„Земља богова“ у Београду

„Zemlja bogova“ u Beogradu

12 marta 2017

15 Zemlja-bogova-premijera_620x0

NOVO ostvarenje reditelja Gorana Paskaljevića, film „Zemlja bogova“, koji je svetsku premijeru doživeo na prošlogodišnjem festivalu u Torontu, u prestižnoj selekciji Masters (predstavlja najnovija dela filmskih velikana današnjice), stiže večeras i pred našu publiku.

Poetična drama koju je Paskaljević snimio u Indiji imaće dve projekcije u Dvorani kulturnog centra Beograd (u 18 i 21 sat), uz prisustvo autora, filmske ekipe i glumca Radža Zucija. Popularni indijski glumac snimio je više od 100 filmova, a naša publika ga poznaje iz ostvarenja „Bilo jednom u Indiji“, „Milioner iz blata“ koji je nagrađen Oskarom…

Glavnog junaka igra Viktor Benardži, jedan od najcenjenijih indijskih glumaca, koji je snimao sa Polanskim, Dejvidom Linom, Džejmsom Ajvorijem…, a sa Paskaljevićem je i koscenarist „Zemlje bogova“.

Radnja filma odvija se u uzbudljivim planinskim vrletima mitskih Himalaja, a priča je inspirisana Tagorinom poezijom.

– Posle prve festivalske projekcije u Torontu, dobio sam ponudu da svetska prava za prikazivanje otkupi globalni distributer NETFLIX – kaže Paskaljević. – Ali, ubrzo je stigla i ponuda američkog giganta „Amazon“, koja se nije mogla odbiti. „Amazon“ stalja ovaj film na svoju SVOD platformu krajem aprila, i njegova je procena da će ga gledati najmanje deset do petnaest miliona gledalaca u preko sto četrdeset zemalja sveta. Svestan sam da će to skratiti klasičnu bioskopsku distribuciju filma, ali sam i srećan što će „Zemlju bogova“ imati priliku da vide gledaoci širom sveta – ističe Paskaljević.

 

Kao producenti potpisuju se beogradski „Nova film“, Gorvic Pictures iz Kalkute i Zepter International, izvršni producent je Jelica Rosandić, a film je realizovan u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i RTS-om. Domaći distributer je „Oktobar film“.

STIGAO RADŽA ZUCI

POPULARNI indijski glumac Radža Zuci stigao je u utorak u Beograd i, kako ističe Paskaljević, oduševljen je našim gradom, prilikom da vidi Srbiju i novim susretom sa ekipom s kojom je sarađivao u svojoj zemlji. Film je snimljen na hindu jeziku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *