ЗЕМАН РАЗОТКРИО ЛАЖ БЕЗБЕДНОСНЕ СЛУЖБЕ: Нема доказа ни сведока да је Русија умешана у експлозије у складиштима муниције у Чешкој

ZEMAN RAZOTKRIO LAŽ BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Nema dokaza ni svedoka da je Rusija umešana u eksplozije u skladištima municije u Češkoj

8 februara 2022

ČEŠKA Služba za bezbednost i informisanje nema podatke da su ruski agenti povezani sa dve eksplozije u dva skladišta municije u češkom mestu Vrbetice 2014. godine, uprkos tome što češka obaveštana služba upire prstom u Rusiju, izjavio je predsjednik Češke Miloš Zeman.

On je za češku agenciju „Si-En-En Prima njuz“ direktno protivrečio saopštenjima državne bezbednosne službe.– Služba za bezbednost i informisanje nema dokaze niti svedoke koji će reći da su ruski agenti bili u vojnim skladištima u Vrbeticama, rekao je Zeman.

Eksplozije su se dogodile u oktobru i decembru 2014. godine, kada je život izgubilo dvoje ljudi. Prag je tvrdio da se u skladištima nalazila municija koja je trebala da bude poslata u Ukrajinu, preko bugarskog trgovca oružjem Emilijana Gebreva.

Vlasti u Pragu tvrdile su da su agenti Glavne obaveštajne direkcije Rusije /GRU/ poslati da unište municiju, a ruski državljani Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov našli su se na listi traženih lica u Češkoj.

Vlada Velike Britanije ranije je povezala Petrova i Boširova sa pokušajem ubistva bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja 2018. godine u Solsberiju, podsjeća „Raša tudej“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Bilo jednom u Amerike says:

    Ma nebitno, ako su Rusi krivi za sve onda su valjda i za to skladište u Češkoj. Češnem im ga majke.

  2. milorad5 says:

    KAKO BRE,PA SVI ZNAMO DA SU RUSI KRIVI ZA SVE.SUTRA ĆE DA JAVE,NIJE BIN LADEN SRUŠIO TORNJEVE NEGO RUSI IZ SIBIRA,KOJI ZBOG TOGA TREBA DA SE ODUZME RUSIJI,MISLIM SIBIR,BAZA TERORISTA JEL TAKO,TO JE "OPASNOST ZA NACIONALNU BEZBEDNOST AMERIKE I LEGITIMNA META",MISLIM,SIBIR OPET. IMA DIJAMANATA,PLATINE,ZLATA,NAFTE,GASA I SVEGA ŠTO TERORISTI MOGU DA UPOTREBE:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *