koliko poštovanje Zeman ima prema našoj zemlji.

„Rekao sam da samo kompromisom, a ne ultimatumima, možemo da dođemo do rešenja problema“, naglasio je on.

ŠIPTARI OTKAZALI UČEŠĆE NA SAMITU U PRAGU

Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu zbog najave češkog predsednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila je agencija ČTK, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Ti izvori su naveli da za sada nije potvrđen dolazak nijednog gosta za sutrašnji sastanak premijera u Pragu.

Ipak, i dalje se razgovara o tome da predstavnici Prištine budu prisutni bar na nekom nivou, prenosi Radio Prag.

Predsednik Češke Miloš Zeman najavio je danas u Beogradu da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  I u kamenu da je upisano to priznanje može se povući,a kamo li na papiru.

  • test01 says:

   Tacno ali Ceska je posluzni sluga i ceska vlada to nece uraditi da ne bi dosli u sukob sa velikim bratom... Srbija treba da zauzme tvrdju poziciju po tome pitanju ali to je nemoguce sa ovom izdajnickom i kriminalnom vlascu...

 2. doktrina soka says:

  Ovaj Zeman je lik do bola,za migrante je porucio Cesima"kada vidite migranta na ulici odmah pucajte,jer ce sutra oni pucati na vas"!I sta se desava po Rvropi? Koji prorok.

 3. Češka brraća says:

  Naravno da je moguće ali treba imati hrabrosti za to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *