ЗЕМАН ЗАПАДУ: Паметан човек погреши једном, дебил два пута, а они који погреше три пута…

ZEMAN ZAPADU: Pametan čovek pogreši jednom, debil dva puta, a oni koji pogreše tri puta…

15 aprila 2018

Zapad je potpuno promenio Bliski istok ušavši u Irak, Libiju i sada u Siriju, rekao je predsednik Češke Miloš Zeman na državnom radiju F1.

Češki predsednik je naveo da su zapadne države ušle u Irak pod izgovorom da država ima oružje za masovno uništenje koje nije pronađeno. Vojna operacija je izazvala mnogobrojne žrtve.

Zeman je naglasio da Zapad nije izvukao nikakve zaključke i umešao se u unutrašnje stvari Libije. Sada u toj zemlji nema Vlade i preko njene teritorije idu hiljade migranata u pravcu Evrope.

Zatim su zapadne države ušle u Siriju, gde se vlada Bašara el Asada se bori protiv islamskih ekstremista. Zeman je naveo da je sirijska vojska saterala u ćorsokak teroriste i u zemlju su počele da se vraćaju izbeglice, ali menjanje „usporava ovu tendenciju“.

„Inteligentan čovek napravi jednu grešku i ne ponavlja je više. Čovek sa niskim koeficijentom inteligencije, to jest debil, pravi dve greške jednu za drugom. A šta reći za one koji prave istu grešku tri puta? Kako se u programu ne bih loše izražavao, bolje da ne kažem ništa. Najmekše je reči — to je glupost“, rekao je Zeman.

Istovremeno, on je kritikovao i vršioca dužnosti češkog premijera Andreja Babiša jer je izjavio da su ti napadi bili neizbežni zbog navodnog napada na civile hemijskim oružjem.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  Do Apokalipse će dovesti baš ta nezainteresovanost sveta šta stvarno jeste Istina te poslušno klimanje kao što je uradio pomenuti Babiš ali i mnogi drugi. Vratiće nam se kao bumerang to nesaosećanje sa ozbiljnim vapajima iz tih napadnutih i razorenih zemalja. Ovakav ogrezao i grešan svet zaslužio je da nestane. Približavamo se onom: Ko preživi žaliće što je živ. Reći samo "glupost" - malo je.

 2. M says:

  Da,tko preživi-žalit će što je živ...

 3. Miraš says:

  Zašto naprimer u Francuskoj nema protesta protiv ovakvog intervencije, bez potvrdjenih dokaza i bez odluke SB? Iz Francuske stižu ovakve vesti: Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je on ubedio američkog predsednika Donalda Trampa da ostavi trupe u Siriji. On je u intervjuu za francusku BFM televiziju kazao da je u telefonskom razgovoru, pre napada koalicionih snaga u subotu, ubedio Trampa da ne povlači vojsku iz Sirije, prenosi Rojters. „Ubedili smo ga da je neophodno da ostane tamo. Imamo kompletan međunarodni legitimitet da delujemo u tom okviru. Tri članice Saveta bezbednosti su intervenisale“, rekao je Makron u televizijskom obraćanju povodom godišnjice stupanja na čelo Francuske....... NEMAJU TAJ KOMPLETAN MEDJUNARODNI LEGITIMITET, JER DEJSTVOVALI SU PO SIRIJI BEZ POTVRDJENIH DOKAZA A JOŠ VAŽNIJE BEZ ODLUKE SAVETA BEZBEDNOSTI. Ovo je potpuno nepoštovanje i Organizacije Ujedinjenih nacija i medjunarodnog prava! To što su SAD, V.Britanija i Francuska stalne članice SB UN ne daje im legitimitet za ovakav udar, jer i za njih važi da treba da se drže reda i zakona. Zatim SAD odavno je agresor u Siriji jer nemaju dozvolu SB ni za operacije u Siriji pre ovog udara, a nemaju ni poziv od države Sirije. Zato i ovaj udar jeste agresija na suverenu zemlju. FRANCUSKA ĆUTI, DAKLE I FRANCUSKA ĆE GORETI U PAKLU.

  • goran says:

   Dobro pitaš, pre tridesetak godina cela Francuska bi bila na nogama, sada svi tekstaju, bulje u ekrane, NISU OVDE. Tehnologija je ugradila ravnodušnost u ljude. Ako se čovek iskreno zapita čemu služi ljudska vrsta, ne vidim da bi našao neki razlog za njen opstanak. Samo trujemo planetu i sami sebe. A nema ničeg na vidiku da raspali plamičak nade i nečeg pozitivnog.

 4. električar says:

  Siguran sam da se ovde ne radi ni o greškama, ni o gluposti ! U pitanju je totalni bezobrazluk, pokvarenost i strategija zlog kapitala koji shodno svojim prirodnim karakteristikama traži puteve za "preraspodelu" svetskih bogatstava. Ta neman, na žalost, neće odustati, ona je stalna velika opasnost po normalan svet !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *