ZEMAN: NATO nije ispunio uslov 1999. kada je bombardovao Srbiju

ZEMAN: NATO nije ispunio uslov 1999. kada je bombardovao Srbiju

1 aprila 2014

Milos-ZemanČeški predsednik Miloš Zeman rekao je, povodom 15-godišnjice od intervencije NATO u Srbiji,da je njegova zemlja bila poslednja koja se složila sa bombardovanjem.

Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je danas, povodom 15-godišnjice od intervencije NATO u Srbiji, da je njegova zemlja bila poslednja članica Alijanse koja se složila sa bombardovanjem i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata, ali da taj uslov nije ispunjen.

Na pitanje novinara da se osvrne na godišnjicu bombardovanja NATO-a i na činjenicu da je i tada bio u vlasti, Zeman je, posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, odgovorio:

„Više puta sam na to odgovarao i sada ću to rado učiniti. Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bilo je to da će se bombardovanje ticati isključivo vojnih objekata. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen“.

Zeman je podsetio da kada je tadašnji predsednik Češke predložio da se zapovedniku NATO-a, američkom generalu Vesliju Klarku dodeli najviši orden Češke – Orden belog lava, on je to kao premijer odbio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *